GÂNDUL LIVE. Corina Dragotescu, în direct din SUA: „Era de așteptat ca Trump să lupte până în ultima secundă” / „Lui Joe Biden nu îi va fi ușor să conducă această Americă!”

GÂNDUL LIVE. Corina Dragotescu, în direct din SUA: „Era de așteptat ca Trump să lupte până în ultima secundă” / „Lui Joe Biden nu îi va fi ușor să conducă această Americă!”
Publicat: 07/01/2021, 12:13
Actualizat: 07/01/2021, 14:12

Corina Dragotescu, jurnalist stabilit în SUA, a comentat, la GÂNDUL LIVE, evenimentele violente de la Capitoliul din Washington, soldate cu patru morți și zeci de răniți. „Era de așteptat ca Trump să lupte „cu arma în mână” până în ultima secundă…La propriu”, a spus Dragotescu.

„Era de așteptat ca Trump să lupte până în ultima secundă cu orice armă…Au luptat cu arma la propriu. Ceea ce s-a și întâmplat. Fostul președinte George Bush a spus că numai într-o țară bananieră se poate întâmpla așa ceva. Nu s-a întâmplat doar în România, statul Georgia fost sovietic etc. S-a întâmplat și la Washington.

Mai sunt și momente din acestea în care te temi că se va ajunge la confruntări de stradă.

E foarte bună întrebarea la care vor trebui să răspundă cei care au avut ca sarcină de serviciu păstrarea siguranței în Congres.

Când ți se închide Twitterul pentru că ai spus ceva nepotrivit, este imposibil ca cei care se ocupă de securitate să nu vadă ce se întâmplă pe rețelele sociale, să nu știe că există un grup extrem de activ, violent prin mesaj, orice analiză arată că starea de nemulțumire a americanilor legat de pandemie a atins apogeul.

„Cum s-a ajuns acolo? Cum a fost atât de slabă paza?”

Era foarte ușor să-ți dai seama că se va întâmpla ceva acolo. Ne putem da cu presupusul. Ne putem întreba ca în 1990, la mineriadele din România, unde era Poliția.

A fost un moment de debandadă. Au profitat protestatarii. Cum au ajuns acolo? Cum s-a putut? Cum a fost atât de slabă paza? Nu a fost un răspuns.

Pe parcursul zilei toată lumea a fost cu ochii pe ce se întâmplă mai departe.

A fost ca o revoluție la televizor. Deocamdată, repet, este încă noapte, abia a fost BIDEN declarat la 3.39 ora locală învingătorul alegerilor, președinte al SUA, lumea se va dezmetici spre dimineață. A apărut și un mesaj al lui D. Trump.

TRUMP: „Predarea puterii se face în mod calm”

„Predarea puterii se va face în mod liniștit”, a spus Trump.

Acești oameni nu s-au organizat singuri, categoric nu.

Ultimul său mesaj a fost un show a la Trump. Dar mesajul de acum o oră și jumătate, imediat după ce Biden a fost declarat câștigător, a fost mult mai temperat.

Nu va fi cazul după mesajul de acum o oră și jumătate al lui Trump, nu va fi cazul amendamentului 25, care presupune suspendarea președintelui pe motiv de „nebunie”, incapacitatea de a conduce America.

„A pierdut cea mai mare putere pe mâna lui”

Normal că a făcut o fixație, pierde cea mai mare putere din lume pe mâna lui. Aceasta e lupta pentru democrație. Asta e America, e ca un adolescent în comparație cu Europa. Când iubește, iubește până la capăt, când urăște și are hormoni în creier… Urăște până la capăt. Nu are acea zonă echilibrată precum în Europa.

Atitudinea protestatarilor a fost foarte americană: au dat un mesaj. Lasă în urmă o Americă extrem de dezbinată. Imaginile astea vor face înconjurul lumii 5 ani de acum încolo.

„Când vorbește Biden…parcă este un faraon”

Joe Biden nu va putea conduce ușor această Americă. Când vorbește Biden… nu știi dacă vorbește un faraon din lumea lui.

Nimeni nu este închis pentru exprimarea opiniilor, ci pentru violență, atacul la instituțiile fundamentale. Chiar dacă nu îți convine rezultatul unor alegeri, trebuie să-l accepți în pace. Sigur că America este foarte împărțită: 50% republicani, 50% democrați.

Democrații au fost cei care au cerut ca poliția să nu mai primească fonduri. Să fie desființată. Uite că au ajuns să se întrebe UNDE este poliția. Vedeți cât de crudă e istoria?

„Poliția a vrut să facă un pas în spate?”

Poate că poliția a vrut să facă un pas în spate. Să se spele pe mână. Pe autostradă când mă duc, văd niște panouri foarte mari – Asta e poliția, de acum încolo ne cerem scuze, nu vă vom mai putea ajuta așa cum am făcut-o până acum. E o rană deschisă în societatea civilă.

Dar Trump nu știu ce va face după toată nebunia asta. Ruperea Partidului Republican, faptul că l-au părăsit atât de mulți nu spune ceva prea vesel pentru viitorul lui. Cred că Trump se va răsuci și în mormânt și va da cu piciorul…

Trebuie să înțelegi societatea asta cum funcționează. Mult mai complicată decât în Europa.”, a declarat Corina Dragotescu la GÂNDUL LIVE.

O tânără speranţă a ţării în sport întreţine relaţii intime pentru bani: "Când i-am spus...
Câți lei a plătit un turist pentru o friptură în Mamaia. Când a venit nota,...
FOTO. Roxana Nemeș și Andreea Antonescu și-au etalat busturile generoase la plajă! Cum arată cele...
Zodiile care oferă cea mai toxică iubire: 1. Rac
Nu s-a ales doar cu premiul și trofeul Survivor România 2021, ci și cu un...
Parma i-a stabilit prețul lui Dennis Man! Ce sumă i-a cerut patronul american de la...
Un oraș cu 15 milioane de locuitori riscă să ajungă de nelocuit din cauza apei....
Zeci de cadavre plutind pe râu. Descoperirea macabră ce aduce în atenţia lumii unul dintre...
Cele mai ieftine SUV-uri cu cutie de viteze automată
BANCUL ZILEI – Bătrânel răsfățat de nevasta de 19 ani
Tornadă devastatoare în Belarus, filmată de un șofer prins în mijlocul ei. VIDEO
Câți lei a plătit un turist pentru o friptură în Mamaia. Când a venit nota,...
O TÂNĂRĂ care a mers la bazin cu un costum prea DEOCHEAT a avut parte...
Chinezii au construit un câmp cu rachete nucleare! Cum arată, imaginile sunt ULUITOARE
ȘOC! Inna, aproape DEZBRĂCATĂ pe net! Iubitul Deliric a reacționat incredibil
O chelneriţă a servit mulți ani un bătrân ţâfnos. După ce bărbatul a murit a...
Rezulatete finale Titularizare 2021. Când se anunţă notele după contestaţii pe Edu.ro pentru educatori, învăţători...
O nouă boală cumplită a apărut din senin! Se extinde chiar acum cu repeziciune
Alertă mondială. Viruși străvechi vor fi eliberați. Ce e grupul celor 28?
Un dar otrăvit: Sute de mii de români vor avea pensii mai mici
De pe scenă, în afaceri. Ce business a lansat artistul Vlad Miriţă alături de antreprenorul...