Cine ar fi autoarea documentului care îi îndeamnă pe liderii PNL să iasă cât mai des la televizor pentru a-l susține pe Cîțu

Cine ar fi autoarea documentului care îi îndeamnă pe liderii PNL să iasă cât mai des la televizor pentru a-l susține pe Cîțu
Publicat: 21/07/2021, 12:47

Premierul Florin Cîțu a cerut marți dovezi despre autenticitatea documentului apărut în presă și care conține, sub antetul Guvernului, indicații pentru campania sa electorală din cursa pentru șefia PNL. Surse din rândul liberalilor susțin că documentul a fost trimis și redactat de Mioara Costin pe un grup deWhatsApp, în prezent, consilier de stat la Cancelaria Premierului.

  • Florin Cîțu a cerut marți dovezi despre autenticitatea documentului apărut în presă ,sub antetul Guvernului;
  • Una dintre probele autenticității documetului este semnătura electronică a documentului de tip word, care aparține Mioarei Costin, consilier de stat la Cancelaria Premierului;
  • Documentul  conține indicații privind campania internă din PNL și le este adresat susținătorilor lui Cîțu.

Întrerbat despre un document cu antetul Guvernului în care colaboratorii săi transmit „linii de comunicare” privind campania internă din PNL, premierul Cîțu susține că el nu a văzut un astfel de document și că cei care spun că eu un document adevărat „trebuie să aducă și probe”. Anterior, Ludovic Orban a cerut demiterea colaboratorilor din Guvern care au redactat și au transmis documentul.

Cîțu: „Orban să vină cu dovezi”

„Colaboratorii mei elaborează foarte multe documente în exces de zel. Nu îmi aduc aminte să fi văzut acest document. Cei care spun că este un document real, să vină și cu probe. Domnul Orban trebuie să vină cu dovezi dacă este adevărat”, a declarat Florin Cîțu.

La insistențele jurnaliștilor, Cîțu a precizat că toate documentele oficiale au semnătură și sunt înregistrate, iar el nu știe nimic despre documentul respectiv.

Eu nu îmi aduc aminte să fi văzut acest document. Aceste lucruri nu mi se par în regulă, dar nu știu dacă s-a întâmplat. Nu am văzut acest document. Toate documentele oficiale au semnătură, sunt înregistrate. Nu am văzut acest document, nu știu ce e cu el. Cine spune că e un document adevărat trebuie să aducă și probe”, a declarat premierul Florin Cîțu.

Cine ar fi redactat și ce conține documentul

Documentul de campanie cu antetul Guvernului ar fi fost redactat de Mioara Costin, consilier de stat al premierului Cîțu. Costin a fost angajată în urmă cu trei luni, pe 22 aprilie, după ce pe 15 martie își anunța plecarea de la Realitatea Plus, unde era reporter politic. Totodată, ea este cea care
l-a înlocuit Andi Manciu la șefia Grupului de Comunicare Strategică.

Pe 10 martie mi-am anunțat șefii din redacție că voi pleca de la Realitatea Plus. Sunt aproape 7 ani de stat aici, în care am trecut prin toate etapele. Site, un fel de invitat în studio, o emisiune prezentată, reporter pe politic. Dar nu am renunțat niciodată sa fac teren, chiar daca ajungeam mai rar, la inceput. M-a invatat presa scrisa că nu poți fi jurnalist daca nu faci teren. Vor urma niste zile de concediu, apoi o perioada de preaviz in care lucrez, in aprilie. După care vom avea drumuri separate”, scria Mioara Costin pe 15 martie, pe pagina sa de Facebook.

Mioara Costin. Sursă foto: Facebook

Potrivit documentului apărut în presă, lideri importanți din tabăra premierului precum Rareș Bogdan, Alina Gorghiu, Rareș Bogdan, Raluca Turcan sunt îndemnați să intervină cât mai des posturile de televiziune.

”Sunteți lideri cu greutate în PNL”

Liderii din echipa premierului trebuie să iasă mai mult la TV, pentru a comunica, inclusiv miniștrii PNL care îl susțin pe premier. Mers in studio, intrat prin Skype sau prin telefon. Și aici sunt două paliere: apărarea Guvernului și candidatura la șefia PNL. Este foarte important ca lideri ca Rareș Bogdan, Dan Vîlceanu, Robert Sighiartău, Alina Gorghiu să fie prezenți în prime time la televiziuni. Miniștrii care merg la 21 la TV pentru domeniile lor pot face referire și la lupta din partid, pentru că sunteți lideri cu greutate în PNL: Raluca Turcan, Lucian Bode, Virgil Popescu, Sorin Cîmpeanu, se arată în document.

Mai mult, în document este specificat clar că „hastag-ul premierului este: #echipacastigatoare. NU #TEAMCÎȚU!”.

Nu îl copiem pe Alex Kociș, cu TEAM ORBAN. Este foarte important ca acesta sa fie hastag-ul de la postari, când sunt postări pe partid.Hastag-ul premierului este: #echipacastigatoare. NU #TEAMCÎȚU! Nu îl copiem pe Alex Kociș, cu TEAM ORBAN. Este foarte important ca acesta sa fie hastag-ul de la postari, când sunt postări pe partid, se mai arată în document.

Autoarea documentului le transmite liberalilor și o listă a posturilor TV și a publicațiilor agresive la adresa lui Cîțu, susținând că adversarul acestuia, Ludovic Orban, are înțelegeri și contracte cu aceștia. În continuare, liberalilor din echipa lui Cîțu le sunt cerute ”ponturi despre tabăra Orban”, pentru ca acestea să fie date în presă.

Vă rog să ne dați ponturi, mie și colegei mele, Dana Păcurar, informații pe care le aveți despre tabăra Orban, pentru a le da in presă. Ce negocieri duce, cum vrea să ia oamenii la bucată, orice poate fi folosit pentru a arăta că se tem că pierd, că sunt disperați. Mi le puteți lăsa în privat, mă puteți suna, dacă nu pot fi lăsate pe grup, mai scrie în document.

Gândul.ro a trimis o serie de întrebări către departamentul de presă al Guvernului, însă până la ora publicării acestui material nu am primit niciun răspuns.

Ina Stoica
Este absolventă a Facultății de Litere-Limbi și Literaturi Străine din București. Are un masterat în domeniul jurnalismului și cel al comunicării mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Doi soți au renunțat la toată averea de 24 de milioane $ ca să se...
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din...
FOTO. Ea e bomba sexy pentru care a divorțat Paszkany! Imagini incendiare cu noua iubită...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
După ce a recrutat pușcăriași să lupte pe front, Rusia se confruntă cu un număr...
Câți bani au primit Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la MasterChef. Suma este...
Mihaela Bilic a deslușit misterul cartofilor congelaţi. De ce îi RECOMANDĂ pentru consum
"Unde mai joc și eu la aparate?!" Vieţile românilor care s-au trezit într-o nouă realitate,...
IREAL ce s-a întâmplat cu sicriul lui Corduneanu! Avem VIDEO
Prietena Robertei și a lui Sebi, dezvăluiri tulburătoare la opt luni după accidentul de la...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Poate fi anulat permisul auto dacă nu ai condus mașina mai mult de 2 ani?
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele...
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
Lege pentru românii care au casă la curte. Este INTERZIS pentru toți proprietarii
Vreme câinoasă în România. În unele zone plouă, în altele va ninge
Ce avere are Paul Nicolau, zis Pescobar. Suma impresionantă pe care o câștigă patronul de...
Imagini exclusive de la priveghiul lui Costel Corduneanu. Berbecuții se rumenesc la proțap, prietenii din...
Robi și Rebecca, discuție în camera roșie! S-ar vedea sau nu într-un cuplu cu Robi?...
Momentul în care o femeie merge cu unchiul mort la bancă să ia un împrumut:...
BANCUL ZILEI. O moldoveancă la McDonald’s: - O rație di șolduri di pui cu barabuli...
Un traseu popular din Barcelona, șters de pe Google și Apple Maps din cauza turiștilor...