Florin Cîțu: „Am semnat un proiect de lege privind testarea pe bani proprii a angajaţilor din sistemul de sănătate nevaccinaţi” | VIDEO

Publicat: 14/10/2021, 14:10
Actualizat: 14/10/2021, 16:55

Premierul interimar Florin Cîțu a declarat joi, după ședința de Guvern, că a semnat un proiect de lege care prevede că angajații din sistemul de sănătate, din IGSU și aviație care nu sunt vaccinați împotriva COVID-19 și nici nu au trecut prin boală vor fi obligați să se testeze din banii proprii.

Cîțu a adăugat că proiectul de lege va fi trimis chiar joi Parlamentului.

„Alături de alţi membri din Guvern – Kelemen Hunor, Cseke Attila şi Lucian Bode – am semnat un proiect de lege pe care îl vom depune în Parlament. Pe scurt, angajaţii care nu sunt vaccinaţi şi nu au trecut prin boală din sistemul de sănătate, public şi privat, vor trebui să se testeze pe banii proprii. Şi cei din IGSU şi cei din aviaţie. Această propunere a venit de la domnul ministru Bode”, a declarat Florin Cîțu.

Florin Cîțu: Nu luăm în considerare carantinarea regiunii București-Ilfov

Cîțu a mai declarat că autoritățile nu intenționează în acest moment să introducă măsura carantinării în București și în județul Ilfov.

Cîțu a fost întrebat despre posibilitatea introducerii unei astfel de măsuri după ce președintele Societății Române de Epidemiologie a recomandat acest lucru, în contextul creșterii rapide a ratei de infectare în Capitală și în Ilfov.

Cu toate acestea, Cîțu spune că este luată în considerare obligativitatea prezentării certificatului verde în cazul tuturor activităților economice.

După ce în București și județul Ilfov a fost depășită rata de infectare cu SARS-CoV-2 de 15 la mia de locuitori, Doina Azoicăi, președintele Societății Române de Epidemiologie, trage un semnal de alarmă.

Ea spune că incidența a depășit de mult cota la care era absolut necesar să fie luate măsuri, potrivit Adevărul.

Specialistul mai spune că o carantină de 14 zile este absolut necesară, chiar dacă o astfel de decizie este dificilă.