Giurgiu: 15 tone de materiale pirotehnice descoperite de polițiștii de frontieră | VIDEO

Publicat: 06/12/2021, 12:42

Polițiștii de Frontieră de la Vama Giurgiu au descoperit aproximativ 15 tone de materiale pirotehnice ascunse într-un TIR.

Autocamionul era condus de un cetățean român care a încercat să aducă articolele pirotehnice sub acoperirea unor documente potrivit cărora transporta cartofi, informează Poliția de Frontieră printr-un comunicat.

Materialele pirotehnice au fost descoperite de către polițiștii de frontieră în cursul zilei de duminică, 5 decembrie.

„În jurul orei 16:30, în Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu, s-a prezentat pentru a intra în ţară, la volanul unui autocamion, un cetățean român, în vârstă de 64 de ani.

Șoferul transporta, conform documentelor de însoțire a mărfii, cantitatea de 21,5 tone de cartofi, marfă încarcată din Bulgaria pentru o societate din municipiul București.

În urma controlului fizic efectuat asupra autocamionului, s-a constatat faptul că, în spatele a șase paleți cu cartofi, erau ascunse, prin metoda capac, sute de cutii care conţineau aproximativ 15.000 de kilograme de articole pirotehnice (petarde, artificii etc.)”, se arată în comunicatul Poliției de Frontieră.

În cauză se derulează cercetări pentru derularea de operațiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept, faptă prevăzută de Legea 126/1995 privind regimul materiilor explozive, iar materialele pirotehnice au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.