Fosta vilă în care locuia „Regele canalelor”, din București, a fost devastată de oamenii străzii. Cum a ajuns „palatul” lui Bruce Lee, de la Gara de Nord (VIDEO)

Publicat: 17/07/2021, 16:37

Vila pe care Florin Hora, zis și Bruce Lee, considerat regele neîncoronat al oamenilor străzii și-o amenajase în zona Gării de Nord din București, a fost devastată de persoanele fără adăpost care erau controlate de acesta. După arestarea lui Bruce Lee, care a avut loc în anul 2015, a ieșit la iveală faptul că bărbatul locuia într-o vilă de lux din spatele spitalului CF Witting, din Calea Plevnei, unde își construise, ilegal, inclusiv o piscină.

Florin Hora a fost, ani buni, un lider incontestabil al oamenilor fără adăpost care locuiau în canalizarea Capitalei. Acesta își organizase cartierul general în zona Gării de Nord și își contola oamenii cu o mână de fier. Conform anchetatorilor,

Bărbatul, care era poreclit Bruce Lee și care era ușor de recunoscut după numarul mare de cercei, lanșuri și brățări pe care le purta, dar și după vestimentația multicoloră care îl scotea în evidență, colecta sumele obținute din cerșit dar era implicat și în traficul de droguri.

Conform anchetatorilor care au realizat probatoriul pentru arestarea lui, Bruce Lee oferea rute sigure, prin rețeaua întortocheată din subteran, pentru diverse transporturi de stupefiante, dar colabora și cu hoții care aveau nevoie să ascundă unele bunuri furate, în special opere de artă, care erau căutate de autorități.

În anul 2015, acesta a fost prins și arestat pentru trafic de droguri, împreună cu mai mulți dintre oamenii săi de încredere. Cu toate că acesta s-a bazat pe faptul că aceștia nu vor da declarații care să-l incrimineze, complicii l-au trădat în schimbul unor pedepse mai mici și a fost condamnat la 14 ani de închisoare.

La scurt timp după prinderea celui supranumit „Regele canalelor”, a ieșit la iveală faptul că Bruce Lee nu mai locuia de mult în canal, ci își amenjase propriul „palat” într-o fosta naționalizată, care era nelocuită.

Aici, liderul își alesese o cameră spețioasă, iar în restul imobilului montase paturi supraetajate pentru locotenenții săi cei mai credincioși.

Mai mult, construise și o mică piscină, pe care autoritățile au desființat-o imediat după ce a fost semnalată de polițiști și procurorii DIICOT care au coordonat dosarul.

Oamenii străzii au incendiat imobilul

Dispariția lui Bruce Lee a condus, însă, la o lipsă de organizare în rândul oamenilor fără adăpost aciuați în zona Gării de Nord.

Aceștia au continuat să locuiască în imobilul respectiv, cu toate că acesta a fost sigilat de autorități, după ce au făcut o gaură în peretele exterior.

În absența unui lider sever, care să-i țină în frâu, oamenii străzii au devastat toate camerele și chiar au provocat un innediu care a distrus acoperișul. În plus, intervenția pompierilor a distrus și mai mult zidăria, dar și bunurile din interior.

Imagini din fosta vilă a lui Florin Hora au fost publicate de un activist care se ocupă de problemele oamenilor străzii din zona gării și care, în mod obișnuit, le face acestora rost de încălțăminte, haine, hrană și medicamente.

Andrei Dumitrescu
Andrei Dumitrescu este un jurnalist specializat în realizarea de articole legate, în special, de activitatea Ministerului Afacerilor Interne și toate mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cum s-a îmbrăcat Andreea Esca la nunta lui Smiley cu Gina Pistol? Decolteul a atras...
FOTO. Imagini senzaționale cu Roger Federer în România! Vor face înconjurul planetei: cum s-a îmbrăcat...
Un bărbat a murit la 82 de ani fără să vadă vreodată o femeie
Cum arăta Tina Turner, în tinerețe. Imagini rare cu artista în anii ’60
Reacţia unei cliente când vede cât a ajuns să coste un pui de ţară. ''Obrazul...
Manchester City s-a calificat în finala Champions League. Finala va avea loc pe 10 iunie,...
Banca Transilvania vinde o mașină accesibilă și de încredere
Calendar ortodox 27 mai 2023. Ce sfânt este cinstit sâmbătă?
Două copile de 11 şi 12 ani se jucau în faţa porţii când au fost...
BANCUL ZILEI. Vine un moșuleț de 80 de ani la doctor: Mă însor cu una...
CNN: „Mama tuturor crizelor” ar putea ricoşa în întreaga lume dacă SUA nu rezolvă problema...
Cum s-a îmbrăcat Smiley la nunta cu Gina Pistol? N-ai spune că e ginerică
Cum ȘTII dacă sarea de Himalaya este PE BUNE sau nu? SIMPLU ca bună ziua!
Motivul pentru care băieții răi din filmele de la Hollywood nu folosesc iPhone
Veste SOC despre ION ȚIRIAC! Va fi înmormântat în cel mai scump cavou din Cimitirul...
Ce se întâmplă cu contul de Facebook al utilizatorilor după ce mor. Există mai multe...
Medicii au rămas ȘOCAȚI! Ce au găsit în corpul lui Luis Lazarus, după ce i-au...
Marii absenți de la nunta Ginei Pistol și a lui Smiley. De ce nu au...