Fiul Mamei Omida controla „o echipă” de 12 copii criminali, „de sacrificiu”. Gongoi se lăuda că a comandat un atac împotriva unui magistrat incomod

Fiul Mamei Omida controla „o echipă” de 12 copii criminali, „de sacrificiu”. Gongoi se lăuda că a comandat un atac împotriva unui magistrat incomod
Viorel Gongoi este acuzat că ar fi șantajat mai mulți dezvoltatori imobiliari care construiesc în zona de nord a Capitalei/Sursa foto/Facebook
Publicat: 06/12/2021, 17:37
Actualizat: 06/12/2021, 18:19

Fiul fostei vrăjitoare Mama Omida, arestat după ce a cerut taxă de protecție de la mai mulți dezvoltatori imobiliari care construiesc în zona de nord a Capitalei, își amenința victimele cu nepoții săi care nu au împlinit încă vârsta de 14 ani și pot comite infracțiuni grave fără să răspundă în fața legii. În același timp, conform procurorilor DIICOT, pentru a-i impresiona pe afaceriștii respectivi, Viorel Motoi, zis Gongoi, îi mințea pe aceștia că ar fi ordonat inclusiv un atac împotriva unui magistrat incomod.

Viorel Motoi, zis Gongoi, a devenit cunoscut în mediile infracționale după ce s-a autointitulat primul vrăjitor bărbat, în condițiile în care este primul născut al Mamei Omida, o vrăjitoare cunoscută încă dinainte de 1989.

Rudă cu temuții Duduieni, Gongoi a profitat de acest lucru și a reușit să se impună în unele comunități de romi, unde a fost recunoscut ca lider. Din această poziție, spun surse din Poliție, ar fi fost chemat să judece unele staboruri (n.r. justiție paralelă practicată în comunitățile tradiționale de romi), fapt care i-a adus o mare notorietate în lumea interlopă.

Sursele citate au precizat că Gongoi era cunoscut pentru numeroase fapte de natură penală, între care și presupuse infracțiuni de cămătărie. Procurorii DIICOT care au destructurat, în data de 9 noiembrie, gruparea condusă de fiul Mamei Omida au anexat la dosar și drama unui bărbat care, în anul 2016, a împrumutat de la rudele acestuia suma de 9.000 de euro, bani pe care ar fi trebuit să-i restituie, în trei luni, cu o dobândă de 10 la sută.

La momentul respectiv, acesta nu a putut returna banii conform înțelegerii, motiv pentru care, ani la rând, a plătit oamenilor lui Gongoi dobânzi care au însumat, în total, aproximativ 350.000 de euro.

Conform procurorilor DIICOT, acesta a fost urmărit de cămătari până în vara acestui an, când ar fi fost luat de ceafă de către Alexandru Motoi, zis Grasu, care l-ar fi băgat cu forța într-o mașină unde l-ar fi amenințat atât cu bătaia, cât și cu faptul că fosta lui soție va fi violată dacă nu va achita încă 300.000 de euro, dintre care primii 100.000 de euro într-un interval de numai trei zile.

Începând cu anul 2020, liderul clanului, Viorel Motoi ar fi început să se implice personal în extorcarea unor dezvoltatori imobiliari originari din localiatea dâmbovițeană Fântânele.

Pentru că aceștia au cumpărat terenuri și au început să ridice imobile în zona străzii Jandarmeriei, adică în apropierea locuinței lui Gongoi, acesta a considerat că oamenii construiesc pe „teritoriul” său.

Ca urmare, spun procurorii, a început să le ceară taxe de protecție de ordinul zecilor de mii de euro. Conform referatului cu propunere de arestare preventivă, întocmit de procurorii DIICOT, Gongoi îi amenința pe dezvoltatori cu bătaia și cu faptul că nu le va permite să-și termine lucrările.

Pentru a pune presiune suplimentară pe victime, dezvoltatorii primeau pe telefoanele mobile fotografii din care reieșea că sunt supravegheați de rudele liderului interlop și obișnuia să le transmită că le va da foc la mașini.

În același timp, Gongoi îi amenința pe oamenii de afaceri că nu se teme de autorități și îi mințea că, la un moment dat, un magistrat care îi crea probleme a fost victima unui atac de tip mafiot comis din ordinul său.

Gongoi l-a jignit public pe ministrul de Interne

În plus, pentru a fi și mai înspăimântător, individul le lăsa victimelor de înțeles că ar putea să fie înjunghiate de o echipă formată din 12 nepoți ai săi, „de sacrificiu”, cum spunea el, care nu au împlinit încă vârsta de 14 ani și nu pot fi trași la răspundere penală.

Acesta a fost reținut anul trecut, la sfârșitul lunii august, în contextul scandalului public generat de priveghiul liderului interlop Emi Pian, la care s-au înghesuit sute de oameni, cu toate că era încă stare de urgență. Atunci, Gongoi a făcut un live pe Facebook în care l-a jignit pe Marcel Vela, atunci ministru de Interne, dar și structurile specializate în investigarea grupărilor violente.

Băi omule, băi Vela, tu ești de undeva din Mehedinți, de-acolo. Cum poți să fii așa…? Băi Vela, întreabă-mă pe mine, pe Motoi Viorel zis Gongoi… Întreabă-mă pe mine de departamentul celor care se ocupă de grupările infracționale. Să-ți spun eu, Gongoi, ce notă poartă departamentul ăsta al tău și cât de cretini și de corupți sunt.

Băi, te rog frumos, uită-te bine la mine, tu ești Vela, eu sunt Gongoi! Întreabă-mă pe mine, trimite un reprezentant al tău să mă întrebe pe mine de grupul ăsta împotriva clanurilor. Bă tu ești…, ești ministru …?”, a spus Gongoi, printre multe altele.

În urma intervenției sale publice, bărbatul a fost ridicat de acasă și reținut pentru 24 de ore, sub acuzația de incitare la ură și discriminare, însă, în cele din urmă, dosarul a fost clasat.

Andrei Dumitrescu
Andrei Dumitrescu este un jurnalist specializat în realizarea de articole legate, în special, de activitatea Ministerului Afacerilor Interne și toate mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și...
Împăcarea anului la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce jurământ i-au făcut Adrian și Petronel Corduneanu...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut:...
A văzut că ia brusc în greutate și a mers la medic. Ce avea femeia...
Alerte meteo de vreme severă imediată emise de ANM. Cod galben în mai multe zone...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Au apărut primele imagini cu fiica lui Paris Hilton! „Nu m-am putut abține”. Ce anunț...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
Interdicție completă în România din 9 aprilie. Legea n-are excepţii. Amendă 1000 lei
Improvizația care aduce moartea. Românii cad victime pe capete
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Reacția furibundă a lui Alexandru Ciucu după ce s-a scris ca ar avea o amantă...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Hugh Grant a renunțat la procesul împotriva tabloidului The Sun