EXCLUSIV | Primarul Sectorului 3, Robert Negoiță, a părăsit sediul DNA

EXCLUSIV | Primarul Sectorului 3, Robert Negoiță, a părăsit sediul DNA
Publicat: 01/02/2023, 19:22

Primarul Sectorului 3, Robert Negoiță, a părăsit, miercuri seară, sediul DNA, unde a fost audiat după ce procurorii au descins la Primăria Sectorului 3, pentru a ridica documente legate de funcționarea teraselor de pe malul Dâmboviței.

Anchetatorii au suspiciuni de corupție în legătură cu emiterea unor acte administrative. Faptele de corupție ar fi fost săvârșite între 2015 și 2021.

În total, procurorii au efectuat 17 percheziții în București și județul Ilfov.

Potrivit unor surse judiciare, consultate de Gândul,  perchezițiile au vizat ridicarea de documente legate de funcționarea teraselor de pe malul Dâmboviței.

Ce au transmis reprezentanții DNA

„Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate celor de corupție efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni asimilate celor de corupție, comise în perioada 2015-2021, în legătură cu emiterea unor acte administrative de către autoritățile administrativ – teritoriale.

În cursul zilei de 1 februarie 2023, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, se efectuează percheziții domiciliare în 17 locații, situate pe raza municipiului București și a județului Ilfov, din care una este sediul unei instituții publice, restul reprezentând domiciliile unor persoane fizice și sediile unor societăți comerciale.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin din partea Inspectoratului General al Jandarmeriei Române”, a anunțat DNA, într-un comunicat de presă.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase