EXCLUSIV | Cine va moșteni averea de aproape 10 milioane € a avocatei Paula Iacob! Surpriza uriașă din testamentul fiicei sale

EXCLUSIV | Cine va moșteni averea de aproape 10 milioane € a avocatei Paula Iacob! Surpriza uriașă din testamentul fiicei sale
Ruxandra Iacob, care a murit anul trecut, a luat o decizie neașteptată în privința averii sale fabuloase, de care nu a știut nici partenerul ei de viață, fostul avocat Nelu Iordache
Publicat: 29/11/2023, 09:00
Actualizat: 29/11/2023, 10:05

Răsturnare de situație în ceea ce privește moștenirea fabuloasă de aproximativ 10 milioane de euro a Paulei Iacob. Averea nu va rămâne nici statului român, dar nu va ajunge nici la Nelu Iordache, partenerul de viață al fiicei cunoscutei avocate. La un an de la dispariția Ruxandrei Iacob, care s-a stins din viață în urma unui accident vascular, a ieșit la iveală testamentul pe care l-a făcut cu mult timp înainte să moară. Anda, așa cum îi spuneau apropiații, și-a lăsat întreaga avere celei mai bune prietene, iar bărbatul care i-a stat alături peste 30 de ani nu va primi nimic.

De-a lungul unei cariere de excepție, Paula Iacob a reușit să strângă o avere impresionantă, care se ridică la aproximativ 10 milioane de euro. Celebra avocată a murit în anul 2015, la vârsta de 83 de ani. Cinci ani mai târziu, s-a stins din viață soțul ei, Nicu Iacob, iar anul trecut, și fiica sa, Ruxandra.

De profesie medic psihiatru, Ruxandra Iacob, căreia apropiații îi spuneau Anda, a murit subit pe 21 noiembrie 2022, la vârsta de 63 de ani, în urma unui accident vascular. Fiica Paulei Iacob nu avea copii și nici rude apropiate, așadar, atunci când a venit vorba despre fabuloasa moștenire pe care a lăsat-o în urmă, toate privirile s-au îndreptat spre Nelu Iordache, bărbatul care i-a fost partener de viață peste 30 de ani. Cei doi nu erau, însă, căsătoriți, iar surse din preajma cuplului susțin că Nelu Iordache nici nu ar fi divorțat de soția sa, deși trăia cu Anda Iacob de zeci de ani.

Multă vreme, s-a vehiculat că fiica Paulei Iacob nu ar fi lăsat niciun testament, situație în care averea ar fi putut reveni statului român. Cu toate acestea, la un an de la moartea Andei Iacob, a apărut o informație-bombă: nu doar că fiica Paulei Iacob a făcut un testament, dar singura beneficiară a întregii averi este cea mai bună prietenă a sa.

Din motive neînțelese, Anda Iacob nu și-a trecut în testament și partenerul de viață. În exclusivitate pentru Gândul, Nelu Iordache a vorbit despre dedesubturile acestui document-surpriză, despre a cărui existență nu a știut până de curând.

”Ea avea o mare teamă de avion și se gândea, când mergeam undeva împreună, să nu ni se întâmple ceva. Mi-a spus într-o zi, plecând de la teama asta, că a făcut niște acte în favoarea cuiva și m-a întrebat «Te superi?» Apoi, după un timp, îmi zice «Am rupt ăla». Mi-a spus de mai multe ori că îmi face testament și m-a pus să îi promit că nu o părăsesc niciodată cât trăiește. Și atunci am întrebat-o: «Dar, ce, ai vreo premoniție? Ne-am certat vreodată ca să spui asta?»”, a povestit, pentru Gândul, Nelu Iordache, care a aflat abia după moartea Ruxandrei Iacob că, de fapt, aceasta nu a distrus testamentul, așa cum îi spusese.

”Există un singur testament care face referire la întreaga avere și un singur beneficiar, o prietenă de-a ei”, a mai spus, pentru Gândul, Nelu Iordache.

”Dacă era moștenirea vacantă, o îngropau la groapa comună”

Faptul că femeia alături de care a trăit peste 30 de ani a omis să îl treacă în testament l-a frustrat pe fostul avocat, care spune că a avut întotdeauna grijă atât de iubita sa, cât și de părinții acesteia.

”Nu vă spun cât m-am chinuit, am fost zilnic la ATI, unde era internată în stare gravă. Când a murit, nu puteam s-o scot din spital pentru că nu aveam documente la mână ca să am această calitate. Am mers la primărie, am dus dovezi că ne-am gospodărit împreună, că mă recunoaște lumea, că m-am ocupat și de administrarea averii, sunt și declarații notariale ale multor persoane, dar nu au nicio valoare când vine vorba de moștenire. După toate demersurile făcute la primărie, mi-au spus «Da, ești îndreptățit să o îngropi».

Dacă era moștenirea vacantă, o îngropau la groapa comună. Și de părinții ei m-am ocupat. Tatăl ei avea un handicap locomotor și, timp de 18 ani, l-am îngrijit, l-am plimbat în scaunul cu rotile, iar pentru maestră (n.r. Paula Iacob), când Anda era un spital, eu îi făceam parastasul de 7 ani. Am contribuit la cheltuielile casei în fiecare lună cu 500 de euro, nu mai zic de cheltuielile de deces și parastase”, ne-a mai mărturisit Nelu Iordache.

Averea Paulei Iacob, care a fost moștenită de prietena fiicei sale, se ridică la aproximativ 10 milioane de euro.

Este vorba despre terenuri, apartamente, o vilă, tablouri, bijuterii și obiecte de artă de o valoare considerabilă, dar și mai multe conturi în valută:
• un teren în Sinaia;
• un teren ”imens” la Snagov;
• trei apartamente în Capitală – în zona Lizeanu, pe Calea Victoriei și pe bulevardul Titulescu;
• o vilă – evaluată la peste 1 milion de euro – pe strada Dobrogeanu Gherea, chiar în apropierea vilei lui Marcel Pavel;
• tablouri valoroase, semnate de pictori celebri, printre care Sabin Bălașa
• bijuterii vechi de familie;
• obiecte de artă;
• numeroase conturi în valută deschise la mai multe bănci.

În anii ’90, după Revoluția din 1989, avocata Paula Iacob l-a apărat pe Nicu Ceaușescu, fiul cuplului dictatorial Elena și Nicolae Ceaușescu.

După ce l-a cunoscut pe Nicu Ceaușescu, avocata s-a atașat foarte mult de fiul fostului dictator. Ba mai mult, între cei doi s-a înfiripat o adevărată relație de prietenie.

”După ce a fost închis, mergeam destul de des la Jilava să-l vizitez și să-i duc de mâncare. Mi-a cerut să-i duc cașcaval, cu toate că îi pregătisem brânză de vaci. Atunci mi-a spus că vrea cașcaval pentru un șoricel din celulă care chițăie de foame și căruia nu-i place brânza de vaci. Era un iubitor al animalelor”, povestea Paula Iacob.

Avocata a fost o cunoscută activistă pentru drepturile animalelor și l-a scăpat de la moarte pe maidanezul Bosquito.

Paula Iacob s-a luptat pentru eliberarea profesorului ”de sex” de la Liceul Jean Monnet şi a fost avocata lui Gigi Becali și a lui Corneliu Vadim Tudor.

CITEȘTE ȘI:

EXCLUSIV | Statul român va ”moșteni” averea impresionantă a avocatei lui Nicu Ceaușescu? Aproape 10 milioane € nu mai sunt revendicate după ce fiica celebrei Paula Iacob a murit subit!

EXCLUSIV VIDEO | Zeci de oameni au participat la slujba de comemorare a Ruxandrei Iacob, fiica celebrei avocate Paula Iacob:”O femeie nemaipomenită”

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O regină a frumuseții a fost găsită de mafioți după ce a dezvăluit pe Instagram...
Ce a putut să scrie o tânără din Gorj pe salata boeuf, de Paşte? Au...
FOTO. Mădălina Ghenea, despărțire oficială bombă de iubit chiar în ziua de Paște! Românca a...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Un român a vrut să fure bani dintr-un bancomat din Italia și a rămas fără...
Anunţ trist despre Florin Piersic, direct din spital, de Paşte! Din păcate, nu se pune...
Meniu de Paște al Nadiei Comăneci. Ce nu lipsește niciodată de pe masa de sărbătoare:...
Cine este poliţistul mort în accidentul de motocicletă din Galaţi. Deviza în viață a lui...
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Cum arată și cât costă casa lui Nea Florică, celebru pentru replica „Mi-a dat pachet”!...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Macron îl îndeamnă pe Netanyahu să ajungă la un acord de armistiţiu cu Hamas
Omul care A INVENTAT cea mai folosită armă din lume! „Era NEBUN, dar...
Marcel Pavel a fost la un pas de moarte. Ce i s-a întâmplat marelui artist
Sappho, cea mai cunoscută lesbiană din istorie, s-a sinucis din dragoste pentru un bărbat
Aceste zodii vor avea parte de iubire adevărată în săptămâna 6-11 mai 2024. Ce surprize...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Roberta și Julia își aruncă săgeți în Casa Iubirii! Patrick, pe post de arbitru: „Diferența...
Carmen Tănase, la un pas de a rămâne paralizată. Ce diagnostic crunt i-au pus medicii
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Cum a schimbat Charles Darwin înțelegerea evoluției pe Pământ