FOTO-VIDEO EXCLUSIV | Cum au marcat tinerii petrecăreți deschiderea sezonului estival în Vama Veche

Publicat: 01/05/2021, 13:30
Actualizat: 01/05/2021, 14:27

Deschiderea oficială a sezonului estival a fost marcată de sute de tineri, vineri noaptea. Mamaia şi Vama Veche sunt cele mai căutate locuri pentru această minivacanţă, deşi ea va fi plină de restricţii. Stațiunile Mamaia și Vama Veche sunt destul de aglomerate.

Turiștii au ajuns deja la Vama Veche, unde au profitat din plin de muzică, spiritul liber și mentalitatea deschisă a oamenilor care caracterizează staţiunea care nu doarme niciodată.

Foto: Gândul.RO

O parte dintre petrecăreți par că se supun regulilor impuse de autorități. Oamenii legii i-au trimis acasă pe cei care doreau să petreacă până în zori.

Potrivit IPJ Constanța, vineri polițiștii de la Biroul de Poliţie Vama Veche – 2 Mai s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că la trei terase din stațiunea Vama Veche numărul clienților depășea capacitatea admisă de prevederile legale în vigoare, fiind încălcată astfel măsura distanțării fizice între persoane.

Polițiștii din Constanța i-au identificat pe administratorii societăților comerciale și i-au sancționat contravențional cu amendă în valoare de 5.000 de lei fiecare.

Dimineață însă, plajele și terasele erau goale.

Foto: Gândul.RO

Distracţia din Vama va continua şi în următoarele zile.

Măsurile restrictive impuse de autorități

Minivacanța pe litoral în acest an înseamnă distracție doar până la ora 21:00. Iar dansul în grup este interzis. Atât în stațiuni cât și pe plajă. Este interzisă formarea de grupuri mai mari de şase persoane care nu aparţin aceleiaşi familii.

În toate staţiunile de pe litoralul românesc purtarea măştii de protecţie este obligatorie atât în spaţiile închise, cât şi în cele deschise, inclusiv pe plajă.

Potrivit hotărârii Comitetului Național pentru Situații de Urgență, spațiile de cazare de la mare vor putea primi turiști la 70 la sută din capacitate, ceea ce, pentru hotelieri, este o veste bună, comparativ cu anul trecut.

În Vama Veche, la micile pensiuni ori o cameră nu costă mai mult de 200 de lei pe noapte, iar prețul crește pentru o cameră la hotel. Aproape 60.000 de locuri de cazare sunt pregătite anul acesta, de 1 Mai, la mare.

Circulaţia nu va fi permisă după ora 22.00, cu excepţia nopţii de Înviere, iar atunci doar pentru cei care doresc să meargă la biserică. Circulaţia persoanelor în afara locuinţei va fi permisă în intervalul 20:00-05:00, în perioada 1-2 mai, indiferent de rata de infectare din localitate, pentru a permite participarea credincioşilor la slujba religioasă de Înviere.

Petrecerile sunt interzise, la nivel naţional, chiar dacă au loc în spaţii închise sau deschise. Cluburile, discotecile şi barurile sunt închise la nivel naţional.

Magazinele se vor închide la ora 21.00.

Peste 400 de jandarmi şi poliţişti for fi la datorie în aceste zile pe litoral şi vor supraveghe respectarea restricţiilor.

Se estimează că aproximativ 15.000 de turiști vor petrece minivacanța de Paște și 1 Mai la Mamaia. Iar o altă aglomerare de distracție și relaxare va fi la Vama Veche, unde sunt așteptați în jur de 10.000 de oaspeți,

Incidența raportată ieri este de 1,71 cazuri la mia de locuitori pentru județul Constanța

Prefectura Constanța a anunțat că restricțiile impuse rămân în vigoare cel puțin până pe 9 mai, când se va întruni Comitetul Județean pentru Situații de Urgență.

Prefectul judeţului Constanţa, Silviu Coşa, a declarat pentru News.ro că turiştii care vin pe litoral în această minivacanţă trebuie să ştie că doar terasele vor fi deschise, nu şi restaurantele la interior, iar cluburile nu vor funcţiona.

„Situaţia epidemiologică este pe un trend bun în momentul faţă. La nivelul municipiului Constanţa în urmă cu o săptămână am constatat pentru 14 zile pragul de peste 3 la mie cu măsurile aferente, cele mai de efect fiind legate de funcţionarea unităţilor de alimentaţie publică doar în regim terasă, bineînţeles restricţia de circulaţie pe timp de noapte intră în vigoare la ora 22.00, magazinele funcţionează până la ora 21.00. Unităţile de prepare şi servire a mesei funcţionează tot până la ora 22.00 şi sâmbătă seara restricţia de circulaţie nu se va aplica până la ora 5 dimineaţă pentru cei care intenţionează să participe la slujbă. Cluburile vor fi închise”, a transmis prefectul.

Turiștii care merg pe litoral în perioada 30 aprilie – 3 mai se pot vaccina. Anunțul a fost făcut de Prefectura din Constanța

Turiștii care ajung pe litoral în perioada 30 aprilie – 3 mai vor avea două fluxuri de vaccinare dedicate la dispoziție în centrul din Pavilionul Expozițional Constanța, anunță Prefectura.

Turiștii nu au nevoie de programare, ci doar să prezinte buletinul. Vor putea fie să facă rapelul, fie prima doză a vaccinului, urmând ca rapelul să îl primească la un centru din județul de reședință.

Prefectura Constanța anunță că vaccinul folosit pentru imunizare, la prima doză, este cel dezvoltat de Pfizer – BioNTech, iar persoanele care vor efectua rapelul, vor primi o doză din vaccinul cu care au început schema de imunizare.

”În acest moment, județul Constanța are 56 de fluxuri în 16 centre de vaccinare, 34 dintre fluxuri aflându-se în cel mai mare centru regional, cel organizat în Pavilionul Expozițional Constanța. Aici, zilnic, se pot vaccina până la 2.800 de persoane. La momentul de față, în județul Constanța s-au efectuat 231.004 doze”, se arată în comunicat.

Lumina Sfântă

Lumina Învierii va fi adusă de la Ierusalim, de la Mormântul Sfânt, iar apoi purtată pe ape, de ÎPS Teodosie, către credincioșii ce îl vor aștepta în Portul Tomis.

Arhiepiscopul Teodosie a anunţat că va aduce Lumina Sfântă cu o barcă din largul mării. În noaptea sfântă, Lumina Învierii va fi purtată pe ape, de ÎPS Teodosie, către credincioșii ce îl vor aștepta în Portul Tomis, începând cu ora 23.30, urmând că, după sosirea pe ape a ÎPS Teodosie cu Lumina Sfântă, enoriașii să plece în procesiune spre Catedrala din Constanța. Slujba de Înviere se va ţine lângă Catedrala „Sfinţii Petru şi Pavel” din Constanţa.

Lumina va fi dată oamenilor în jurul orei 23.45, iar slujba de Înviere se va finaliza aproape de ora 5.00.

Lumina Sfânta se aprinde ACUM, la Ierusalim. Urmărește GÂNDUL LIVE

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Chirie de 30 de bani pe zi în locul din România cu priveliște de vis!...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Ce a pățit o româncă, după ce a cumpărat o caserolă cu aripioare de pui...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
EXCLUSIV: 50 de lei o porție de hamsie la malul mării! Ce prețuri au restaurantele...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Regulă pentru absolut toți șoferii din România. Se pedepsește cu închisoarea de la 2 la...
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Regele Charles al III-lea este „mai bolnav decât lasă să se vadă”