EXCLUSIV | Refugiați ucraineni, prinși în timp ce spărgeau un apartament din București. Hoții erau dotați cu toate sculele necesare

EXCLUSIV | Refugiați ucraineni, prinși în timp ce spărgeau un apartament din București. Hoții erau dotați cu toate sculele necesare
Sursă foto: Pixabay.com/caracter ilustrativ
Publicat: 04/05/2022, 10:58
Actualizat: 04/05/2022, 11:00

O bandă de hoți formată din refugiați proveniți din Ucraina a fost destructurată, luni, de polițiștii bucureșteni. Refugiații operau în Capitală și aduseseră cu ei toate instrumentele nesare pentru spargerea ușilor de apartament.

Trei refugiați ucraineni au fost prinși în flagrant, luni, de polițiștii bucureșteni ai Secției 12, în timp ce spărgeau un apartament. Potrivit unor surse apropiate anchetei, locatarii unui bloc din Sectorul 3 ar fi sunat la numărul de urgență  112 și ar fi anunțat că mai multe persoane încearcă să spargă o locuință.

Polițiștii au prins în flagrant trei bărbați care încercau să rupă butucul yalei și care aveau la ei, într-o geantă, mai multe unelte folosite de spărgători pentru forțarea ușilor.

Aceștia au fost încătușați și duși la sediul Secției 12, unde au fost audiați prin intermediul unui traducător autorizat.

Suspecții, arestați preventiv

Suspecții au fost prezentați instanței Judecătoriei Sectorului 3, iar magistrații au hotărât arestarea preventivă a acestora.

Încă de la izbucnirea conflictului militar în Ucraina, autoritățile române ar fi încercat, fără succes, să țină o evidență a persoanelor care au ajuns pe teritoriul țării noastre, în condițiile în care încă de la început s-a luat în calcul faptul că unii dintre infractorii care erau căutați în țara de origine ar fi putut să intre în România odată cu valul de refugiați.

Andrei Dumitrescu
Andrei Dumitrescu este un jurnalist specializat în realizarea de articole legate, în special, de activitatea Ministerului Afacerilor Interne și toate armele subordonate acestuia, în special Poliția Capitalei și Inspectoratul General al Polițieiciteste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase