EXCLUSIV | Anomalie în pandemie. DSP trimite, prin poștă, amenzi de 3.000 de lei piloților și însoțitorilor de zbor pentru că nu completează formularul destinat pasagerilor

EXCLUSIV | Anomalie în pandemie. DSP trimite, prin poștă, amenzi de 3.000 de lei piloților și însoțitorilor de zbor pentru că nu completează formularul destinat pasagerilor
Anomalie în pandemie

Direcția de Sănătate Publică (DSP) a început să amendeze personalul navigant pentru necompletarea noului formular PLF (Passenger Locator Form), formular destinat exclusiv pasagerilor, conform denumirii sale.

Atunci când echipajul aeronavei intră în țară și prezintă pașapoartele la graniță, un ofițer introduce datele în sistem, iar în mod automat DSP primește și informația dacă membrul echipajului a completat și trimis formularul respectiv. Dacă formularul PLF nu este transmis, pilotul sau însoțitorul de zbor primește, prin poștă, o amendă de 3.000 de lei din partea DSP.

Surse din cadrul companiei TAROM au transmis, pentru GÂNDUL, că aceste amenzi ajung deja și la personalul navigant de la alte companii aeriene din România. Situația este diferită de cea din alte state europene, unde echipajele de zbor sunt exceptate de la completarea acestui formular.

”În cazul netrimiterii formularului PLF, DSP trimite – tot în mod automat – amenda de 3.000 de lei, prin poștă, pilotului sau însoțitorului de bord. Amenzile vin pe persoana fizică și au început curgă la toate companiile din România, nu numai la TAROM. În alte țări, echipajele de zbor sunt exceptate de la completarea și trimiterea acestui formular, doar la noi nimeni nu gândește înainte de a da astfel de amenzi. După sinuciderea stewardesei de la TAROM, situația precară a companiei naționale, șomajul tehnic de la TAROM și Blue Air sau pierderile financiare uriașe, fie aceste amenzi bomboanele de pe coliva personalului navigant din România?”, spun surse din cadrul TAROM.

Pilot amendat după o cursă din decembrie 2021. Au fost sesizate CNSU și Ministerul Transporturilor

Aceleași surse din compania TAROM au dezvăluit că un pilot a primit deja amendă pentru intrarea în țară după o cursă pe care a avut la finele anului 2021, din cauză că nu a completat formularul destinat pasagerilor.

Sursele citate au precizat că, miercuri 5 ianuarie 2022, s-au transmis deja adrese către Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU) și Ministerul Transporturilor, în care li s-a adus la cunoștință această anomalie, dar, până la reglementarea situației, personalul aeronautic navigant va trebui ca, după fiecare aterizare, să stea și să completeze formularul respectiv.

Ca informație de ultimă oră, începând cu data de 5 ianuarie 2022, director de zbor al TAROM este Cătălin Prunariu, după ce în urmă cu o zi a demisionat din funcția de director general al companiei. Interimatul conducerii TAROM este asigurat de Mihăiță Ursu, care are susținere PNL.

Începând din 20 decembrie 2021, toate persoanele care intră în România sunt obligate să completeze electronic, în termen de 24 de ore, formularul digital de intrare în ţară, prin aplicaţia plf.gov.ro. Cei care nu completează formularul vor primi amenzi între 2.000 și 3.000 de lei.


Citește și:

Amenzi usturătoare pentru cei care intră în România fără acest document. Cine trebuie să completeze PLF (formularul de localizare)

Cine are acces la datele completate în formularul PLF? 14 întrebări legate de noul document digital la care răspunde Guvernul

Adina Anghelescu
Cunoscut jurnalist de investigatii, generatia presei anilor '90, prin condeiul căreia au trecut toate marile scandaluri ale ultimilor 30 de ani. Licențiat mai mult
Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și...
Împăcarea anului la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce jurământ i-au făcut Adrian și Petronel Corduneanu...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut:...
A văzut că ia brusc în greutate și a mers la medic. Ce avea femeia...
Investiţia de peste 1 miliard de euro pe care o fac arabii în România. Suma...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Au apărut primele imagini cu fiica lui Paris Hilton! „Nu m-am putut abține”. Ce anunț...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
ITP 2024. OBLIGATORIU pentru toți șoferii care trebuie să facă inspecția tehnică periodică
Restricții la o mare bancă din România. Cum vor fi afectați clienții
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Reacția furibundă a lui Alexandru Ciucu după ce s-a scris ca ar avea o amantă...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
„Străzi deschise” weekendul 20 și 21 aprilie: O nouă zonă din București devine pietonală