Caz la indigo cu cel al Ralucăi Ciupitu, românca MOARTĂ după ce s-a operat în Turcia. „M-au mutilat, m-au cusut ca pe un porc”

Caz la indigo cu cel al Ralucăi Ciupitu, românca MOARTĂ după ce s-a operat în Turcia. „M-au mutilat, m-au cusut ca pe un porc”
Bucureșteanca Monica Halfawi și-a făcut intervențiile estetice tot la medicul Cem Inan Bektaș, la care s-a operat și Raluca Ciupitu, brăileanca de 35 de ani care a murit
Publicat: 24/01/2024, 08:00
Actualizat: 24/01/2024, 11:47

După cazul Ralucăi Ciupitu, tânăra din Brăila care a murit după ce a făcut patru operații estetice în aceeași zi, la o clinică din Turcia, o altă pacientă româncă operată de același medic face dezvăluiri șocante. Povestea Monicăi Halfawi este aproape trasă la indigo cu cea a Ralucăi, dar, printr-o minune, ea a scăpat cu viață. A ajuns la clinică după ce a văzut o reclamă pe o rețea de socializare și i s-a propus să i se facă șase operații simultan, contra sumei de 6.000 de euro. Ce a urmat a fost un adevărat coșmar: cusăturile operațiilor de la ambele brațe ar fi cedat, iar femeia a făcut o infecție puternică. 

În urmă cu exact un an, bucureșteanca Monica Halfawi, în vârstă de 39 de ani, s-a hotărât să își facă o serie de intervenții chirurgicale estetice. Slăbise 58 de kilograme în urma unei intervenții de micșorare a stomacului și voia să scape de surplusul de piele, dar să-și mai facă și alte ajustări estetice.

Ca și Raluca Ciupitu, a văzut pe internet un anunț despre o clinică din Turcia. Ea ar fi luat legătura cu o persoană care avea rolul de intermediar și care i-ar fi cerut 6.000 de euro pentru șase operații estetice.

”Sunt traducători care fac reclamă pe internet. Așa am ajuns la această clinică din Istanbul”, și-a început Monica Halfawi povestea.

Când a aflat de moartea Ralucăi Ciupitu, Monica Halfawi s-a îngrozit și a realizat cât de norocoasă a fost că a scăpat cu viață.

Ca și în cazul brăilencei de 35 de ani, care a murit în februarie anul trecut, i s-ar fi propus ca toate operațiile să fie efectuate în același timp și, deși ar fi întrebat dacă există riscuri, i s-ar fi dat asigurări că nu trebuie să-și facă probleme.

”Ei operează acolo pe bandă rulantă”

Clinica unde a fost chemată pentru a fi operată se numește International Plus și ocupă întregul etaj 8 al unuia dintre cele mai mare spitale din Istanbul.

Medicul Cem Inan Bektaș, cel care le-a operat atât pe Raluca Ciupitu, cât și pe Monica Halfawi, deține și propria lui clinică, dar pacientelor românce li se fac intervențiile chirurgicale în acest spital, situat într-o zonă centrală. Această clinică oferă numeroase servicii, inclusiv stomatologice, fiind frecventată de mulți români datorită costurilor mici.

Brăileanca Raluca Ciupitu a murit la scurt timp după ce a fost externată din clinica unde făcuse simultan patru operații estetice

”La început, am fost foarte încântată, nu am știut în ce mă bag. Am convenit să îmi facă ridicare de sâni, abdominoplastie totală, liposucție, BBL (n.r. lifting brazilian fese), să îmi îndepărteze pielea în exces de pe brațe și de pe picioare. Mi-au zis că dacă le mai dau 250 de euro, îmi rezolvă și pielea de pe gât și am acceptat. Am ajuns acolo, mi s-au făcut doar analizele de sânge, care au ieșit prost.

