EXCLUSIV | Procurorii au redeschis dosarul în care deputatul Aurel Bălășoiu este acuzat că ar fi abuzat sexual un băiat minor. Politicianul l-ar fi atins în zona intimă

EXCLUSIV | Procurorii au redeschis dosarul în care deputatul Aurel Bălășoiu este acuzat că ar fi abuzat sexual un băiat minor. Politicianul l-ar fi atins în zona intimă
Publicat: 07/02/2023, 07:00

Dosarul în care deputatul Aurel Bălășoiu a fost acuzat de agresiune sexuală împotriva unui băiat în vârstă de 14 ani a fost redeschis la Parchetul Înaltei Curți de Casație și Justiție, după ce, la sfârșitul anului trecut, procurorul care a făcut ancheta a dat o soluție de clasare, pe motiv că ”fapta nu există”. Ancheta ar urma să fie reluată după ce mama băiatului a depus o plângere împotriva acestei decizii.

Deputatul Aurel Bălășoiu a devenit personajul principal al celui mai răsunător scandal sexual din ultimii ani, după ce Cristi Călin, un fost student al Facultății de Teologie Ortodoxă din Alba Iulia, exmatriculat înainte terminarea studiilor după ce, potrivit afirmațiilor lui, ar fi refuzat „avansurile unui stareț”, a formulat un denunț în care îl acuza de viol, act sexual cu un minor și agresiune sexuală.

În urma scandalului public, Aurel Bălășoiu, deputat de Argeș, a fost exclus din PSD, însă a refuzat să renunțe la fotoliul de parlamentar. Acuzațiile formulate de „Călugărul-amant”, așa cum a fost botezat de presă Cristi Călin, au ajuns, în cele din urmă, pe masa procurorilor Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție.

Anchetatorii au început urmărirea penală pe numele lui Aurel Bălășoiu pentru o presupusă agresiune sexuală împotriva unui minor. Anul trecut, în cursul lunii septembrie, în timp ce se afla în mașină împreună cu un băiat în vârstă de 14 ani, i-ar fi atins organul sexual.

În același timp, au existat și acuzații de întreținere de relații sexuale cu un alt minor. Totodată, la dosar a fost anexată și o plângere mai veche, depusă de „Călugărul-amant”, în care acesta reclama că ar fi fost violat de politician, care i-ar fi provocat răni ale orificiului anal.

„Călugărul-amant, contrazis de procurorul de caz

La data de 27 decembrie 2022, procurorul de caz a semnat ordonanța de clasare a cauzei, iar Bălășoiu a respirat ușurat.

Procurorul a considerat că deputatul nu-l putea viola pe „Călugărul-amant”, care este mai tânăr și are o constituție fizică mult mai viguroasă, dar nu a putut proba nici presupusa agresiune sexuală împotriva minorului, care s-ar fi produs, potrivit declarațiilor de la dosar, în mașina în care acesta era, împreună cu Cristi Călin și cu Aurel Bălășoiu, cât timp ar fi stat într-o benzinărie pe drumul dintre Buzău și Focșani.

Totuși, mama adolescentului a refuzat să accepte faptul că bărbatul, despre care este convinsă că i-a agresat sexual copilul, va scăpa nepedepsit și a făcut plângere împotriva soluției de clasare, la procurorul superior din punct de vedere ierarhic, adică șeful Secției de Urmărire Penală și Criminalistică, care a dispus redeschiderea dosarului doar în ceea ce privește acuzația de agresiune sexuală.

Decizia mai are nevoie și de confirmare din partea judecătorului de cameră preliminară, care hotărăște legalitatea şi temeinicia ordonanței procurorului de infirmare a clasării. Reluarea urmăririi penale se va produce numai dacă judecătorul de cameră preliminară admite plângerea împotriva soluției şi trimite cauza la procuror în vederea completării urmăririi penale.

În ordonanța din 27 decembrie, procurorul care a făcut ancheta dispusese clasarea dosarul pentru acuzațiile de:

  • viol – întrucât fapta nu este prevăzută de legea penală; dosarul a fost deschis în urma plângerii penale formulate de ”Călugărul-amant”;
  • act sexual cu un minor – întrucât fapta nu este prevăzută de legea penală; dosarul fusese deschis în 4 octombrie, când procurorii s-au autosesizat și au început verificările, după informații apărute în presă, din declarațiile lui Cristi Călin, referitoare la faptul că Aurel Bălășoiu ar fi întreținut relații sexuale cu un băiat de la un seminar teologic care era minor la acel moment;
  • agresiune sexuală – întrucât fapta nu există.

CITEȘTE ȘI:

EXCLUSIV | Scandalul sexual al anului în politică. Procurorii au clasat dosarul deputatului Aurel Bălășoiu. Cum motivează anchetatorii renunțarea la acuzațiile de viol și act sexual cu un minor ale ”Călugărului-amant”

Andrei Dumitrescu
Andrei Dumitrescu este un jurnalist specializat în realizarea de articole legate, în special, de activitatea Ministerului Afacerilor Interne și toate mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Chirie de 30 de bani pe zi în locul din România cu priveliște de vis!...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Ce a pățit o româncă, după ce a cumpărat o caserolă cu aripioare de pui...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
Care este starea de sănătate a Regelui Charles al III-lea. Familia Regală Britanică a făcut...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Traian Băsescu a răbufnit: Nu are ce căuta în funcția de președinte al României
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Galileo Galilei, omul care a schimbat cursul istoriei. „Și totuși, se mișcă!”