Fântâni arteziene vandalizate în Ploieşti. Bazinele s-au umplut cu spumă după ce persoane neidentificate au turnat detergent

Fântâni arteziene vandalizate în Ploieşti. Bazinele s-au umplut cu spumă după ce persoane neidentificate au turnat detergent
FOTO: SGU Ploiești
Publicat: 18/06/2022, 22:36

Mai multe fântâni arteziene din municipiul Ploieşti au fost vandalizate, sâmbătă, persoane necunoscute turnând în apă o substanţă – cel mai probabil un detergent – care a umplut cu spumă bazinele, a anunţat societatea Servicii de Gospodărire Urbană (SGU), în administrarea căreia se află aceste obiective.

Sursa citată spune că în fântânile arteziene din zona Casei Sindicatelor, care se află lângă sediul Primăriei Ploieşti, dar şi în cea de la Gara de Sud au fost deversate substanţe generatoare de reacţii chimice. Oficialii societăţii comerciale fac apel la localnici să anunţe orice act de vandalism la care asistă şi să sune la numerele de telefon ale Dispeceratului RASP(0244/984) şi Poliţiei Locale (0244/954).

„Reamintim ploieştenilor faptul că tolerarea comportamentului lipsit de civism al unor persoane are ca rezultat încurajarea acestora în a comite şi mai multe acte de vandalism. Toate acestea ne îngreunează activitatea de întreţinere şi modernizare a obiectivelor administrate. Solicităm cetăţenilor să sesizeze toate actele de vandalism la numerele de telefon ale Dispeceratului RASP (0244/984) şi Poliţiei Locale (0244/954)”, se arată într-o informare a SGU transmisă, sâmbătă seară, presei, potrivit Agerpres.