Gabriela Firea lămurește situației Bazei Turistice Străulești: ”E o minciună că aș opri în vreun fel dezvoltarea acestui traseu verde”

Gabriela Firea lămurește situației Bazei Turistice Străulești: ”E o minciună că aș opri în vreun fel dezvoltarea acestui traseu verde”
Publicat: 20/03/2023, 17:28
Actualizat: 20/03/2023, 17:41

Gabriela Firea răspunde vehement acuzațiilor făcute de viceprimarul Capitalei, Horia Tomescu, ministrul Familiei explicând exact ce se va întâmpla cu Baza Turistică Străulești.

În urcă cu câteva ore, Horia Tomescu a scris pe pagina sa de Facebook că nu are așteptări în această perioadă: ”În 2021 Sectorul 1 a cerut BTT S.A. să cumpere în numele Municipiului București bucățile de teren rămase din Baza Nautică și de Agrement Străulești pentru a le integra în proiectul „Promenada Verde”. Din 2021 BTT S.A. este în subordinea Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse condus de Gabriela Firea PSD. Nu am așteptări că în această perioadă, BTT S.A. să recupereze terenurile vândute fraudulos sau să dorească să vândă municipiului București terenuri ce ar face realitate din „Promenada Verde”. Care dintre multiplii oameni cu succes în afaceri ai PSD a deținut AGREMENT SERV S.R.L.?”, a scris acesta.

Gabriela Firea: ”Conducerea BTT a făcut mai mulți pași pentru reîntregirea patrimoniului

Răspunsul ministrului a venit ferm: ”Baza Turistică Străulești a revenit în patrimoniul BTT S.A. anul trecut, în mandatul meu la ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse. Minciuna are picioare scurte! O nouă încercare disperată a USR. USR București, prin vocea viceprimarului Capitalei, Horia Tomescu, mă atacă din nou, în stilul binecunoscut, mințind. Domnul viceprimar a prins din zbor niște informații, nu le-a verificat, dar le-a publicat fericit că mă poate denigra. De data aceasta nu este vorba despre “greaua moștenire” de la Primăria Capitalei.

Domnul viceprimar încearcă să-mi pună în spate o parte a activității societății BTT S.A., societate care a ajuns în subordinea ministerului pe care-l conduc abia în urmă cu doar câteva luni. Măcar dacă ar fi făcut efortul să se intereseze exact care este realitatea în cazul înfierat ca în manualul de manipulare politică. Horia Tomescu face referire la Baza Turistică Străulești, dar nu știe nici măcar să-i scrie corect numele. Habar nu are că această bază a revenit în patrimoniul BTT S.A. chiar anul trecut, fix în mandatul meu de ministru al Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, minister înființat în urmă cu un an. În această perioadă, contrar minciunilor viceprimarului USR al Capitalei, conducerea BTT a făcut mai mulți pași pentru reîntregirea patrimoniului, mandatul său principal”, a explicat  Gabriela Firea.

Sunt fapte dovedite cu documente, nu cu vorbe!

De asemenea, ministrul a mai spus că negocierile dintre BTT și Primăria Sectorului 1 nu s-au încheiat. ”Un alt lucru despre care viceprimarul USR se trezește vorbim este faptul că banii pentru terenul expropriat acum mulți ani pentru lucrările la metrou au ajuns la o firmă și nu la stat. Încă o minciună, banii au ajuns în cea mai mare măsură la BTT, adică la stat. În plus, și suma plătită de Metrorex către compania privată va ajunge tot la BTT, în urma hotărârii instanței. Sunt fapte dovedite cu documente, nu cu vorbe!

Cât privește terenul pentru așa-zisă “promenadă verde”, afirmațiile viceprimarului USR sunt ridicole. Negocierile dintre BTT și Primăria Sectorului 1, pe care noi le-am preluat o dată cu compania statului, nu s-au încheiat. BTT a transmis prețul pentru care poate fi vândut terenul de pe marginea Lacului Străulești, în urma unui raport de evaluare. E o minciună că aș opri în vreun fel dezvoltarea acestui traseu verde, pentru care există deja hotărâri clare. Măcar de ar fi în stare actuala conducere a Primăriei Sectorului 1 să cumpere terenul respectiv și să facă investiții acolo”, a încheiat Gabriela Firea.

Elena Popescu
Elena Popescu iubește jurnalismul încă din adolescență, atunci când și-a descoperit pasiunea pentru scriitură. Primul job a fost la numai 21 de mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie a găsit o poșetă în care erau acte, bani și telefoane lângă gara...
BREAKING NEWS | A murit milionarul care a rivalizat cu Borcea, Copos și Gigi Becali!
FOTO. Cum a ajuns să arate Ileana Lazariuc, fosta noră a lui Țiriac, la 42...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Ceasiv Iar, ultima redută. Rușii, la 25 de kilometri de comandamentul ucrainean din Donețk. „Doar...
Vestea momentului! Simona Halep și-a anunțat retragerea sâmbătă, 20 aprilie 2024
Noi detalii cutremurătoare despre moartea lui Naomi. Ce au scos la iveală prietenii apropiați
Ninge de ore bune la munte. La Rânca s-a aşternut deja un strat consistent de...
EL a ucis-o pe Ana-Maria?! Gravida, găsită îngropată în pădure! Dezvăluiri de ultimă oră
A fost găsit trupul neînsuflețit al tinerei însărcinate din Moldova! Ana-Maria dispăruse acum o săptămână,...
Acum păpușă, în trecut mătușă! Cum arăta Inna înainte să fie celebră
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
Blinken va merge în China cu o ameninţare în privinţa ajutorului militar acordat Rusiei
Ce s-a ÎNTÂMPLAT când LUNA „s-a ÎNTORS pe DOS”?
O MARE COMPANIE tocmai a decis. Închide și SE MUTĂ în România
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Ana-Maria, găsită moartă! Șocant unde era și ce mesaj a lăsat
Cristina Șișcanu și Mădălin Ionescu aniversează 13 ani de căsnicie! Cei doi soți au făcut...
La 85 de ani, Irina Loghin își întreține tenul cu unul dintre cele mai ieftine...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Care este al doilea cel mai plăcut oraș din Europa?