Crimă șocantă în Maramureș. O mamă și-a omorât cei doi copii. Tatăl micuților: M-a sunat și mi-a spus că a dat cu ei de pământ

Publicat: 02/06/2021, 18:02
Actualizat: 02/06/2021, 20:41

Un caz înforător s-a petrecut în localitatea Ruşor, judeţul Maramureş: o mamă și-a omorât cei doi copii (o fetiță de 4 luni și un băiețel de 1 an și 9 luni).

Femeia are aproximativ 30 de ani, este căsătorită, iar cei doi copii erau singurii pe care îi avea.

Potrivit unor surse, se pare că femeia a fost deja reţinută de anchetatori, relatează Antena3.

„Inspectoratul de Poliție al Județului Maramureș a fost sesizat prin apel S.N.U.A.U. 112 de către un bărbat, în data de 02 iunie a.c., ora 10.54, despre faptul că în satul Rușor, localitatea Copalnic Manăștur doi copii prezintă probleme respiratorii severe.

În urma deplasării la fața locului a polițiștilor din cadrul Secției 7 Suciu de Sus, s-a constatat faptul că doi copii minori, în vârstă de un an și nouă luni, respectiv în vârstă de 4 luni, în ciuda manevrelor specifice de resuscitare efectuate de personalul medical, au decedat.

La fața locului se deplasează o echipă complexă de cercetare, care vor efectua activități în vedere lămuriri tuturor împrejurărilor în care s-a produs evenimentul, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureș”, se arată într-o informare a Poliţiei.

Imediat după ce a comis fapta, femeia și-a sunat soțul și i-a povestit tot ce s-a întâmplat.

„Am venit de la lucru acasă şi erau amândoi întinşi jos. I-am luat, i-am pus în pat, încet. Fata încă mai respira, dar cu greu. Până ce a venit salvarea, i-am făcut respirație gură la gură. I-am zis: ‘Dar de ce ai dat cu ei de pământ?’. A zis că: ‘N-am vrut, am avut o stare de nervi'”, a spus tatăl copiilor pentru Observator.

„Se văita că o durea capul”

”M-a sunat și mi-a spus că a dat cu copiii de pământ. Am venit repede acasă, fetița încă sufla, băiețelul era galben tot. Nu a zis că îi e greu cu copiii, se văita că o durea capul. A fost la doctor și i-a dat medicamente pentru dureri de cap. Băiatul care m-a adus cu mașina a sunat la 112” a povestit bărbatul și pentru Antena 3

Bunica micuților: Sâmbătă era botezul

Bunica copiilor a declarat că a vorbit cu fata ei de dimineață, dar totul părea în regulă.

„De dimineața am vorbit la telefon și era totul bine. Era doar ea cu copiii. Soțul era la lucru, să câștige un ban cinstit. Nu i-am auzit niciodată certându-se. Stăm departe, numai la telefon vorbim. De dimineață când am vorbit, dădea de mâncare copiilor. Nu am crezut așa ceva. Numai ea stătea săraca cu copiii. Trebuia să mai stea și el cu copiii. Eu am vrut să vin să îi ajut, dar nu m-au primit, erau căsătoriți de 6 ani. Sâmbătă făcea botezul fetei care avea 4 luni” a povestit bunica celor doi copii omorâți.