Florin Cîţu, despre documentul privind campania internă din PNL: Documentul nu a fost înregistrat oficial. Nu mi-a fost prezentat – VIDEO

Publicat: 21/07/2021, 18:07
Premierul Florin Cîţu a declarat, întrebat dacă a verificat documentul cu antetul Guvernului privind campania internă din PNL, că nu poate comenta decât pe baza unor documente oficiale, trecute printr-o anumită procedură.
Prim-ministrul României a spus că nu poate comenta documente care apar în presă și că în Guvern nu există semnături electronice pe documente.

„Eu din funcție de premier pot să comentez decât pe documente oficiale. Iar ce înțeleg eu prin document oficial e un document care a fost înregistrat, care a fost prezentat. Niciodată un astfel de document nu a fost înregistrat sau mi-a fost mie prezentat. Despre documentele care apar în presă, fițuici sau documente editabile care apar în presă, eu nu pot să comentez”, a răspuns Cîțu.

Jurnalistul a insistat, întrebând dacă a discutat cu cele două și dacă va lua măsuri.

„Vă mulțumesc, o întrebare. Vă mulțumesc”, a replicat Cîțu, facând referire la faptul că regula la conferință este o întrebare de jurnalist.

O altă jurnalistă a continuat și a subliniat că documentul are antetul Guvernului și iar semnătura electronică aparține Mioarei Costin, consilier de stat. Premierul a spus că în Guvern nu există semnături electronice pe documente.

„Eu cred că noi înțelegem diferit ce înseamnă semnătura electronică. În Guvern nu avem semnătură electronică, deci asta e un lucru diferit de ce se întâmplă”, a precizat Cîțu.

Cîțu i-a zis spus jurnalistei că a avut dreptul la un răspuns, când a insistat să îi adreseze o altă întrebare.

Cine ar fi redactat și ce conține documentul

Documentul de campanie cu antetul Guvernului ar fi fost redactat de Mioara Costin, consilier de stat al premierului Cîțu. Costin a fost angajată în urmă cu trei luni, pe 22 aprilie, după ce pe 15 martie își anunța plecarea de la Realitatea Plus, unde era reporter politic. Totodată, ea este cea care l-a înlocuit Andi Manciu la șefia Grupului de Comunicare Strategică.

Potrivit documentului apărut în presă, lideri importanți din tabăra premierului precum Rareș Bogdan, Alina Gorghiu, Rareș Bogdan, Raluca Turcan sunt îndemnați să intervină cât mai des posturile de televiziune. Citește mai mult

Premierul Florin Cîțu a cerut marți dovezi despre autenticitatea documentului apărut în presă și care conține, sub antetul Guvernului, indicații pentru campania sa electorală din cursa pentru șefia PNL.

Anterior, Ludovic Orban a cerut demiterea colaboratorilor din Guvern care au redactat și au transmis documentul.