Asfaltul dintr-o parcare din Craiova s-a surpat sub greutatea unui autoturism. Canalizarea a cedat, din cauza ploilor | VIDEO

Publicat: 22/06/2021, 15:23
Actualizat: 22/06/2021, 16:34

O femeie din Craiova s-a trezit, luni seara, cu mașina scufundată aproape pe jumătate în asfalt. S-a întâmplat într-o parcare pe unul dintre cele mai mari bulevarde din oraș. Din primele verificări, asfaltul a cedat din cauza infiltrațiilor mari de apă cauzate de ploile din ultimele zile.

Potrivit reprezentanților Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Dolj, luni după amiază, polițiști din cadrul Biroului Rutier au fost sesizați cu privire la faptul că un autoturism a rămas suspendat cu roata stângă față, ca urmare a faptului că o porțiune din locul unde autoturismul era parcat s-a surpat.

La fața locului, polițiștii au stabilit că autoturismul în cauză aparține unei femei de 39 de ani din Craiova și că avariile s-au produs în altă împrejurare decât ca urmare a unui eveniment rutier. A fost astfel întocmit un proces verbal în baza căruia a fost eliberată o autorizație de reparație.

Incidentul a avut loc pe bulevardul Dacia din Craiova, una dintre cele mai circulate artere din oraș. O femeie a sesizat Poliția după ce partea din față a mașinii sale a fost „înghițită” de asfaltul de pe strada pe care era parcată. Mai mulți locatari din zonă au încercat minute bune să o scoată din craterul uriaș, dar fără rezultat. Așa că au sunat la ridicări auto pentru a o duce în altă zonă.

Canalizarea, vinovată de formarea craterului din carosabil

Reprezentanții Primăriei Craiova au precizat că o echipă de la Compania de Apă a ajuns imediat în zonă pentru a remedia situația și ca să verifice canalizarea din zonă, locul respectiv fiind semnalizat corespunzător.

„Polițiști din cadrul Biroului Rutier au fost sesizați cu privire la faptul că un autoturism a rămas suspendat cu roata stânga față ca urmare a faptului că o porțiune din locul unde autoturismul era parcat s-a surpat. La fata locului, polițiștii au stabilit că autoturismul în cauză aparține unei femei de 39 de ani din Craiova și că avariile s-au produs în altă împrejurare decât ca urmare a unui eveniment rutier. A fost astfel întocmit un proces verbal în baza căruia a fost eliberată o autorizație de reparație”, a declarat Mihaela Sadoveanu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție al Județului Dolj.

O conductă de canalizare s-a fisurat și apa a săpat acolo o cavernă sub asfalt. Este o întâmplare asemănătoare celei de pe strada Gheorghe Bibescu, petrecută în urmă cu aproximativ două săptămâni.

„Ploile abundente din ultimele luni au condus la deteriorarea rețelei de canalizare din mai multe puncte ale orașului, motiv pentru care au apărut în timp fisuri în conducte, urmate de prăbușirea părții carosabile, ca urmare a infiltrării apei în subteran. Aceste incidente au apărut în mai multe zone ale orașului și necesită intervenții din partea Companiei de Apă Oltenia, dar și reparații ale infrastructurii rutiere pe suprafețe întinse”, se arată într-un comunicat al Primăriei Craiova.