Fostul antrenor al echipei de gimnastică a SUA s-a sinucis! Ce acuzații grave i se aduceau lui John Geddert (VIDEO)

Fostul antrenor al echipei de gimnastică a SUA s-a sinucis! Ce acuzații grave i se aduceau lui John Geddert (VIDEO)
Fostul antrenor al echipei de gimnastică a SUA s-a sinucis! Ce acuzații grave i se aduceau lui John Geddert / Foto: Captură YouTube.com
Publicat: 26/02/2021, 09:43
Actualizat: 26/02/2021, 09:44

John Geddert, fost antrenor al echipei de gimnastică a SUA, care a avut legături cu medicul Larry Nassar și a fost pus sub acuzare joi, pentru agresiuni sexuale și trafic de persoane, și-a pus capăt vieții.

Geddert a fost pus sub acuzare pentru trafic de persoane și muncă forțată, agresiuni sexuale și pentru că a mințit autoritățile, scrie Reuters, citat de HotNews.ro.

Bărbatul s-a sinucis, acesta fiind un „deznodământ tragic” al poveștii la fel de tragice în care era implicat, spune procurorul general din Michigan, Dana Nessel.

Geddert a fost antrenorul echipei feminine a SUA care a câștigat aurul olimpic în 2012 și fost proprietar al Twistars Gymnastics Club, pentru sportivi de elită, unde Nassar trata gimnastele.

Cele două acuzații de agresiune sexuală sunt legate de fapte de acum nouă ani.

Procurorii arată că Geddert și-a folosit reputația de antrenor olimpic pentru a le ademeni pe fete de la părinții lor.

Abuzurile lui Nassar, prezentate în documentarul Athlete A (Netflix)

Acesta a fost suspendat de USA Gymnastics în ianuarie 2018. Larry Nassar, fostul medic al echipei americane de gimnastică, a fost condamnat în 2018 la închisoare pe viață pentru că a agresat sexual cel puțin 265 de fete, majoritatea gimnaste, care aveau încredere în calitățile sale de antrenor, dar și de medic personal.

Abuzurile săvârșite de Nassar sunt prezentate într-un documentar Netflix, intitulat Athlete A.

Mărturii infernale despre „ferma Karolyi”, cea care ar fi trebuit să fie un sanctuar al gimnasticii americane: „Parcă mă îndreptam spre închisoare. Așa mă simțeam”

Ferma soților Karolyi se întinde pe o suprafață de peste 8 kilometri pătrați, la aproximativ 275 km de orașul Dallas, iar jurnaliștii americani o descriu ca pe „un loc aproape mitic în ochii unor fete ca Antolin, unde antrenorii legendari Bela și Martha Karolyi țineau cursuri între două case, două săli de sport și o menajerie de animale, cu cerbi, lame, cai și păuni”. (Citiți continuarea…)

Mihai Georgescu
Mihai a urmat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității București între anii 2009-2012, după un an petrecut la SNSPA. A lucrat la numeroase publicații, dar și în agenții de presă românești și din Europa. Scrie la citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase