Gabriela Firea, de Ziua Națională pentru Adopție: „Mă înclin în fața tuturor celor care, de-a lungul vremii, și-au deschis inima și brațele”

Gabriela Firea, de Ziua Națională pentru Adopție: Mă înclin în fața tuturor celor care, de-a lungul vremii, și-au deschis inima și brațele”
Sursă Foto - Facebook/Gabriela Firea
Publicat: 02/06/2023, 11:23
Actualizat: 02/06/2023, 11:27

Ministrul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, Gabriela Firea, Ministrul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, Gabriela Firea, a transmis, pe pagina sa de Facebook, un mesaj cu prilejul Zilei Naționale pentru Adopție. 

Gabriela Firea a spus că anul trecut, aproape 1600 de copii au primit o familie.

”De Ziua Națională pentru Adopție, mă înclin în fața tuturor celor care, de-a lungul vremii, și-au deschis inima și brațele și au devenit părinții unor copii cărora viața le luase bucuria și speranța unui familii. Aveți toată admirația și prețuirea mea, pentru generozitatea voastră, pentru iubirea și grija pe care ați ales să le oferiți unor copii care au căpătat, astfel, șansa de a-și schimba destinul. Datorită vouă, și anul trecut aproape 1.600 de copii au primit o familie și, totodată, bucuria de a spune din nou – sau poate pentru prima dată! – mama și tata!”, a spus Gabriela Firea.

Gabriela Firea: ”Legea adopției s-a simplificat mult în ultimii ani și asta s-a văzut în cifre

Ministrul Familiei a mai spus că Legea adopției s-a simplificat, însă se caută mereu soluții pentru ca cei care au nevoie de o familie să poată fi adoptați.

”Legea adopției s-a simplificat mult în ultimii ani și asta s-a văzut în cifre. Evident, nu e perfectă, o știm bine, iar specialiștii de la Autoritatea Națională pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție caută soluții astfel încât cât mai mulți copii care acum se află în sistemul de protecție specială să-și găsească drumul spre o familie și un cămin al lor. Avem 42.000 de copii în sistemul de protecție specială (în servicii rezidențiale, în grija asistenților maternali sau în alte forme de plasament), iar dintre aceștia, în jur de 6.800 sunt copii adoptabili.

De cealaltă parte, avem în jur de 2.700 de familii atestate să adopte. Sunt familii pentru care cel mai mare vis este să devină părinți. Comparând cifrele de mai sus, nu pare a fi vreo problemă! Dar nu-i chiar așa, pentru că aritmetica simplă e una, realitatea – alta! Cum e și firesc și de înțeles, cei mai mulți doresc să cunoască toate bucuriile vieții de părinți.

Vor să adopte bebeluși sau copii foarte mici. Însă cei mai mulți dintre cei 6.800 de copii despre care vorbeam au peste 6-7 ani, ceea ce înseamnă că pleacă din start cu o șansă în minus de a crește într-o familie reală. O problemă complexă și complicată, care a constituit unul dintre motivele pentru care, fix acum un an, alături de colegii de ANPDCA, lansam o campanie specială, care să-i sensibilizeze pe cât mai mulți dintre cei care s-au gândit, măcar o dată, să adopte un copil, dar n-au îndrăznit să meargă până la capăt”, a mai scris, pe pagina sa de Facebok, ministrul Familiei.

”#AdoptiaSchimbaDestine a fost eticheta sub care am reunit poveștile emoționante ale unor oameni care au devenit părinții unor copii ce aproape că nu mai sperau la o familie. De aceea, astăzi, mi-am dorit să cunoașteți trei astfel de familii, să le vedeți și să le simțiți emoțiile, bucuria și iubirea. Anamaria Nicolae, familia Misică și familia Diaconescu au devenit, în ultimii patru ani, părinții unor copii absolut minunați, care le-au schimbat total și miraculos viețile”, a încheiat Gabriela Firea.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Gafă colosală! Nicoleta şi-a arătat 'luciul' 🙊 Paparazzii au surprins TOT
FOTO. Imagini incendiare cu iubita fotbalistului în bikini! Cum arată după ce a născut gemeni
Ce avea în buzunare Cătălin Cherecheș în momentul în care a fost prins de polițiștii...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic machiaj. Galerie foto FABULOASĂ
Sf. Andrei 2023. Urări, mesaje şi felicitări pentru sărbătoriţii de pe 30 noiembrie
Un oficial al FRF-ului sare în apărarea lui George Pușcaș după evoluția solidă din partida...
😮 Cât de bine arată noua Dacia Duster. SUV-UL românesc merită toți BANII 😮
Exclusiv! Ce se întâmplă cu matușa lui Cătălin Cherecheș. Ce riscă femeia, după ce primarul...
Alături de cine va fi înmormântată Rona Hartner? Actrița va fi înhumată pe 1 Decembrie
Copilul care a prezis pandemia vine cu profeții pentru 2024. Adolescentul avertizează asupra unor dezastre...
Angajat în România. Roluri în magazinele Kaufland. Ce presupune munca unui angajat. Beneficii şi responsabilităţi
Vedetele din România care și-au aranjat TOATE ALEA fără RUȘINE! Începem cu Gina Pistol! Mamă,...
ADEVĂRUL! Cel mai IMPORTANT moment al secolului a fost o MARE FARSĂ pentru că...
Dezvăluire incendiară despre UDREA! Nimeni n-a bănuit: O femeie frumoasă și...
Procesul secolului. Oana Roman și Vica Blochina, în fața judecătorilor
Programul supermarketurilor și mallurilor din capitală pentru 30 noiembrie și 1 decembrie. Care sunt deschise...
BANCUL ZILEI. Bubulina: Dragule, ce-ți place mai mult la mine ? Corpul perfect sau fața...