Gabriela Firea, de Ziua Națională pentru Adopție: „Mă înclin în fața tuturor celor care, de-a lungul vremii, și-au deschis inima și brațele”

Gabriela Firea, de Ziua Națională pentru Adopție: Mă înclin în fața tuturor celor care, de-a lungul vremii, și-au deschis inima și brațele”
Sursă Foto - Facebook/Gabriela Firea
Publicat: 02/06/2023, 11:23
Actualizat: 02/06/2023, 11:27

Ministrul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, Gabriela Firea, Ministrul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, Gabriela Firea, a transmis, pe pagina sa de Facebook, un mesaj cu prilejul Zilei Naționale pentru Adopție. 

Gabriela Firea a spus că anul trecut, aproape 1600 de copii au primit o familie.

”De Ziua Națională pentru Adopție, mă înclin în fața tuturor celor care, de-a lungul vremii, și-au deschis inima și brațele și au devenit părinții unor copii cărora viața le luase bucuria și speranța unui familii. Aveți toată admirația și prețuirea mea, pentru generozitatea voastră, pentru iubirea și grija pe care ați ales să le oferiți unor copii care au căpătat, astfel, șansa de a-și schimba destinul. Datorită vouă, și anul trecut aproape 1.600 de copii au primit o familie și, totodată, bucuria de a spune din nou – sau poate pentru prima dată! – mama și tata!”, a spus Gabriela Firea.

Gabriela Firea: ”Legea adopției s-a simplificat mult în ultimii ani și asta s-a văzut în cifre

Ministrul Familiei a mai spus că Legea adopției s-a simplificat, însă se caută mereu soluții pentru ca cei care au nevoie de o familie să poată fi adoptați.

”Legea adopției s-a simplificat mult în ultimii ani și asta s-a văzut în cifre. Evident, nu e perfectă, o știm bine, iar specialiștii de la Autoritatea Națională pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție caută soluții astfel încât cât mai mulți copii care acum se află în sistemul de protecție specială să-și găsească drumul spre o familie și un cămin al lor. Avem 42.000 de copii în sistemul de protecție specială (în servicii rezidențiale, în grija asistenților maternali sau în alte forme de plasament), iar dintre aceștia, în jur de 6.800 sunt copii adoptabili.

De cealaltă parte, avem în jur de 2.700 de familii atestate să adopte. Sunt familii pentru care cel mai mare vis este să devină părinți. Comparând cifrele de mai sus, nu pare a fi vreo problemă! Dar nu-i chiar așa, pentru că aritmetica simplă e una, realitatea – alta! Cum e și firesc și de înțeles, cei mai mulți doresc să cunoască toate bucuriile vieții de părinți.

Vor să adopte bebeluși sau copii foarte mici. Însă cei mai mulți dintre cei 6.800 de copii despre care vorbeam au peste 6-7 ani, ceea ce înseamnă că pleacă din start cu o șansă în minus de a crește într-o familie reală. O problemă complexă și complicată, care a constituit unul dintre motivele pentru care, fix acum un an, alături de colegii de ANPDCA, lansam o campanie specială, care să-i sensibilizeze pe cât mai mulți dintre cei care s-au gândit, măcar o dată, să adopte un copil, dar n-au îndrăznit să meargă până la capăt”, a mai scris, pe pagina sa de Facebok, ministrul Familiei.

”#AdoptiaSchimbaDestine a fost eticheta sub care am reunit poveștile emoționante ale unor oameni care au devenit părinții unor copii ce aproape că nu mai sperau la o familie. De aceea, astăzi, mi-am dorit să cunoașteți trei astfel de familii, să le vedeți și să le simțiți emoțiile, bucuria și iubirea. Anamaria Nicolae, familia Misică și familia Diaconescu au devenit, în ultimii patru ani, părinții unor copii absolut minunați, care le-au schimbat total și miraculos viețile”, a încheiat Gabriela Firea.

Elena Popescu
Elena Popescu iubește jurnalismul încă din adolescență, atunci când și-a descoperit pasiunea pentru scriitură. Primul job a fost la numai 21 de mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Simona Halep, tot mai aproape de retragerea din tenis? Ce lovitură: a fost exclusă
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Zanni este câștigătorul Survivor 2024?! Cum s-a dat de gol, după ce s-a întors din...
Adevărul despre DECESUL lui Naomi. Ce i-a adus sfârșitul. Dezvăluiri de ultimă oră
Vreme rea în cea mai mare parte a ţării, până vineri dimineaţă. La munte sunt...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Mesajul dureros al mamei care și-a pierdut fetița din cauza biluțelor magnetice: „Părinții să nu...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii. Îți poate afecta mașina? ❗
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
ADEVĂRUL despre specia Homo Sapiens, dezgropat într-un sit din...
Este complet interzis în România. Statul nu te iartă. Amendă 12.000 de lei
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
George Simon a devenit tată pentru prima dată. Liderul AUR este în culmea fericirii: ”M-ai...
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
România și pierderea Dobrogei. Ionel Brătianu: „Soarta Dobrogei nu depinde de stipulațiile păcii de la...