Gabriela FIREA: „O femeie fericită înseamnă o familie armonioasă”/Candidatul PSD la Primăria Capitalei vrea „schimbarea de mentalitate”

Gabriela FIREA: „O femeie fericită înseamnă o familie armonioasă”/Candidatul PSD la Primăria Capitalei vrea „schimbarea de mentalitate”
Gabriela Firea: „O femeie fericită înseamnă o familie armonioasă” / Sursa FOTO: Facebook Gabriela Firea
Publicat: 27/04/2024, 11:15

Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, transmite un mesaj de susținere pentru femeile din România. Postând pe pagina personală de Facebook, Firea scrie despre „schimbarea de mentalitate” de care este nevoie în țara noastră.

„Grija pentru femei înseamnă şi grija pentru bărbați”, arată fostul primar general al Capitalei.

Firea dezvăluie de unde și-a tras „o energie nemaipomenită”

„Toți au mame, bunici, iubite, surori, soții, colege, partenere. O femeie fericită înseamnă o familie armonioasă şi un loc de muncă prosper”, scrie pe Facebook Gabriela Firea.

„Femeile extraordinare pe care le-am avut alături zilele trecute și ideile lor inspiraționale mi-au dat o energie nemaipomenită. Mi-am întărit convingerea că vom reuși lucruri mari doar împreună, Femei pentru Femei!

Suntem în 2024 dar, din păcate, trebuie în continuare să organizăm dezbateri în care să vorbim despre dreptul femeilor de a fi evaluate și privite de la același nivel și după aceleași criterii ca și bărbații! Ce trist că încă discutăm despre asta și nu a devenit deja o normalitate! Pe hârtie lucrurile au evoluat frumos în ultimii ani, ne mai uimește uneori doar realitatea!

Mă bucur că am fost ministrul care a semnat acel ghid împotriva hărțuirii morale și sexuale la locul de muncă, teoretic obligatoriu pentru toți angajatorii din sectorul public și din mediul privat. Dar nu e suficient să aprobăm un asemenea document, mai trebuie să ne și asigurăm ca el e respectat. Și mai trebuie să le dăm femeilor încrederea că nu vor păți nimic dacă vor avea curajul să vorbească despre situații stânjenitoare sau abuzive în care s-au aflat. Și mai ales dacă vor cere ca cei vinovați să răspundă! Pentru că, din păcate, în același an 2024, e încă valabilă mentalitatea “sigur a făcut și ea ceva….”. Cu alte cuvinte, e în continuare mai comod să cauți o vină victimei și o scuză abuzatorului!

„Trebuie să mă lupt de două ori mai mult”

Sunt femeie și inclusiv mie mi-a fost, de multe ori, de două ori mai greu să-mi fac auzită vocea sau am simțit că trebuie să mă lupt de două ori mai mult să-mi fie recunoscute meritele sau să-mi fie acordată încrederea.

#WomenSupportingWomen nu trebuie să rămână doar un slogan inspirat.

Ca Primar General, ca ministru și parlamentar, am susținut întotdeauna valoarea, competența, onestitatea, integritatea în relația cu toți cei din echipa mea, indiferent că a fost vorba despre colege sau colegi!

Am să promovez și am să susțin întotdeauna femeile, dar nu doar pentru că sunt femei și pentru că “dă bine” să bifez o “cerință” în trend, ci pentru că orice opinie sau acțiune valoroasă merită să fie cunoscută. Am șansa și privilegiul să am alături o mulțime de femei extraordinare – prietene, colege, colaboratoare – și sunt mândră de asta! Îmi doresc să facem echipă ÎMPREUNĂ pentru un nou mandat la Primăria Capitalei!

Am plecat cu un vibe extraordinar de la întâlnirea cu toate aceste doamne minunate –

Tudorina Mihai și Mihaela Crăciun, de la Asociația FRONT, Diana Neaga, de la Societatea de Analize Feministe, Cornelia Pavlovici, de la Asociația Transcena, Carmen Gheorghe, de la Asociația E-Romnja, Irina Mateescu, de la Asociația Moașelor Independente, Maria Coman – jurnalistă și psiholoagă DepreHub, Happy Minds, Sarmiza Andronic, consultantă în comunicare, deputata Oana Florea, Simona Butacu, subsecretară de stat ANES, actrițele Monica Davidescu și Cecilia Bârbora, Andreia Surcel, membră al directoratului Fondului Român de Contragarantare, Cătălina Surcel, președinta Asociației Telefonul Copilului, Silvia Monica Eugeniu și Carmen Ciulan, de la PWN România, Victoria Mariana Băcărin și Marta-Christina Suciu, de la Asociația Femeilor din România Împreună, Claudia Bădică și Manuela- Daniela Nicolae – Pîndaru, de la Fundația Sensiblu, Florența Petrică, psiholoagă DepreHub, Happy Minds, Lorena Stoian, avocată și prim-vicepreședinta Patronatului European al Femeilor de Afaceri, Andreea Negru, antreprenoare și președinta Patronatului European al Femeilor de Afaceri, Cristina Stan, directoare de resurse umane Primăria Sectorului 4, Violeta Boerescu, purtătoare de cuvânt a Primăriei Sectorului 4, Ancuța Sorina Comănici, consilier general Primăria Capitalei.

Vă mulțumesc și vă prețuiesc! Am încredere că #ÎmpreunăVomReuși să aducem schimbarea de mentalitate de care este nevoie”, arată Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o să facă în dormitor. Dar un...
Mihai Albu are cancer! Declarații tulburătoare ale creatorului de modă după ce a început lupta...
FOTO. Transformarea incredibilă a lui Valentin Ceaușescu, la 76 de ani! Viața grea de după...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Cei trei bărbați care transformă India într-o superputere economică. Țara va devansa Germania și Japonia...
FOTO EXCLUSIV | Decizie de urgență luată de medici. Ce se întâmplă acum cu Florin...
Florin Piersic, în stare GRAVĂ când a ajuns la spital! Declarațiile șocante ale medicilor
8 judeţe intră de la ora 12.00 sub avertizare cod galben de ploi torenţiale. Vreme...
Florin Piersic, inconștient la Terapie Intensivă! Breaking news
Ioana Ancuța Popoviciu, judecătoarea din procesul lui Vlad Pascu, continuă seria gafelor. A întrebat-o pe...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Cât costă Dacia Logan în 2024? Mai este o mașină LOW COST?
Medicii de la Spitalul „Foişor” despre starea de sănătate a lui Florin Piersic: Starea generală...
Substanța SALVATOARE din MÂNCARE! Pur și simplu este o MINUNE
Putin a dat ORDIN. Militarii ruşi se RETRAG. Decizia zilei de 9 mai
Frig în toată România. Nivelul incredibil la care scad temperaturile
Andreea Bălan, incident în timpul unui concert. A căzut de pe scenă când cânta și...
Ce au găsit chirurgii în corpul lui Florin Piersic! Medicul care l-a operat a rupt...
Cum a reacționat soția lui Vali Vijelie, după ce a ascultat melodia „Să iubești două...
”Am chemat salvarea. Șocul a fost groaznic” Dinu Maxer a trecut prin momente de panică...
BANCUL ZILEI. Bulă şi Lulă, pe faleză la Constanţa, se uitau în apă unde se...
Când ar putea fi construită prima cale ferată pe Lună?