M-a sunat traducătoarea care mi-a spus că medicul care trebuia să mă opereze inițial nu mai vrea să facă operațiile, pentru că analizele sunt proaste. După câteva zile, m-a sunat și mi-a spus că a găsit un alt medic, pe dr. Cem Inan Bektaș, care îmi va face intervențiile. Ei operează acolo pe bandă rulantă”, a povestit, în exclusivitate, pentru Gândul, Monica Halfawi.

Așa a ajuns bucureșteanca pe mâinile medicului Cem Inan Bektaș. Pe 31 ianuarie 2023, femeia a fost băgată în sala de operații, în ciuda faptului că analizele de sânge, singurele care i-ar fi fost făcute, nu au ieșit bine.

Asistentele, surprinse că s-a mai trezit din anestezie

Intervențiile chirurgicale ar fi durat aproximativ 8 ore. Când a început să-și revină din anestezie, românca a fost șocată să audă ce discutau despre ea asistentele.

”Eu sunt vorbitoare de limbă arabă, iar acolo sunt angajate și asistente arăboaice, multe din Maroc. Așa am înțeles ce vorbeau între ele. Le-am auzit că spuneau «Nu știm cum s-a trezit fata asta, că era să moară». Când mi-am revenit complet din anestezie, nu pot să explic în cuvinte ce dureri aveam. Doar Dumnezeu m-a salvat. Ziceam doar că mor, mor. Mătușa mea a fost cu mine și mi-a povestit după aceea că, la un moment dat, eram inconștientă, mă făcusem albă și după aceea vânătă”, a povestit femeia, care atunci a aflat și că medicul nu i-a făcut toate intervențiile chirurgicale pentru care plătise în avans.

”Am întrebat de ce nu m-au operat la sâni și la picioare, mi-au zis că nu a rezistat corpul și că îmi făcuseră două transfuzii de sânge pe masa de operație și alte două a doua zi, pentru că scădea tensiunea. Mai târziu am constatat că nici surplusul de piele de la spate nu l-au eliminat. Nu mi-au dat banii înapoi pentru intervențiile pe care nu le-au mai făcut. Cea la sâni costa 2.000 de euro, din câte am înțeles. Ei mi-au făcut prețul pentru un pachet întreg. De fapt, nici nu aveau voie să mă opereze la picioare, pentru că am varice, dar la ei nu contează, oricine se duce la clinică este operat”, a susținut bucureșteanca.

A făcut infecție la scurt timp după intervenții

Deși se simțea foarte rău, au vrut să o externeze la scurt timp după cele cinci operații (abdominoplastie, liposucție, lifting brazilian fese, îndepărtarea pielii în exces de pe brațe și de pe gât), la fel cum s-a întâmplat și cu Raluca Ciupitu. Femeia, însă, a insistat să mai rămână câteva ore în spital.

”După operații, nu m-au ținut în spital nici măcar 24 de ore. Am ieșit din operație la 2 noaptea și la 7 seara eram deja la hotel. Au tot insistat să mă duc la hotel, dar eu nu am fost de acord și m-au mai ținut câteva ore. Mi-au dat drumul să plec la hotel cu șase drene, aveam trei bidoane mai mari cât pumnul, pe care trebuia să le curăț singură, un tub mai mic și două pungi.

Când m-am dus la hotel, tot rău m-am simțit. Am fost la control la trei zile după operații și am întrebat de ce nu vine doctorul Cem Inan Bektaș să vorbească cu mine. Mă infectasem deja la subraț, iar asistenta lui șefă, care m-a controlat, mi-a spus că să las așa, că se vindecă. La insistențele mele a venit managerul, care vorbea arabă, s-a uitat la operații și a spus că sunt OK, că pot să plec în România”, ne-a mai spus femeia.

În urma intervențiilor, Monica Halfawi a rămas cu denivelări ale zonei fesiere, cicatrice proeminente la ambele brațe, iar surplusul de piele de la spate nu i-a fost înlăturat

”Am plecat pe avion cu două tuburi în mine”

Drumul spre țară a fost un calvar, dincolo de durerile cumplite, femeia ar fi fost trimisă în România având două drene.

”Mi-au scos pungile și mi-au lăsat două tuburi, unul mic și unul mare. Așa am plecat pe avion, cu aceste două tuburi în mine. Când am ajuns în România, mi s-a făcut rău, am căzut în aeroport și vameșii m-au pus într-un scaun cu rotile. Am mai stat acasă cu acele tuburi vreo șase zile. M-am chinuit îngrozitor, am dormit separat de copilul meu, care avea un an și 4 luni, nu puteam să mă întorc în pat. Când am plecat de la clinică, mi-au spus să vin peste șase luni ca să îmi facă și celelalte intervenții, dar să plătesc alți bani”, ne-a mai povestit femeia.

Odată ce a ajuns în țară, situația ei s-a înrăutățit și a fost nevoită să apeleze la medicii români.

”M-am infectat și mai rău la subraț și mi s-au desfăcut cusăturile de la brațe. În România nu prea voia nimeni să mă bage în seamă când auzeau că m-am operat în Turcia. Am plătit o asistentă două săptămâni să aibă grija de mine acasă. Până mi-am revenit a durat o lună și jumătate”, ne-a spus femeia.

”Burta o am și acum amorțită”

Când a scăpat de infecție, iar operațiile s-au vindecat în totalitate și ar fi trebuit să se bucure de rezultate, a avut un șoc. O singură operație din cele la care a fost supusă a ieșit așa cum și-a dorit.

”În afară de cea de la burtă, nu mi-a ieșit nimic bine. Dar și burta o am și acum amorțită, este foarte contractată. La mâini m-au mutilat, nu pot să port rochițe fără mânecă, brațele mele arată îngrozitor, m-au cusut ca pe un porc, iar în fese mi-au rămas niște găuri. La gât nu se vede că mi-ar fi făcut ceva, nu am nicio tăietură, nu se vede absolut nimic. Ar trebui să fac alte operații care să corecteze ce a făcut medicul din Turcia”, ne-a mai spus femeia.

Monica Halfawi intenționează să dea în judecată clinica și pe medicul Cem Inan Bektaș, deoarece consideră că i-a fost pusă viața în pericol.

Ziarul Gândul a contactat telefonic clinica International Plus, din Istanbul, pentru a-și expune punctul de vedere legat de cazurile reclamate de pacientele din România. Un agent de la call center ne-a spus că vom fi contactați de cineva din partea clinicii, dar acest lucru nu s-a întâmplat.

CITEȘTE ȘI:

EXCLUSIV | Soțul unei tinere care a murit după ce s-a operat la o clinică din Turcia lansează acuzații grave: „A căzut și s-a făcut neagră!”

Femeia care a murit după ce a făcut 4 operații într-o zi, în Turcia, a lăsat două fete orfane. Pe una dintre ele o înfiase acum 18 ani

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Sunt extratereștrii pe K2-18b? Telescopul James Webb a fost îndreptat spre planeta pe care au...
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
FOTO. Ioana Marcu, soția lui Ciprian Marica, apariție îndrăzneață cu bustul generos la vedere!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Localitatea care a dispărut de pe harta României. În 2002 mai avea doar 3 locuitori
I-a ÎNNEBUNIT pe toți bărbații! Imagini de vis cu vedeta! Are trup de zeiță la...
O româncă stabilită în Spania arată ce găteşte cu alimentele pe care le găseşte prin...
VIDEO. Profesoara concediată din cauza pozelor indecente de pe net le-a râs în față părinților...
Tragedie în stațiunea Mamaia. Un bărbat s-a înecat în mare, chiar în ziua de Florii
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
Răsturnare de situaţie din piaţa muncii. Exodul a luat sfârşit: Procentul românilor care caută activ...
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
Devine ilegal de astăzi, 28 APRILIE. Legea se aplică deja în toată ROMÂNIA
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
VIDEO. Profesoara concediată din cauza pozelor indecente de pe net le-a râs în față părinților...
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
Secretul Laurei Cosoi în timpul sarcinii! Cum reușește să se mențină într-o formă de zile...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Un rezervor uriaș de apă a fost găsit ascuns adânc sub suprafața Pământului