EXCLUSIV | Spărgători ucraineni refugiați la Sofia, acuzați că jefuiau apartamente din București. Hoții foloseau chei potrivite

EXCLUSIV | Spărgători ucraineni refugiați la Sofia, acuzați că jefuiau apartamente din București. Hoții foloseau chei potrivite
Publicat: 05/02/2023, 12:24
Actualizat: 05/02/2023, 14:00

Doi spărgători ucraineni care operau în România au fost identificați de polițiștii bucureșteni, iar unul dintre aceștia a fost deja prins în județul Arad. Ultima lovitură pe care cei doi au dat-o, în Capitală, a avut loc între Crăciun și Revelion.

Potrivit unor surse judiciare, cele mai multe fapte de natură penală comise persoane provenite din țara vecină sunt furturile.
Sursele citate au precizat că, lângă furturile din magazine, majoritatea făcute de către femei care provin din centrele destinate persoanelor care s-au refugiat din calea războiului, există și grupări de spărgători de locuințe.

Conform anchetatorilor, ca mod de operare, majoritatea hoților proveniți din Ucraina folosesc chei potrivite, prin așa numita metodă „foiță”.

În acest sens, răufăcătorii folosesc o cheie brută, neprelucrată, pe care o învelesc într-o foiță de staniol. Ulterior, hoții introduc, forțat, această cheie în broască și o mișcă până când staniolul se mulează pe interiorul încuietorii și capătă o formă apropiată de cheia originală.

Bărbatul a fost prins în județul Arad

O spargere comisă prin acestă metodă a fost înregistrată, anul trecut, la data de 27 decembrie, de către judiciariștii Poliției Sectorului 6.

Surse apropiate anchetei au declarat, pentru Gândul, că încă de la început, polițiștii au luat în calcul faptul că spargerea este opera unei grupări străine.

De altfel, bănuielile anchetatorilor s-au adeverit repede, după ce s-a stabilit că principalii suspecți sunt Volodymyr Khruschhev și Valerii Simutkin.

Polițiștii susțin că ușa apartamentui a fost deschisă de Khruschhev, în timp ce Simutkin a supravegheat zona pentru a-l anunța dacă vine cineva.

Cei doi ucraineni nu erau înregistrați pe teritoriul României, ci pe cel al Bulgariei, însă operau în țara noastră pentru a fi mai greu de identificat.

Totuși, acest lucru nu i-a împiedicat pe polițiștii români să le stabilească identitatea, iar spărgătorul Volodymyr Khruschhev a fost localizat și prins, recent, în județul Arad, unde se bănuiește că pregătea o nouă lovitură. Acesta a fost adus la București și arestat de magistrații Judecătoriei Sectorului 6.

În același timp, complicele acestuia, Simutkin, este căutat, mai ales că nu ar fi revenit la adresa din Sofia, la care figurează cu domiciliul.

Andrei Dumitrescu
Andrei Dumitrescu este un jurnalist specializat în realizarea de articole legate, în special, de activitatea Ministerului Afacerilor Interne și toate armele subordonate acestuia, în special Poliția Capitalei și Inspectoratul General al Polițieiciteste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
De acum, așa se circulă în sensul giratoriu. Vechea regulă nu se mai aplică
FOTO. Actrița a promis că se dezbracă de tot dacă se întâmplă asta! Cum arată...
Actrița care a fost odată adolescenta minune a Hollywood-ului a fost internată la Psihiatrie după...
Alimentul care face rău ficatului şi pe care îl consumi zi de zi. TOP 20...
Steliano Filip a divorțat pentru că soția nu a vrut să treacă la religia penticostală...
În curând ai putea să-ți iei și MAȘINA cu tine într-un vagon special dacă mergi...
Calendar ortodox 22 martie 2023. Ce sărbătoare este?
BANCUL ZILEI. Bulă, șofer de taxi, sărută o calugăriță pe care o ia la ocazie:...
Donald Trump, primul fost preşedinte american care ar putea fi pus sub acuzare/ Starletă porno:...
BOMBĂ! Cuplu nou la Survivor? Declarațiile devoalează situația reală dintre concurenți
O civilizație ASCUNSĂ, găsită din GREȘEALĂ chiar în Marea N...
Motivul pentru care băieții răi din filmele de la Hollywood nu folosesc iPhone
O mare companie din România a intrat în insolvență! Milioane de români au fost clienții...
Gina Matache și fostul soț al fiicei sale s-au filmat împreună. Reacția fanilor a supărat-o...
Rețete pentru perioada de diversificare | Chifteluțe delicioase servite ca „alimentele degețel”