Gabriela Firea:„Sunt mamă și nu voi susține NICIODATĂ despărțirea copiilor de familie”.Ce spune despre Legea prevenirii separării copilului de familie

Gabriela Firea:„Sunt mamă și nu voi susține NICIODATĂ despărțirea copiilor de familie”.Ce spune despre Legea prevenirii separării copilului de familie
Sursa: MEDIAFAX FOTO
Publicat: 18/04/2023, 18:16

Ministrul Familiei, Gabriela Firea, a transmis marți, prin intermediul paginii sale de Facebook, un mesaj referitor la Legea prevenirii separării copilului de familie și la controversele pe care această propunere legislativă le-a adus în spațiul public românesc.

Ministrul atrage atenția că ea nu a susținut și nici nu va susține vreodată separarea copiilor de familie, dar se arată mâhnită de „manipularea pusă la cale în ultimele zile”.

„Este total de neînțeles cum o lege care vine în sprijinul copiilor din familii vulnerabile poate fi interpretată exact invers, ca având scopul de a lua copiii cu forța din casele lor.

Repet, STATUL ROMÂN NU VA LUA CU FORȚA NICI UN COPIL! Din contră, îi va ajuta pe copiii greu încercați de soartă să rămână alături de părinții și frații lor.

Susțin decizia liderilor politici din Camera Deputaților de a retrimite la comisii Legea prevenirii separării copilului de familie, PLx 145/2023. Ne dorim transparență totală și vrem să explicăm tuturor orice frază din această lege. Tocmai pentru a nu mai fi interpretări greșite sau astfel de manipulări grosolane, suntem dispuși să introducem în lege orice completare sau să facem orice modificare benefică familiilor și copiilor”, scrie ministrul Gabriela Firea.

Gabriela Firea: „Niciun copil nu va fi luat cu forța”

Ea mai spune că legea este în circuitul legislativ de aproape trei luni și că instituția pe care o conduce a fost întotdeauna deschisă în a oferi lămuriri în acest sens.

Aceasta adaugă că nu se pune în niciun fel problema ca statul să ia copiii cu forța din sânul familiilor, scopul acestei legi fiind susținerea celor mici în dezvoltarea armonioasă a acestora.

„Românii nu trebuie să aibă niciun fel de temere. NICI UN COPIL NU VA FI LUAT CU FORȚA, dimpotrivă ne dorim să-i sprijinim pe toți, în condițiile în care aproape 40% dintre copiii care au ajuns în grija statului sunt acolo din cauza sărăciei din familie, nu pentru că ar fi fost abandonați sau nedoriți!!!”, mai scrie ea.

„Nu introducem vaccinarea obligatorie a copiilor”

Gabriela Firea adaugă că statul român nu va introduce, prin această lege, vaccinarea obligatorie a celor mici, așa cum a fost vehiculat în spațiul public.

Cu toate acestea, ministrul le recomandă părinților să se informeze din surse credibile și autorizate atunci când vine vorba despre imunizarea copiilor lor.

„Vreau să mai transmit ceva foarte clar. Prin această lege, NU INTRODUCEM VACCINAREA OBLIGATORIE A COPIILOR!!! Vaccinarea este atributul instituțiilor din Sănătate și acolo va rămâne. În plus, vaccinarea este o recomandare și nu o obligație. Însă, este datoria autorităților locale și a serviciilor sociale să le explice familiilor vulnerabile beneficiile, dar și riscurile. Asta introduce, de fapt, obligația autorităților de a oferi explicații, nu vaccinuri. NU LUĂM COPIII PENTRU A-I VACCINA!!! În plus, o mențiune foarte importantă: schema de vaccinare obligatorie care există acum prin reglementările în vigoare NU SE VA SCHIMBA!

Ne dorim cu toții ca viața în România să devină mai bună! Să crească nivelul de trai și siguranța. Ne dorim să nu ne mai plece tinerii peste hotare, în căutarea unui trai mai bun. Pentru aceasta, trebuie să ne fie clar că avem nevoie de schimbare, căci ne aflăm, foarte posibil, în ultimele momente când o mai putem face”, mai scrie Gabriela Firea.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
6 sfaturi pentru o viață cât mai lungă de la un bărbat de 110 ani....
Tatuajul ireal care a produs controverse în mediul online. Bărbatul de 60 de ani nu...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
I-a ÎNNEBUNIT pe toți bărbații! Imagini de vis cu vedeta! Are trup de zeiță la...
De ce este bine să mănânci pește de Florii. Conform tradiţiei, îţi poate aduce un...
VIDEO. Viteza l-a ucis pe Florin de ziua numelui său. Drama tulburătoare a tânărului de...
Sâmbătă a început distribuirea pensiilor pentru luna mai. Anunțul a fost dat de directorul Poștei...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
ORDINUL s-a dat deja de la primărie. Se întâmplă în FIECARE NOAPTE, începând cu ora...
Românii caută aceste zone de 1 Mai. A fost bătaie pe rezervări
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Vestea tristă a momentului pentru Prințul Paul de România. Momente grele pentru descendentul familiei regale
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
Secretul Laurei Cosoi în timpul sarcinii! Cum reușește să se mențină într-o formă de zile...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Un drog „neobișnuit de puternic” a omorât un om și a băgat alți opt în...