EXCLUSIV | Taximetristul Valentin Faur și-a măcelărit soția. Liliana a murit după ce cuțitul i-a atins inima și plămânii

EXCLUSIV | Taximetristul Valentin Faur și-a măcelărit soția. Liliana a murit după ce cuțitul i-a atins inima și plămânii
Nicușor Faur a omorât-o pe soția lui, după care a fugit și a reușit să se ascundă timp de patru zile
Publicat: 18/08/2021, 13:20
Actualizat: 18/08/2021, 16:14

Educatoarea Liliana Faur a murit după ce cuțitul cu care a fost înjunghiată de soțul ei, Valentin Faur, pe tot corpul i-a ajuns la inimă, la plămâni și la artera pulmonară, potrivit primelor concluzii ale necropsiei, obținute de Gândul.

Medicii legiști care au făcut autopsia au găsit pe corpul Lilianei plăgi înjunghiate în inimă, în plămîni, dar și pe mâini și pe picioare. Valentin Faur și-a înjunghiat soția chiar și la ceafă.

”Atingerea organelor vitale, a inimii și a arterei pulmonare, a fost cauza morții”, au declarat pentru Gândul surse judiciare.

Patru zile a stat în libertate taximetristul Valentin Nicușor Faur după ce și-a înjunghiat soția, pe 12 august, în casa lor din Sectorul 2 al Capitalei. Cei doi erau în proces de divorț, iar femeia ceruse de nenumărate ori ordin de protecție, după ce Valentin Faur o teroriza și le agresa pe ea și pe cele două fete ale lor.

Deși autoturismul lui Valentin Faur a fost reperat de mai multe camere de supraveghere din Capitală, nu a putut fi localizat și prins decât pe 16 august, în zona unui service auto din Sectorul 2.

Le-a spus polițiștilor că se așteaptă la o „vacanță” lungă

Ultimele minute în libertate ale lui Valentin Faur au fost surprinse de camerele de supraveghere de la service-ul auto. Potrivit imaginilor, înainte de a fi prins, Valentin Faur stă de vorbă cu unul dintre angajații de la service-ul auto, care păstrează o distanță față de el. Criminalul merge apoi în stânga drumului aproximativ 50 de metri, revine în fața service-ului și contină drumul spre dreapta. Polițiștii l-au prins în jurul orei 17.00 și l-au dus încătușat la Poliție.

Surse din Poliție au dezvăluit, pentru Gândul, că, în timp ce era escortat, Faur părea destins și a încercat chiar unele glume cu polițiștii. Acesta ar fi spus, printre altele, că îi pare rău pentru ce a făcut și ar fi menționat, zâmbind, că se așteaptă la o „vacanță” lungă, de cel puțin 15 ani.

În fața anchetatorilor, acesta ar fi refuzat să ofere detalii, motiv pentru care procurorii nu l-au putut duce la fața locului, pentru reconstituire.

Valentin Faur a fost arestat preventiv pe 17 august, de magistrații Tribunalului București și încarcerat în arestul Poliției Capitalei.

Există indicii temeinice cu privire la faptul că în perioada 11.08.2021, ora 22:00 – 12.08.2021, ora 13:00, în timp ce se afla la domiciliul său din municipiul București, sector 2, inculpatul F.V.N., în vârstă de 44 de ani, i-a aplicat soție sale F.L., în vârstă de 48 de ani, mai multe lovituri cu un corp tăietor-înțepător, posibil cuțit, provocându-i mai multe plăgi, între care și o plagă înjunghiată în zona toracică anterioară, cu interesarea plămânului stâng, pericardului și arterei pulmonare, cea din urmă leziune cauzând decesul victimei, au scris procurorii Parchetului Tribunalului București în motivarea propunerii de arestare preventivă.

După crimă, a trimis surorii sale un bilet cu indicații și bani

Liliana Faur a fost înjunghiată mortal, pe 12 august, de soțul său taximetrist, cu care se afla în proces de divorț. Crima a avut loc în Sectorul 2. Femia obținuse mai multe ordine de protecție împotriva lui Valentin Faur, au spus surse judiciare.

Pe 20 iulie 2021, și fiica cea mare, în vârstă de 17 ani, ceruse un nou ordin de protecție împotriva tatălui ei. Potrivit ordinului de protecție obținut de Gândul, „bărbatul a  strâns-o cu mâinile de gât și a ridicat-o pe peretele camerei, timp în care i-a adresat cuvinte jignitoare”.

După comiterea crimei, bărbatul și-a închis imediat telefoanele și a plecat la bancă, de unde a scos suma de 2.000 de lei. A doua zi, acesta a oprit un cetățean pe care l-a rugat să-i împrumute telefonul și a sunat-o pe una dintre cele patru surori ale sale, pe care a anunțat-o că, vineri 13 august, urma să primească un colet care conținea o trotinetă electrică, destinată nepoatei sale, 200 de lei și două bilete, cu indicații pentru surori și pentru cele două fiice ale sale.

Adina Anghelescu
Cunoscut jurnalist de investigatii, generatia presei anilor '90, prin condeiul căreia au trecut toate marile scandaluri ale ultimilor 30 de ani. Licențiat mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
VIDEO EXPLOZIV | Lider PNL, surprins când o posedă în mașina de serviciu pe tanti...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Ploiești a fost ucis de un individ nemulțumit de cum parcase mașina
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul. "Ne pare rău şi de...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
Mama Andreei Morega, studenta ucisă la Timișoara, a avut nevoie de îngrijiri medicale după ce...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Hidroelectrica, prima propunere de dividend de când este companie listată la Bursa de Valori: 13,99...
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
Anunț despre CARNEA DE PUI din magazine. Producătorii au spus care este ADEVĂRUL, de fapt
Prințul Harry, presat de Meghan să se împace cu Familia Regală. Este un interes la...
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Apropiații criminalului din Timișoara, detalii de-a dreptul șocante. Mirel Dragomir și-a agresat și fosta iubită....
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Topirea calotelor glaciare modifică forma Pământului și îi accelerează rotația