GÂNDUL LIVE. Elena Lasconi, primarul din Câmpulung Muscel, despre deșeurile din municipiu: „Dacă trebuie să mă mut cu biroul pe treptele Ministerului Mediului, asta o să fac!”

GÂNDUL LIVE. Elena Lasconi, primarul din Câmpulung Muscel, despre deșeurile din municipiu: „Dacă trebuie să mă mut cu biroul pe treptele Ministerului Mediului, asta o să fac!”
GÂNDUL LIVE. Elena Lasconi, primarul din Câmpulung Muscel, despre deșeurile din municipiu: „Dacă trebuie să mă mut cu biroul pe treptele Ministerului Mediului, asta o să fac!”
Publicat: 15/02/2021, 12:52
Actualizat: 15/02/2021, 14:17

Elena Lasconi, primarul din Câmpulung Muscel, a vorbit, la GÂNDUL LIVE, despre problema deșeurile de pe o platformă din municipiu, unde activează o firmă specializată în neutralizarea cianurilor folosite în galvanizare.

„De deșeuri știam de multă vreme, din 2012. Este greu să scapi de aceste deșeuri. Lucrurile astea se întâmplă în multe locuri din țară, se învârt foarte mulți bani. În 2012 a venit o firmă pe fosta platformă ARO, Global Ecocenter, în 2012 a adus acolo multe deșeuri, 3.000 de tone.

Au venit cu scopul de a neutraliza cianurile folosite în galvanizare la ARO. Firma a dat sfoară în țară că face chestia asta. Ne-am trezit cu o grămadă de nenorociri. În 2013 a izbucnit un incendiu acolo, o grămadă de băieți deștepți s-au urcat să meargă spre București, pentru că putea să fie ras acest oraș de pe fața Pământului. Nimeni nu știa ce putea să fie acolo.

Nu s-a mai întâmplat nimic, a fost condamnat la închisoare șeful acestei firme. Dacă eu ca firmă am niște nenorociri, deșeuri, care vreau să le duc la Global, eu, conform legii, nu sunt degrevat de sarcini, decât când există un certificat în care se arată că aceste deșeuri au fost neutralizat. APM nu și-au făcut treaba, peste tot în țară!

„Nu ne permitem încă un incendiu…”

Mi se pare o lipsă totală de profesionalism, există însă niște interese, o să mă lupt până în pânzele albe. Firma care a adus deșeurile pe platformă încă funcționează. Am făcut o anchetă socială pe strada respectivă, pe lângă această platformă și oamenii mi-au zis că simt dimineața miros chimic, de laborator, când merg la toaletă. Există 24 de generatori acolo, sunt firme foarte puternice, mai ales din domeniul petrolier, cu o armată de avocați. O singură firmă a spus că vină să-și ia deșeurile, doar o tonă.

Ultima treabă, cea mai safe, este schimbarea legii 211/2011, care are mari lacune. Nu e imposibil de realizat, pot face asta prin colegii mei din USR.

Responsabilitatea mea sunt în primul rând cetățenii acestui municipiu. Nu îmi permit încă un incendiu. Sunt tot felul de cazuri, de îmbolnăviri. Trebuie verificat. Voi face presiune din toate direcțiile. Dacă trebuie să mă mut cu biroul pe treptele Ministerului Mediului, asta o să fac.

Nu mă încălzesc informările, că amenzile nu au fost plătite. Eu vreau să rezolvăm această situație. Hai să o rezolvăm!

La Primărie cu etilotestul

Eu sunt convinsă că o să am surprize, am atras atenția că am un etilotest performant, știam că este această problemă. Ei și miros, prin mască. Sunt total absenți, se vede. Dacă aveau această alcoolemie la volan, ar fi fost caz penal. Unii le-ar fi ținut apărarea, am văzut pe Facebook. Dacă era șoferul microbuzului în care erau copiii voștri, te-ai fi lăsat pe mâna lui? Sunt foarte multe lucruri și oamenii se uită din exterior și spun că nu fac nimic. Dar eu fac exact ce spune legea. Notă explicativă, comisia de disciplină cutare cutare. Toate durează, trece o grămadă de timp. Nu ai cum să muncești când vii beat la serviciu.

Mie îmi place de nu mai pot la primăria. Stau până la 21-22 seara fără nicio problemă. Mă bucur că pot să funcționeze lucrurile așa. Dar se mișcă lucrurile, asta mă bucură foarte tare. Vreau să devin cel mai profi primar din România, Câmpulung să fie un oraș european.”, a spus Elena Lasconi la GÂNDUL LIVE.

Silviu Bănilă
Silviu Bănilă este editor la GÂNDUL.RO și are o vastă experiență, cu precădere în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Chirie de 30 de bani pe zi în locul din România cu priveliște de vis!...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Ce a pățit o româncă, după ce a cumpărat o caserolă cu aripioare de pui...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
Care este starea de sănătate a Regelui Charles al III-lea. Familia Regală Britanică a făcut...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Regulă pentru absolut toți șoferii din România. Se pedepsește cu închisoarea de la 2 la...
Băsescu îl spulberă iar pe Geoană. Întrebarea la care trebuie să răspundă
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Un studiu arată că vitamina D ar putea crește rezistența la cancer