EXCLUSIV | Cât de periculoasă a ajuns infecția cu COVID-19 pentru nevaccinați. Medicii au externat un pacient de 37 de ani crezând că e aproape vindecat și a murit după o săptămână

EXCLUSIV | Cât de periculoasă a ajuns infecția cu COVID-19 pentru nevaccinați. Medicii au externat un pacient de 37 de ani crezând că e aproape vindecat și a murit după o săptămână
Foto: Gândul/Alexandra Pandrea
Publicat: 06/10/2021, 15:30
Actualizat: 06/10/2021, 16:14

Un tânăr de 37 de ani, diagnosticat cu COVID-19 și nevaccinat, a murit la Spitalul Județean de Urgență Giurgiu, unde a ajuns prima dată cu o formă ușoară a bolii, apoi, zece zile mai târziu, în stare gravă, cu plămânii afectați 90%.

S.N* era în evidența DGASPC Giurgiu încă de la naștere, fiind abandonat de familie. Pe 18 septembrie, tânărul a fost internat în spital, cu o formă ușoară de COVID-19, confirmat în urma a două teste.

Internat de două ori cu COVID

Pe 20 septembrie, S.N a fost externat din spital, într-o stare stabilă. A primit diagnosticul de „pneumonie COVID formă ușoară” și un tratament pe care trebuia să-l urmeze.

O săptămână mai târziu, pe 27 septembrie, simptomele i s-au agravat brusc și a ajuns la spital cu afectare pulmonară de 90%.

O ambulanță a fost chemată, iar tânărul a fost transportat de urgență la spital și internat într-un container izolator. La doar două zile după internare, bărbatul a murit.

Beneficiarul nu era vaccinat împotriva COVID-19, deoarece echipa de specialiști care a realizat vaccinarea cu caravana mobilă a stabilit că acesta avea mai multe comorbidități: boală renală cronică severă stadiul IV, hepatită B, hiperuricemie, diabet zaharat tip 2, stabilind că beneficiarul nu se încadrează pentru vaccinare”, au spus reprezentanții DGASPC Giurgiu, pentru Gândul.

Afectare pulmonară de peste 90%

Medicul Eduard Edelstein, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean de Urgență Giurgiu, a declarat pentru Gândul că tânărul a fost externat din spital cu 3%afectare pulmonară, dar a revenit, câteva zile mai târziu, cu afectare pulmonară de peste 90%.

Fiecare organism metabolizează într-un anumit fel tratamentul și dacă avem pacienți cu  comorbidități, atunci riscurile sunt crescute. Nu se pune problema unui malpraxis, este strict o problemă de răspuns al organismului la tratament”, a explicat medicul Eduard Edelstein.

De ce mor tineri de COVID-19

Medicii au avertizat că tulpina Delta îi va afecta pe tineri mai mult decât variantele anterioare, fiind mult mai contagioasă, lucru care se reflectă  în bilanțul zilnic al pandemiei.

Unul dintre cei mai cunoscuţi pediatri din România explica recent cum stau lucrurile în cazul tinerilor care mor inexplicabil din cauza complicaţiilor grave ale COVID-19. Medicul Mihai Craiu spune că, la aceşti pacienţi, de vină este o anomalie imună care neutralizează tratamentul.

Cum e cu tinerii ce mor inexplicabil? Unul din principalele mecanisme este o anomalie genetică. Adică acestora le lipseşte o parte a genelor responsabile de răspunsul imun corect în faţa unei infecţii virale. Aceşti pacienţi vor produce autoanticorpi ce blochează «muniţia» pe care o folosim în lupta cu virusurile, numită interferon. Ca şi cum un general incompetent ordonă folosirea muniţiei de antrenament la războiul adevărat. Concluzia? Acele persoane care mor inexplicabil ca urmare a complicaţiilor grave ale COVID-19 nu au o infecţie mai severă din cauza SARS-CoV-2, ci au o «strategie» greşită de apărare, producând autoanticorpi ce fac rău propriului organism, blocând interferonul ce ar putea împiedica multiplicarea virusului. Acest răspuns aberant, cu autoanticorpi, e prezent la aproximativ 1 din 5 pacienţi cu boală gravă”, a explicat medicul Craiu pe pagina sa de Facebook.

*Am folosit inițialele pentru a-i proteja identitatea.


Citește și:

Șase pacienți sub 30 de ani au murit în ultimele 24 de ore din cauza COVID-19. Printre aceștia, și un bebeluș

INTERVIU | Medicul Radu Țincu avertizează: „În două săptămâni, putem ajunge la peste 20.000 de cazuri COVID pe zi”. De ce unii pacienți refuză vaccinarea

Ina Stoica
Este absolventă a Facultății de Litere-Limbi și Literaturi Străine din București. Are un masterat în domeniul jurnalismului și cel al comunicării mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie bolnavă de cancer a decis să se mute împreună cu familia în „zona...
Ce secret a ascuns Prințul William de Kate Middleton. Nu a vrut să-și compromită căsnicia
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea...
Ce a pățit o moldoveancă de 39 de ani, după ce s-a cuplat cu un...
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic...
ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul înfiorător de pe A1, în care Valentin a fost străpuns...
"Am călătorit în timp". Un profesor ieșit din comă spune că a fost în anul...
Detalii halucinante au ieșit la iveală în cazul presupusului criminal din Orhei. Bărbatul este bănuit...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Poate fi anulat ITP-ul dacă mașina scoate prea mult fum?
Biden a promulgat pachetul de ajutor pentru Ucraina
LAC de lavă SPECTACULOS, observat din satelit! Are peste 200 km lungime
Decizie finală pentru plata cu BANCNOTE. Noua regulă devine OBLIGATORIE
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Lovitura dură pentru TikTok! Comisia Europene suspendă noul program al platformei: ”Există riscuri pentru sănătatea...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai...
Vot decisiv în Senatul SUA pentru interzicerea TikTok. Ce se întâmplă acum?