Un câine a fost împușcat în gură de persoane necunoscute / „Aceștia sunt viitorii criminali din România”, Tudor Tim Ionescu

Un câine a fost împușcat în gură de persoane necunoscute / „Aceștia sunt viitorii criminali din România, Tudor Tim Ionescu
Publicat: 16/01/2020, 13:18

Incidentul s-a produs miercuri în orașul Târgu Bujor, iar animalul a fost găsit în zona fostului Tribunal.

Câinele a fost transportat la o clinică veterinară în stare critică.

Dacă va supraviețui, va fi supus unei intervenții chirurgicale complicate, cu multiple riscuri.

„S-a întâmplat în clădirea fostului Tribunal din Tg.Bujor, l-a găsit persoana care îl hrănea. Este câinele Tribunalului, are aproximativ patru ani și acum este desfigurat. Este un miracol că a supraviețuit, a fost împușcat de două ori în gură. Medicii au stabilit că a fost împușcat cu alice și cu aer comprimat. Câinele este în stare gravă, va fi supus unei intervenții chirurgicale complicate. În paralel, vom face plângere la Poliție”, a declarat, pentru MEDIAFAX, directorul unei asociații pentru salvarea animalelor.

Incidentul a ajuns și la primarul orașului Târgu Bujor, Laurențiu Gîdei. Acesta se declară revoltat de incidentul produs în zona Tribunalului.

„Este o barbarie, nu suntem în Evul Mediu ca să împușcăm animale pe stradă. Iar dacă au împușcat animalul în gură de două ori, înseamnă că au făcut-o intenționat, ceea ce agravează fapta. În orașul pe care îl conduc nu trebuie să se întâmple astfel de lucruri, suntem o comunitate frumoasă. Nici nu contează discuția despre iubitorii de animale și cei care nu iubesc animalele, așa ceva nu se poate întâmpla în vremurile în care trăim. Problema câinilor maidanezi nu poate fi rezolvată astfel, niciodată”, a declarat corespondentului MEDIAFAX, Laurențiu Gîdei.

Cazul va ajunge și în atenția polițiștilor sub forma unei plângeri redactată de persoanele care s-au implicat în salvarea animalului.

„Aceștia sunt viitorii criminali din România”

Fenomenul violenței asupra animalelor pare să fi luat amploare în ultima perioadă. Pe pagina sa de Facebook, Tudor Tim Ionescu, consilier în cadrul Primăriei Capitalei, publică în mod constant informați despre astfel de evenimente.

Nu mai devreme de 9 ianuarie, acesta scris despre o speță în care niște vânători din Suceava ar fi împușcat câini, fără să precizeze dacă aceștia au sau nu stăpân.

„Câini împușcați la Suceava. Așa-ziși vânători (că dacă le iei arma fug precum lașii) ar fi împușcat câini pe drum, nu se știe dacă au sau nu proprietari. Oricum, aici este infracțiune, pedeapsa este de la șase luni la trei ani închisoare‼️ Atât Politia, cât și judecătorii și noi toți vreau să înțelegem că aceștia sunt viitorii criminali din Romania‼️ @casaluipatrocle au sesizat cazul (…) sper ca și Poliția să procedeze ca-n Bucuresti, unde cel care a spânzurat cățelul săptămâna trecută a fost prins și arestat 30 de zile, urmând a fi judecat”, scria Ionescu pe pagina sa de socializare.

Același consilier informa în 4 ianuarie 2020, tot pe Facebook, de un câine care a fost spânzurat în mijlocul Bucureștiului, de un balcon în zona Universității la blocurile Dunării.

Sursă foto: The Orphan Pet