GÂNDUL NEWS. Continuă căutările celor două fetițe dispărute în Dunăre | VIDEO

Publicat: 22/06/2021, 20:30

Căutările celor două surori dispărute în zona Portului Isaccea au fost reluate. Operațiunea scafandrilor a început luni după-amiază, după ce o persoană a cerut ajutorul autorităților, iar spre seară, căutările au fost oprite.

Se pare că cele două surori se plimbau pe mal, atunci când una dintre fete ar fi alunecat și a picat în apă. Cea care o însoțea a intrat după ea, încercând să o scoată la suprafață.

Salvamontul acuză Jandarmeria

Salvamontiștii, supărați pe Jandarmii din Vrancea, după misiunea de salvare de la Nereju. Salvamont România acuză reprezentanții Jandarmeriei că și-au însușit operațiunea. 12 persoane au ramas blocate într-un vagon-remorcă pe apele din Nereju.

Asta după ce au postat pe o rețea de socializare imagini care au surprins locul în care muncitorii au rămas izolați. Salvamontiștii afirmă că ei sunt cei care au realizat sistemul de evacuare, iar echipamentul folosit le aparține. În plus, aceștia susțin că tot ei au salvat din apă și drona cu care jandarmii au filmat imaginile postate, după ce aparatul ar fi fost folosit în mod greșit! Muncitorii evacuați lucrau într-o zonă forestieră și au fost surprinși de viitura puternică de vineri seara și s-au refugiat în vagon. Aceștia au fost salvati printr-un sistem tip tiroliană.

Cod portocaliu de caniculă

Vremea se încălzește radical în toată țara. Meteorologii au transmis primele coduri de caniculă din această vară. Codul portocaliu este valabil miercuri, și vizează cinci județe din vestul țării. Avertizarea este urmată de un cod galben de caniculă care va cuprinde aproape tot teritoriul țării, iar temperaturile vor ajunge chiar și la 39 de grade Celsius. Astfel, discomfortul termic va fi accentuat.

Cratere în asfalt la Craiova

Un autoturism a fost „înghițit” de asfalt! Mașina a fost avariată într-o parcare din Craiova după ce asfaltul s-a surpat. Autoturismul a rămas suspendat cu roata stângă față, iar mai mulți localnici s-au chinuit să scoată mașina cu ajutorul unei macarale.

Din primele verificări, asfaltul ar fi cedat din cauza infiltrațiilor mari de apă cauzate de ploile din ultimele zile. Și în fața penitenciarului Craiova s-a prăbușit asfaltul. Atunci când șoferul a dat să intre în curte, a rămas cu roata din spate a dubei înțepenit în groapă.

Emoții la Evaluarea Națională

Elevii de clasa a opta au dat primul examen important din viața lor! Deși nu a semănat cu cel din anii trecuți pentru că testul a avut subiecte formulate după modelul PISA, cei mai mulți dintre elevi au ieșit din examen încrezători. Emoții mari au avut și părinții care i-au așteptat pe copii la poarta școlii. După un an în care orele s-au făcut cel mai adesea online, aceștia s-au bazat mai mult pe meditații.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase