EXCLUSIV | Cunoscut avocat din București, bătut și șantajat de un taximetrist acuzat că a abuzat sexual o clientă minoră

EXCLUSIV | Cunoscut avocat din București, bătut și șantajat de un taximetrist acuzat că a abuzat sexual o clientă minoră
Publicat: 26/09/2022, 18:45
Actualizat: 26/09/2022, 19:11

Un taximetrist acuzat că ar fi abuzat sexual o clientă în vârstă de 15 ani și un apropiat al grupării Sportivilor din Capitală sunt acuzați că au bătut și au șantajat un cunoscut avocat bucureștean. Agresorii au fost deja trimiși în judecată pentru ultraj judiciar.

În luna februarie a acestui an, o fată în vârstă de 15 ani a mers la Secția 21 Poliție, din Sectorul 6, unde a povestit că șoferul Uber care  o luase la comandă ar fi agresat-o sexual în mașină.

Polițiștii s-au mobilizat imediat, iar suspectul, Cristi Samoilă, a fost prins și reținut. Ulterior, bărbatul a fost prezentat instanței Judecătoriei Sectorului 6, care a dispus să fie arestat preventiv.

Potrivit unor surse judiciare, în timp ce Samoilă era în arest, sora acestuia ar fi contactat un avocat, pe care l-a angajat să-i apere fratele. Avocatul a încercat să-l scoată din arest, însă a reușit să obțină plasarea în control judiciar a clientului său abia în luna iunie.

Pe 28 iulie, în jurul orelor 22.00, avocatul a fost sunat de o persoană care i-a transmis că este ruda unui arestat care are nevoie urgentă de reprezentare în fața instanței. Avocatul a fost de acord să îl reprezinte și s-a întâlnit cu potențialii clienți lângă Dealul Mitropoliei, au precizat sursele citate.

Acolo, avocatul era așteptat de patru persoane, în frunte cu Samoilă, care i-a fi cerut să-i returneze cei 8.000 de lei achitați în perioada arestului preventiv.

Judecați pentru ultraj judiciar

În timpul discuției, ar fi intervenit și un anume Ionuț Cruceru, despre care anchetatorii susțin că ar fi un apropiat al grupării Sportivilor, care ar fi jignit și ar fi lovit victima cu pumnul.

Avocatul a mers imediat la Poliție, dar și la Institutul Național de Medicină Legală. Ulterior, același  Ionuț Cruceru l-ar fi sunat și l-ar fi amenințat. în mai multe rânduri, încercând astfel să-l constrângă să-i dea prietenului său banii înapoi.

Ionuț Cruceru și Cristi Samoilă au fost, însă, ridicați de polițiștii Secției 14, iar mai apoi au fost arestați de magistrații Judecătoriei Sectorului 4.

De altfel, aceștia au fost trimiși în judecată, în stare de arest, la jumătatea săptămânii trecute, sub acuzația de ultraj judiciar.

Andrei Dumitrescu
Andrei Dumitrescu este un jurnalist specializat în realizarea de articole legate, în special, de activitatea Ministerului Afacerilor Interne și toate armele subordonate acestuia, în special Poliția Capitalei și Inspectoratul General al Poliției citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase