GALERIE FOTO | S-a deschis parcarea de tip Park&Ride de la Pantelimon. Accesul este gratuit și sunt 500 de locuri

Publicat: 25/05/2022, 11:59

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a anunțat, miercuri, că în sfârșit s-a deschis parcarea de tip Park&Ride din Pantelimon. Potrivit edilului, parcarea funcționează non-stop, iar staționarea este momentan gratuită.

„Azi dimineață s-a deschis parcarea de la Cora Pantelimon! Șoferii care intră în București prin partea de est a orașului pot parca aici autoturismele personale și își pot continua călătoria cu mijloacele de transport în comun. Intrarea și ieșirea se fac prin Șoseaua Pantelimon.

Parcarea are 500 de locuri și funcționează non-stop, accesul fiind gratuit până când Consiliul General va stabili tarifele și administratorul parcării.

Parcarea face parte din Nodul Intermodal Park&Ride Cora Pantelimon, iar terminalul permite accesul rapid la liniile urbane și metropolitane de transport în comun”, a anunțat, miercuri, Nicușor Dan.

Lucrare de 21 de milioane de euro

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a anunţat, luni, că a fost finalizată lucrărilor la Park& Ride Cora Pantelimon.

Primăria Capitalei a început lucrările la parcarea de tip park&ride Pantelimon și bucla de întoarcere a tramvaiului de la Granitul în septembrie 2019. Contractul pentru executarea lucrărilor, în valoare de 21 milioane de euro, a fost semnat cu firma Tehnologica Radion.

În 2017, primarul Capitalei de la acea vreme, Gabriela Firea, preciza că lucrările la parcare vor începe în 2018.

Contractul pentru finalizarea lucrărilor la parcare a fost semnat însă în 2019.

Potrivit contractului, parcarea are 500 de locuri, dispuse pe 3 etaje, iar la parter este amenajat un terminal STB, inclusiv pentru tramvaie.

Nicolae Oprea
Absolvent al Universității București, Nicolae Oprea și-a început cariera de jurnalist în anul 2004 și a semnat de-a lungul acestor ani în publicații precum Ziarul Libertatea (6 ani), Averea, Evenimentul Zilei (3 ani), dar și la Agenția de Presă citeste mai mult