Gest odios în localitatea Săcel. Un ciobănesc belgian, adoptat recent, a fost găsit de către proprietari împușcat. S-a deschis dosar penal

Gest odios în localitatea Săcel. Un ciobănesc belgian, adoptat recent, a fost găsit de către proprietari împușcat. S-a deschis dosar penal
Ciobănesc belgian. Foto: Pixabay
Publicat: 01/04/2021, 22:50
Un gest odios a avut loc în localitatea Săcel, comuna clujeană Băișoara. Un ciobănesc belgian, de 1 an și 6 luni, adoptat recent, a fost găsit de către proprietari împușcat. Patrupedul avea 12 plăgi împușcate.

Nicio șansă de supraviețuire

Oscar a fost adoptat săptămâna trecută, iar la începutul acestei săptămâni a fost omorât. Câinele a fost adus din județul Hunedoara. Stăpânul său era bătrân, așa că a hotărât să îl dea spre adopție, transmite ziarclujean.ro.
Împreună cu soțul, o femeia din județul Hunedoara au adus patrupedul la Săcel, comuna Băișoara, acolo unde dețin o casă de vacanță.
În Cluj-Napoca, cei doi mai au un câine. Astfel, au decis să-l țină pe Oscar, câinele adoptat, la Săcel. Oscar.

”Nu l-am adus la Cluj să îl omoare cineva”

„Acasă mai avem un câine și am decis ca pe acesta să îl ducem la Săcel, unde mergem destul de des. De când l-am adus pe Oscar, zilnic am fost eu sau soțul să-i ducem mâncare. Ultima dată l-am văzut în viață marți seara pe la 7, iar în dimineața zilei de miercuri l-am găsit împușcat. Vă dați seama că suntem revoltați și extrem de supărați. Câinele era adoptat, avea cip, nu l-am adus la Cluj să îl omoare cineva”, spune Gabi, proprietara câinelui.
Pe cadavrul câinelui au fost găsite 12 plăgi. Familia a sunat la poliție, iar anchetatorii s-au deplasat la Săcel și au efectuat cercetarea la fața locului.
„În urma sesizării pe care deținătorul animalului a efectuat-o prin SNUAU 112, la fața locului s-a deplasat o echipă operativă în vederea efectuării cercetării la fața locului, iar ulterior cadavrul animalului a fost preluat în vederea efectuării necropsiei și stabilirii cauzei morții. Au fost demarate cercetări de către polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, în cadrul unui dosar penal întocmit pentru comiterea infracțiunii de uciderea animalelor, cu intenție, fără drept”, precizează Andreea Vișan, (…)
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase