EXCLUSIV | Jandarmul care i-a făcut praf pe bătăușii din Costinești a fost în Legiunea Străină. Doi dintre scandalagii sunt infractori periculoși

Publicat: 17/08/2023, 08:00

Jandarmul filmat în timp ce se bătea cu  mai mulți bărbați care făceau scandal pe plaja din Costinești este un fost luptător din trupele de elită ale Legiunii Străine. Înainte să se înroleze, acesta a fost rugbist la un club din Mangalia. În același timp, doi dintre turiștii implicați în scandal sunt cunoscuți ca infractori periculoși, atât în țară, cât și în străinătate.

Bătaia generală care a avut loc marți, pe plaja din Costinești, a generat lungi dezbateri în spațiul public cu privire la modul de intervenție al forțelor de ordine, după ce un jandarm a fost implicat într-un schimb de lovituri cu mai multe persoane.

Polițiștii și jandarmii au intervenit, inițial, pentru a despărți două grupuri de turiști care s-au încăierat. În loc să se potolească, unii dintre scandalagii s-au repezit la oamenii în uniformă, iar așa cum reiese din imaginile care au ajuns în spațiul public, un bărbat chiar l-a atacat pe la spate pe unul dintre jandarmi și a sărit în cârca acestuia pentru a-l pune la pământ, însă militarul a reușit să evite atacul. Ulterior, din alte imagini, se vede cum un bărbat îl înjură și îl amenință pe același jandarm.

Fără să stea prea mult la discuții, subofițerul i-a tras o palmă, fapt care i-a înfuriat pe prietenii celui lovit, care au sărit la bătaie. Polițiștii au început să dea cu spray lacrimogen, în timp ce jandarmul s-a luat la bătaie cu un bărbat care a încercat să-l lovească. După ce a blocat, cu brațele, câteva lovituri, militarul l-a lovit cu piciorul, după care i-a tras un pumn în bărbie. În urma loviturii, atacatorul a căzut secerat, iar jandarmul i-a mai tras una, ca să fie sigur că acestuia i-a trecut cheful de scandal.

Imediat, angajatul Ministerului de Interne a fost atacat, în mod violent, de un al doilea bărbat, pe care nu a reușit, însă, să-l lovească în plin, deoarece a fost prins și imobilizat de polițiști și de către angajații unei firme de pază.

Jandarmul a luptat zece ani în străinătate

Surse din Ministerul Afacerilor Interne (MAI) au dezvăluit, pentru Gândul, că jandarmul care apare în imagini în timp ce se luptă cu agresorii furioși este fost soldat în cadrul Legiunii Străine. Sursele citate au afirmat că bărbatul este originar chiar din Costinești și este fost rugbist la un club din Mangalia.

La un moment dat, acesta ar fi plecat în Franța, împreună cu mai mulți prieteni, pentru a se înrola în Legiunea Străină. Din grupul său de prieteni, numai el și un alt tânăr au fost declarați admiși. După aproximativ zece ani, a revenit în țară și a intrat în rândurile Jandarmeriei Române.

Pe de altă parte, surse judiciare au spus că grupul violent era format din cinci bărbați. Aceștia sunt consăteni din satul Colonia Reconstrucția, comuna Feldioara, județul Brașov.

Doi dintre ei ar fi cunoscuți de polițiștii brașoveni drept persoane violente, condamnate atât în țară, cât și în străinătate. Este vorba despre Adrian Florentin Felecan, care are la activ o condamnare de trei ani de închisoare cu suspendare pentru loviri sau alte violențe, și Raul Nicușor Grigoraș, cunoscut cu antecedente penale pe teritoriul Germaniei, unde a fost anchetat pentru „avarierea sau distrugerea proprietății, export sau import ilicit de arme, părți componente și explozivi”.

Anchetatorii i-au audiat pe agresori mai multe ore și au emis apoi ordonanțe de reținere pentru Raul Nicușor Grigoraș, Liviu Sebastian Grigoraș, Andrei Fichiduța și Mihai Cătălin Ujică.

„La data de 16 august a.c., polițiști din cadrul Poliție stațiunii Costinești au reținut, pentru 24 de ore, 4 bărbați, sub aspectul comiterii infracțiunilor de lovirea sau alte violențe și tulburarea ordinii și liniștii publice. Persoanele în cauză urmează a fi conduse și încarcerate în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Constanța. La data de 17 august a.c., vor fi prezentate Parchetului de pe lângă Judecătoria Mangalia, cu propunere legală”, a anunțat Inspectoratul de Poliție Județean Constanța.

Andrei Dumitrescu
Andrei Dumitrescu este un jurnalist specializat în realizarea de articole legate, în special, de activitatea Ministerului Afacerilor Interne și toate mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
"Nu există așa ceva". Reacția unui bărbat din Cehia la o terasă din România unde...
Roxana i-a șocat pe toți de 1 mai! A ajuns să fie cea mai tunată,...
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Primele rezultate în cazul fetiței de 4 ani care a murit după ce a mâncat...
Stațiunea montană din România care este unică în toată Europa. Puțini turiști de la noi...
Declarații scandaloase ale unei vedete. Cum face sex la 85 de ani: „Încă pot să-mi...
Craterul din Slănic se mărește: a înghițit un stâlp și a dus la noi evacuări....
Biletul de adio al fetei de 13 ani care s-a aruncat de la etaj, pentru...
România, lovită de fenomene meteo extreme! Vijeliile care au devastat vestul și centrul Europei urmează...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
Rusia a recucerit oraşul Robotyne, principala aşezare eliberată de Ucraina în 2023
Marele GENIU al muzicii, îngropat FĂRĂ INIMĂ! S-a aflat abia acum
Lege pentru șoferii care merg cu viteză pe autostradă. Polițiștii din România sunt obligați
Prințul Harry, un nou gest sfidător. Ce scuză bizară a oferit după
Ce a putut să găsească o tânără într-un burger de pui cumpărat de la un...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Sebastian, provocat de băieți să o sărute pe Roberta. Cum au reacționat concurenții din casă....
"Nu a murit nimeni, a murit artistul Alex Mica în sufletele voastre". Cântărețul care a...
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Guglielmo Marconi, inventatorul telegrafiei fără fir. Părintele radioului modern