Generalul Cristian Radu, cercetat penal pentru că și-a pus șoferul să își asume un accident în locul său

Generalul Cristian Radu, cercetat penal pentru că și-a pus șoferul să își asume un accident în locul său
Foto: Facebook
Publicat: 17/10/2022, 14:09
Actualizat: 17/10/2022, 14:36

Generalul Cristian Radu, prim-adjunctul șefului IGSU, este cercetat penal pentru producerea unui accident rutier și încercarea de a a-l mușamaliza, acesta punându-și șoferul să își asume vina incidentului. 

Dosarul penal a fost deschis la 7 luni după evenimente, deoarece ”accidentul a fost mușamalizat cu ajutorul unor oameni din MAI”, relatează Libertatea, citând unul dintre angajații IGSU.  Acesta susține că a fost obligat să participe la ascunderea mașinii și la raportarea falsă a accidentului comis de Cristian Radu. În primăvara acestui an, procurorii au găsit mașina chiar în hangarul MAI, unde fusese ascunsă.

Potrivit informațiilor publicate de sursa mai sus citată, Cristian Radu l-a pus pe șoferul său, care s-ar fi aflat pe scaunul din dreapta, să își asume accidentul. Ba mai mult decât atât, l-a pus să declare că în urma accidentului au rezultat doar pagube materiale minore și că nimeni nu a fost rănit, deși amândoi au ajuns la spital.

Cum s-a petrecut accidentul în care este implicat colonelul Cristian Radu

Potrivit Libertatea, accidentul a avut loc pe 8 noiembrie 2021, în jurul orei 7.30. Colonelul Cristian Radu se afla la volanul mașinii de serviciu, un Volkswagen Passat, cu numărul de înmatriculare B-40-RYE. Mașina mergea pe șoseaua Mihai Bravu din București. În Volkswagen, pe locul din dreapta, se afla șoferul său, un plutonier adjutant șef, grad imediat inferior sublocotenentului.

Pe șoseaua Mihai Bravu, Radu a pornit luminile de avertizare speciale, cu care sunt dotate și mașinile „civile” ale șefilor pompierilor. El a intrat pe șinele de tramvai, cu viteză mare. Potrivit mărturiei plutonierului, consemnată în dosarul penal, mașina a atins și 120-140 km/h. În stația de tramvai Laborator, vizavi de KFC Mihai Bravu, Cristian Radu a văzut un pieton care traversa strada regulamentar. Omul de pe „trecere” s-a grăbit și el, avea o trotinetă. Mașina avea viteză foarte mare, așa că Radu a tras de volan ca să-l evite pe pieton și s-a izbit de refugiul stației de tramvai, aflată la jumătatea distanței dintre Calea Vitan și Calea Dudești.

Motivul pentru care nu conducea șoferul

Șoferul care era în mașină cu Cristian Radu le-a povestit procurorilor, după luni de la petrecerea accidentului, că: ”Lui Cristian Radu îi plăcea să conducă, iar mașina Passat avea motor de 2800 cmc și 180 CP”. De asemenea, potrivit sursei citate, plutonierul susține că Radu era sub influența băuturilor alcoolice, pentru că băuse până târziu în noapte.

Ce spune IGSU după informațiile apărute în presă

”Având în vedere informațiile apărute în spațiul public, referitoare la prim-adjunctul inspectorul general al IGSU, facem următoarele precizări:

Instituția noastră a fost solicitată, în luna iunie a.c., de către Parchetul Militar de pe lângă Curtea Militară de Apel București, prin punerea la dispoziție a unor înscrisuri și citarea unor angajați ai IGSU, destinate verificării aspectelor care fac obiectul unui dosar penal.

Pentru derularea în cele mai bune condiții a anchetei penale, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență manifestă întreaga deschidere și disponibilitate la colaborare în raport structurile abilitate, prin transmiterea tuturor informațiilor necesare pe timpul desfășurării cercetărilor. În funcție de concluziile anchetei, instituția noastră va dispune măsurile legale care se vor impune. În ceea ce privește derularea unei anchete interne, facem precizarea că în conformitate cu procedurile specifice aplicabile unor astfel de situații, aceasta se suspendă de drept, odată cu deschiderea unei anchete penale.

După finalizarea cercetărilor efectuate de către Parchetul Militar, vom putea pune la dispoziția opinie publice orice informație cu referire la acest caz”, se arată în comunicatul emis de către IGSU.

Elena Popescu
Elena Popescu iubește jurnalismul încă din adolescență, atunci când și-a descoperit pasiunea pentru scriitură. Primul job a fost la numai 21 de mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O celebră influenceriţă pe TikTok a fost asasinată în fața casei sale. Atacatorul s-a prefăcut...
Povestea care a făcut ocolul lumii. Ce au găsit părinții în camera fiicei lor, în...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
O fetiță le-a spus părinților că are un monstru în cameră, dar ei nu au...
Vești proaste pentru șoferi! Riscă amenzi de cinci ori mai mari. Greșeala care le poate...
Dieta Monicăi Anghel. A slăbit enorm în ultimii ani: alimentele la care a renunțat total!...
Cine sunt românii care trebuie să plătească "taxa pe lux" pentru locuinţele şi maşinile pe care...
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta...
S-a aflat! Vor întârzia sau nu pensiile în luna mai 2024? Daniel Baciu a făcut...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
Răsturnare de situaţie din piaţa muncii. Exodul a luat sfârşit: Procentul românilor care caută activ...
RUINELE unui ORAȘ imens, găsite pe planeta Marte? Cercetătorii, ULUIȚI!
INTRĂ BANI mai mulți în conturi. Vestea cea mare pentru MILIOANE de români
Ce mai face și cum arată acum fosta ispită masculină de la Insula Iubirii, Sorin....
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta...
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
De ce Lora nu a devenit mamă până la 41 de ani: "Eu mă simt...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Cum au trecut razele cosmice prin atmosfera Pământului acum 41.000 de ani?