EXCLUSIV | Cine este temutul Bebino, interlopul care a terorizat Bucureștiul. I se spune și King Kong din Berceni

Publicat: 06/05/2022, 18:09

Reținut, miercuri, după mai multe descinderi ale polițiștilor și procurorilor bucureșteni, Marius Alecu, zis Bebino este considerat unul dintre cei mai violenți interlopi bucureșteni. Acuzat acum de șantaj și proxenetism, Bebino a fost implicat, în ultimii zece ani, în numeroase incidente violente. De numele său s-au legat infracțiuni de tentativă de omor, trafic de droguri, șantaj și lovire iar acum și de proxenetism și nerespectarea regimului armelor și munițiilor.

Marius Alecu, ajuns acum la vârsta de 29 de ani, a făcut cunoștință cu mediile infracționale din Berceni, cartierul său natal, încă de foarte tânăr. Surse judiciare au dezvăluit, pentru Gândul, că, încă din adolescență, Bebino era foarte dezvoltat din punct de vedere fizic și frecventa, în mod regulat, sălile de forță și box, pregătindu-se intens pentru viața de stradă care i se deschidea înainte.

Adolescentul lucra ca agent de pază, alături de tatăl său, Tudor Alecu, zis Joe, la un restaurant controlat de patronul unei cunoscute fabrici de mezeluri.

Tot în acea perioadă, tânărul a avut și primele probleme cu legea, pentru fapte comise cu violență. Într-o noapte, s-a bătut, la club Kristal, cu fiul lui Cristian Poteraș, pe atunci primar al Sectorului 6, pe care l-ar fi tăiat cu un pahar spart.

Bebino a crescut apoi în umbra liderilor grupării Sportivilor, în rândul cărora tatăl său era un personaj respectat.

Odată cu trecerea anilor, Bebino a dobândit un fizic impunător și a început să-și cultive propria poziție în lumea interlopă. Temut ca bătăuș, a început să frecventeze localurile din centrul orașului dar și din Centrul Istoric. Sursele citate susțin că începuse să dezvolte afaceri cu droguri și avea nevoie să dobândească propriile teritorii.

După un scandal pe care l-a provocat într-o sală de jocuri, Marius Alecu a intrat în conflict cu Nicușor Dumitrescu, zis Bibiloi, unul dintre cei mai vechi și mai cunoscuți lideri ai „Sportivilor” din Berceni.

Bibiloi i-ar fi reproșat lui Bebino că a tulburat ordinea într-o locație pe care o are în grijă. Amenințările au escaladat rapid, iar tânărul Alecu l-a provocat de veteranul Bibiloi la o bătaie unu la unu. Bibiloi a acceptat, iar vestea s-a împrăștiat parcă dusă de vânt.

A devenit cunoscut după ce bătut un lider consacrat al „Sportivilor”

Confruntarea a fost stabilită pentru data de 21 iulie, pe un teren viran din zona Văcărești, unde s-au adunat peste 200 de oameni, între care toți liderii grupării Sportivilor, dar și liderii altor grupări din Capitală.

În ciuda numărului foarte mare de participanți, polițiștii nu au aflat nimic despre lupta dintre cei doi, câștigată de către Bebino în mod brutal. Mediatizarea luptei, l-a făcut, pe Marius Alecu, cunoscut publicului larg. Iar el avea să folosească din plin această notorietate.

Anchetatorii care au documentat activitatea infracțională a lui Bebino au stabilit că, pe lângă traficul de droguri, acesta se apropiase de fiii unor importanți oameni de afaceri, care frecventau cafenelele din zona Dorobanți și de la care ar fi obținut unele beneficii financiare.

Poreclit și King Kong din Berceni, temutul interlop a început să fie deosebit de conflictual și ar fi ajuns, în cele din urmă, la neînțelegeri inclusiv cu liderii grupării Sportivilor, în care își avea rădăcinile.

Înjughiat la ordinul temutului Marian Bejan

Cu dușmani din ce în ce mai periculoși, Bebino a fost la un pas de moarte în ianuarie 2020, după ce a fost înjughiat de o grupare din Sectorul 2, condusă de Cezar Petcu, zis Joe.

Conform procurorilor, acest Petcu ar fi fost tocmit cu 10.000 de euro de către Marian Bejan, un cunoscut traficant de droguri.

Traficantul care a făcut comanda și-ar fi dorit ca Joe să-l omoare pe Bebino, însă, conform unei informații obținute de procurori, interlopul din Petricani ar fi spus că, pentru 10.000 de euro, este de acord „doar să-l taie”.

În urma agresiunii, Bebino a suferit răni grave, pierzându-și inclusiv două degete. În același timp a fost acuzat, la rândul său, de tentativă de omor, după de polițiștii au stabilit că l-ar fi înjunghiat, în gât, pe unul dintre atacatori.

În seara respectivă, Bebino a fost însoțit de Marian Romeo Mitică, zis Chioru, care l-a abandonat și a reușit să scape cu fuga.

Bebino își făcea „imagine” pe internet

După ce s-a înzdrăvenit, Bebino ar fi început să pună presiune pe acest Chioru, pe care, pe de o parte, îl acuza că l-a lăsat sigur în timpul violențelor din strada Petricani, iar pe de altă parte încerca să-l determine să-și schimbe declarația vizavi de tentativa de omor de care este acuzat. În acest sens, Bebino ar fi încercat să-l oblige pe fostul său amic să spună că oamenii lui Cezar Petcu s-ar fi înjunghiat între ei.

Speriat, Mari Chioru, așa cum este cunoscut în cartier, ar fi apelat, spun anchetatorii, la protecția lui Mircea Băluș, zis Mircea Nebunu, gest care a avut drept consecință o întreagă șarjă de amenințări reciproce, făcute prin intermediul site-urilor de socializare.

În același timp, în ultima perioadă, Bebino dublase amenințările directe cu filmări în care apărea în sala de sport unde, fie ridica greutăți mari, fie sărea coarda ori lovea sacul de box, pentru a demonstra astfel că a revenit la forma de dinainte să fie înjunghiat.

Refugiat în casa părintească din județul Ialomița, Bebino părea să stea departe de noi necazuri. Coform anchetatorilor, de fapt acesta își pusese pe picioare, alături de concubina lui, o adevărată rețea de prostituție care era extinsă în București și trei județe.

Ca urmare, joi, 05 mai, polițistii bucureșteni, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 4, au pus în aplicare opt mandate de aducere, în Bucuresti și județele Ialomița și Călărași.

Reținut pentru proxenetism

Conform Poliției Capitalei, la sfârșitul anului 2021, polițiștii s-au sesizat din oficiu cu privire la mesajele postate de Bebino, prin care ar fi încercat, prin intimidare și provocarea unor agresiuni, îndepărtarea unor persoane, din cartier.

De asemenea, a rezultat că, împreună cu alte două persoane, un bărbat de 34 de ani și concubina lui, în vârstă de 23 de ani, ar fi organizat o rețea de prostituție. Fetele controlate de Marius Alecu practicau prostituția, spun autoritățile, în București și în județele Sibiu, Hunedoara și Bihor.

Anchetatorii ar fi audiat zeci de clienți, care au spus că serviciile sexuale costau între 150 și 400 de lei. Totodată , pe parcursul anchetei, a fost găsit, într-un autoturism parcat în Ialomița, un pistol cu glonț care i-ar fi aparținut tot lui Bebino.

Acesta a fost reținut alături de presupușii săi complici și urmează ca toți trei să fie prezentanți instanței cu propunere de arestare preventivă.

Andrei Dumitrescu
Andrei Dumitrescu este un jurnalist specializat în realizarea de articole legate, în special, de activitatea Ministerului Afacerilor Interne și toate mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Chirie de 30 de bani pe zi în locul din România cu priveliște de vis!...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Ce a pățit o româncă, după ce a cumpărat o caserolă cu aripioare de pui...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
EXCLUSIV: 50 de lei o porție de hamsie la malul mării! Ce prețuri au restaurantele...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Regulă pentru absolut toți șoferii din România. Se pedepsește cu închisoarea de la 2 la...
Băsescu îl spulberă iar pe Geoană. Întrebarea la care trebuie să răspundă
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Regele Charles al III-lea este „mai bolnav decât lasă să se vadă”