Gabriela Firea lămurește situației Bazei Turistice Străulești: ”E o minciună că aș opri în vreun fel dezvoltarea acestui traseu verde”

Gabriela Firea lămurește situației Bazei Turistice Străulești: ”E o minciună că aș opri în vreun fel dezvoltarea acestui traseu verde”
Publicat: 20/03/2023, 17:28
Actualizat: 20/03/2023, 17:41

Gabriela Firea răspunde vehement acuzațiilor făcute de viceprimarul Capitalei, Horia Tomescu, ministrul Familiei explicând exact ce se va întâmpla cu Baza Turistică Străulești.

În urcă cu câteva ore, Horia Tomescu a scris pe pagina sa de Facebook că nu are așteptări în această perioadă: ”În 2021 Sectorul 1 a cerut BTT S.A. să cumpere în numele Municipiului București bucățile de teren rămase din Baza Nautică și de Agrement Străulești pentru a le integra în proiectul „Promenada Verde”. Din 2021 BTT S.A. este în subordinea Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse condus de Gabriela Firea PSD. Nu am așteptări că în această perioadă, BTT S.A. să recupereze terenurile vândute fraudulos sau să dorească să vândă municipiului București terenuri ce ar face realitate din „Promenada Verde”. Care dintre multiplii oameni cu succes în afaceri ai PSD a deținut AGREMENT SERV S.R.L.?”, a scris acesta.

Gabriela Firea: ”Conducerea BTT a făcut mai mulți pași pentru reîntregirea patrimoniului

Răspunsul ministrului a venit ferm: ”Baza Turistică Străulești a revenit în patrimoniul BTT S.A. anul trecut, în mandatul meu la ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse. Minciuna are picioare scurte! O nouă încercare disperată a USR. USR București, prin vocea viceprimarului Capitalei, Horia Tomescu, mă atacă din nou, în stilul binecunoscut, mințind. Domnul viceprimar a prins din zbor niște informații, nu le-a verificat, dar le-a publicat fericit că mă poate denigra. De data aceasta nu este vorba despre “greaua moștenire” de la Primăria Capitalei.

Domnul viceprimar încearcă să-mi pună în spate o parte a activității societății BTT S.A., societate care a ajuns în subordinea ministerului pe care-l conduc abia în urmă cu doar câteva luni. Măcar dacă ar fi făcut efortul să se intereseze exact care este realitatea în cazul înfierat ca în manualul de manipulare politică. Horia Tomescu face referire la Baza Turistică Străulești, dar nu știe nici măcar să-i scrie corect numele. Habar nu are că această bază a revenit în patrimoniul BTT S.A. chiar anul trecut, fix în mandatul meu de ministru al Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, minister înființat în urmă cu un an. În această perioadă, contrar minciunilor viceprimarului USR al Capitalei, conducerea BTT a făcut mai mulți pași pentru reîntregirea patrimoniului, mandatul său principal”, a explicat  Gabriela Firea.

Sunt fapte dovedite cu documente, nu cu vorbe!

De asemenea, ministrul a mai spus că negocierile dintre BTT și Primăria Sectorului 1 nu s-au încheiat. ”Un alt lucru despre care viceprimarul USR se trezește vorbim este faptul că banii pentru terenul expropriat acum mulți ani pentru lucrările la metrou au ajuns la o firmă și nu la stat. Încă o minciună, banii au ajuns în cea mai mare măsură la BTT, adică la stat. În plus, și suma plătită de Metrorex către compania privată va ajunge tot la BTT, în urma hotărârii instanței. Sunt fapte dovedite cu documente, nu cu vorbe!

Cât privește terenul pentru așa-zisă “promenadă verde”, afirmațiile viceprimarului USR sunt ridicole. Negocierile dintre BTT și Primăria Sectorului 1, pe care noi le-am preluat o dată cu compania statului, nu s-au încheiat. BTT a transmis prețul pentru care poate fi vândut terenul de pe marginea Lacului Străulești, în urma unui raport de evaluare. E o minciună că aș opri în vreun fel dezvoltarea acestui traseu verde, pentru care există deja hotărâri clare. Măcar de ar fi în stare actuala conducere a Primăriei Sectorului 1 să cumpere terenul respectiv și să facă investiții acolo”, a încheiat Gabriela Firea.

Elena Popescu
Elena Popescu iubește jurnalismul încă din adolescență, atunci când și-a descoperit pasiunea pentru scriitură. Primul job a fost la numai 21 de mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie bolnavă de cancer a decis să se mute împreună cu familia în „zona...
Ce secret a ascuns Prințul William de Kate Middleton. Nu a vrut să-și compromită căsnicia
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea...
Ce a pățit o moldoveancă de 39 de ani, după ce s-a cuplat cu un...
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic...
ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul înfiorător de pe A1, în care Valentin a fost străpuns...
"Am călătorit în timp". Un profesor ieșit din comă spune că a fost în anul...
Detalii halucinante au ieșit la iveală în cazul presupusului criminal din Orhei. Bărbatul este bănuit...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Poate fi anulat ITP-ul dacă mașina scoate prea mult fum?
Biden a promulgat pachetul de ajutor pentru Ucraina
LAC de lavă SPECTACULOS, observat din satelit! Are peste 200 km lungime
O NOUĂ TAXĂ obligatorie. Intră în vigoare de astăzi, 25 APRILIE
Noi dezvăluiri bombă! Generalii Coldea și Dumbravă cereau 720 de mii de euro pentru a-i...
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Lovitura dură pentru TikTok! Comisia Europene suspendă noul program al platformei: ”Există riscuri pentru sănătatea...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai...
Începând de astăzi, turiștii trebuie să plătească taxă de intrare în Veneția