George Simion: „Poliţia a făcut un abuz. Statutul demnitarului spune că nu pot fi percheziționat”

George Simion: „Poliţia a făcut un abuz. Statutul demnitarului spune că nu pot fi percheziționat”
Sursa foto: Profimedia
Publicat: 30/09/2022, 19:15

Liderul AUR, George Simion, susţine că nu a avut niciodată cunoştinţă de existenţa unui dosar penal deschis la Poliţia Municipiului Buzău, în legătură cu vătămarea corporală din culpă a unei persoane într-un accident rutier în care ar fi fost implicat.

Declarațiile vin după scandalul izbucnit noaptea trecută, în Piața Victoriei, între el și polițiști, după ce a fost prins de aceștia la volanul unui autoturism, deși avea permisul de conducere suspendat. Prezent la Institutul de Medicină Legală Mina Minovici (INML), șeful AUR a afirmat că nu i s-a adus la cunoștință faptul că i se suspendase dreptul de a conduce, precizând că este „un act de poliție politică”.

„Vă daţi seama că nu sunt inconştient, un om în postura mea, să conduc cu permisul suspendat”, a spus George Simion, vineri, la Antena 3.

George Simion a fost dus de mascaţi joi noapte la secţia de Poliţie, după ce poliţişti Brigăzii Rutiere din Bucureşti l-au oprit şi au constatat că acesta apărea în baza lor de date cu permisul suspendat.

George Simion: „Poliţia a făcut un abuz”

„M-au ținut, mi-au făcut proces de predare-primire a permisului, mi-au făcut percheziție”, a spus Simion, întrebat ce s-a întâmplat la secţia de Poliţie. Statutul demnitarului spune că nu pot fi percheziționat. Nu pot fi dus la astfel de audieri fără o aprobare a Camerei Deputaţilor. A fost un abuz”, a mai spus el.

George Simion, prima reacție după ce a fost săltat de mascați: ”Scopul a fost altul!”
Georgian Drăgan, purtător de cuvânt al Poliției Române, a intervenit în direct la emisiunea „Decisiv” şi a transmis punctul de vedere al autorităţilor.

„Autocarul respectiv era oprit într-o zonă în care oprirea era interzisă. Polițiștii aflați în exercitare a atribuțiilor de serviciu, conform prevederilor legale, în toate situațiile, nu doar în situația respectivului autocar, ci în toate opririle interzise, au transmis șoferului să mute acel autocar din zona interzisă.

Acesta a refuzat, motiv pentru care a fost aplicat o sancțiune de 1.450 de lei și măsura complementară de reținere a permisului de conducere pentru o perioadă 30 de zile și ulterior a fost ridicat în baza dispoziției polițiștilor rutiere acel autocar din zona interzisă și dus într-o altă zonă”, a spus Georgian Drăgan.

Liderul AUR a condus în zona Pieţei Victoriei din Bucureşti unde îşi promova protestul pe care formaţiunea sa politică îl organizează în acest weekend. Poliţiştii care l-au oprit au constat că în baza lor de date acesta figura cu permisul suspendat.

El a fost invitat la secţia de poliţie, dar, după ce s-a consultat cu avocatul său, le-a trasmis poliţiştilor că va merge a doua zi şi a intrat în autocarul formaţiuni sale politice.

După mai multe minute de „negocieri eşuate”, politiştii au chemat întăriri şi au intrat în autocar pentru a-l duce la secţia de poliţie.

AUR, despre incidentul din noaptea de 30 septembrie

„Domnul deputat George Simion, Președintele Partidului AUR, nu a primit niciodată o înștiințare în legătură cu suspendarea dreptului său de a conduce autovehicule.

De asemenea, domnul deputat George Simion nu a avut niciodată cunoștință de existența unui dosar penal deschis la Poliția Municipiului Buzău, în legătură cu vătămarea corporală din culpă a unei persoane într-un accident rutier în care ar fi fost implicat.

Domnul deputat George Simion comunică faptul că a existat un incident rutier minor, o ușoară tamponare, asupra căreia s-a convenit amiabil, fără victime.

Presupusa victimă a acestui incident minor nu a avut nevoie de zile de îngrijiri medicale și nu a suferit vătămări. Infracțiunea pentru care s-au făcut cercetări nu există, soluția legală ce trebuia dispusă în cauză fiind aceea de clasare în baza articolului 16 lit. a, Cod Procedură Penală. O astfel de situație nu atrage în nici un fel suspendarea dreptului de a conduce a persoanei implicate într-un incident rutier minor, fără victime.

Domnul deputat George Simion face precizarea că nici legea nu prevede suspendarea dreptului de a conduce în situația clasării, decât dacă a existat o vătămare consemnată într-un act medico-legal. În consecință, orice altă discuție lansată în spațiul public pe acest subiect este tendențioasă și este direcționată exclusiv împotriva imaginii domnului Președinte al Alianței pentru Unirea Românilor, deputat George Nicolae Simion.

Cu privire la celelalte evenimente vehiculate în spațiul public, veți avea constant puncte de vedere actualizate din partea Departamentului de comunicare al AUR”, se arată în comunicatul AUR trimis presei.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase