Îl recunoști? Acest băiețel ștrengar a ajuns unul dintre cei mai bine plătiți PREZENTATORI de la Pro TV

Îl recunoști? Acest băiețel ștrengar a ajuns unul dintre cei mai bine plătiți PREZENTATORI de la Pro TV
Sursa foto: Facebook
Publicat: 12/04/2024, 08:31

Într-un interviu ce pare mai degrabă ca o incursiune în propriul univers al povestitorului, Dan Pavel, cunoscut ca om de radio și prezentator al Survivor România, împărtășește cu sinceritate și pasiune poveștile care l-au modelat de-a lungul timpului.

Dan Pavel dezvăluie că viața sa este ca un amalgam de momente și decizii, de la copilăria idilică în București și aventurile din munții Rodnei până la experiența sa în lumea media.

Dincolo de strălucirea mediatică, Pavel este un om care se hrănește din poveștile vieții reale și spune că trăiește cu intensitate fiecare moment.

Anii de copilărie în București

El își amintește cu drag de copilăria plină de curiozitate și aventură din București și de perioada petrecută în natura sălbatică a munților Rodnei.

„Am vorbit destul de repede, cred, și am și început să alerg de îndată ce am învățat să merg. Și de atunci, ca un Forest Gump al supraviețuirii, nu mă mai opresc

Am fost un copil curios, explorator și aventurier, așa cum bine intuiți. Este o trăsătură pe care o am la purtător și astăzi și a început, cronologic, în lumea de poveste a sectorului 7 al Bucureștiului. Dacă ne gândim că astăzi orașul lui Bucur are doar 6 sectoare, deja mutăm în mitic zona cartierului antiaeriană – prelungirea Ghencea, cu mahalalele sale idilice, ce încă existau în anii ’70.

Sursa foto: Facebook
Sursa foto: Facebook

Acolo era casa bunicilor materni și locul în care am auzit primele povești, sub cei mai blânzi-irizați ochi verzi din univers – ochii mamei, în colbul străduțelor, sub pomii fructiferi, în buruienile câmpurilor de la ieșirea din oraș sau la lumina felinarelor”.

„Copiii frici mărunte și bucurii colosale”

„Bucureștean prin naștere, deci născut cu jocurile specifice citadelelor de asfalt, am avut, prin părinți și șansa unei anuale oaze de picior de plai și guri de rai românesc, zona Sângeorz Băi din munții Rodnei.

Acolo aventura a însemnat desfășurarea deplină a conectării cu energiile subtile și senzoriale ale naturii, animale și fân, fructe de pădure și apele repezi ale izvoarelor de munte.

Copiii frici mărunte și bucurii colosale, din aproape aceleași motive. Ale mele erau teama de autoritatea prezentă și necesară a tatălui, o ușoară anxietate de a livra pe măsura așteptărilor – școală, sport, acasă sau în mica lume socială. Dublate de bucuria de a alerga – pe jos, cu bicicleta, de a înota sau mânca ciocolată, de a bate mingea de 35 (optzeciștii știu despre ce este vorba) sau de a mă cățăra în copacii parcului IOR, de lângă casa de mai târziu. ”, spune „Domnul Dan”.

Constanța, un „boot-camp” pentru adolescentul Dan

De la copilăria sa curajoasă și plină de entuziasm, până la adolescența trăită în liceul de marină, Pavel a fost mereu ghidat de dorința de a descoperi și de a împărtăși povești.

„Perioada adolescenței mele a fost un pic atipică pentru că, asemeni celor trecuți prin sisteme de educație militară și liceul de marină pe care l-am absolvit și ulterior, institutul de marină, nu prea era loc de întors pentru dramele adolescentine clasice.

În creuzetul dur al acestor școli stau multe dintre trăsăturile personalității mele de adult și, la o analiză psiho-terapeutică, probabil și un spirit de adolescent întârziat care încă mă bântuie.

Eram clase formate exclusiv de băieți, ne testam reciproc constant, fizic și psihic, adevărate boot camp-uri, și valea portului din Constanța, Poarta 6 pentru cunoscători, nu era chiar o plimbare pe bulevard, în primii ani de după Revoluție. De la copilul îmbrăcat decent cu cămașă albă și pantaloni la dungă în primele zile de liceu, tranziția spre un mini-zmeu local, gata de toate trăsnăile, sub rigoarea de sorginte militară, a fost destul de rapidă.

Primii fiori ai dragostei sau vizitele acasă, în iubirea familiei sau în lacrimile sfâșietoare ale mamei când plecam, acestea sunt amintirile cele mai puternice”, spune Dan Pavel.

Pasul de la marină la media

„Alegerea către cariera de ofițer de marină comercială a venit cumva tot din zona de poveste, din zona călătoriilor imaginare pe care le făceam cu lecturile, citeam și îmi doream să ajung să văd locurile, să simt și să le descopăr. La 14 ani am ajuns la Constanța, la liceul de Marină.

Corelația pe care am văzut-o între studiile de marină și activitatea mea de creator de conținut media era reprezentată de plăcerea de a spune povești, de a asculta, de a explica și descrie pentru oamenii care nu văzuseră ceva anume, iar eu îi puteam pune în temă.

Drumul de la ofițer de marină la creator de conținut media a trecut faptic prin zona de relații publice – am lucrat o vreme după ce am plecat pe nave port container câțiva ani, am rămas în București, am plecat la drum cu o firmă proprie de PR, am lucrat și pentru camera de Comerț și Industrie a României și, apoi, ultimii 12 ani m-am focusat exclusiv pe activitatea de media.”

Chiar și în experiența sa în Republica Dominicană, ca prezentator al Survivor România, Pavel spune că găsește mereu povești frumoase și lecții de viață în fiecare colț de junglă sau pe fiecare plajă tropicală.

Sursa foto: Facebook
Sursa foto: Facebook

„Tata este un fidel telespectator așa că fenomenul „Survivor Romania” l-a prins, literalmente, acasă. Și pandemie fiind, dar și pentru că nu îl mai văzusem din vara lui 2020, a fost unul dintre cei mai mari fani ai aventurilor Faimoșilor și Războinicilor din jungla dominicană. De comunicat cu el am reușit grație tehnologiei, prin intermediul FaceTime-ului cu sora mea.

Republica Dominicană a avut și are foarte multe povești frumoase, în special pe platourile de filmare de la „Survivor Romania”, mai ales în cadrul acesta luxuriant, marea Caraibelor, cerul, toate aceste imagini de vacanță reprezintă cadru de bătălie pentru foarte multă emoție; iar poveștile frumoase țin de oameni, de tinerii dominicani pe care i-am întâlnit acolo, de cei 41 de concurenti care m-au învățat, de la primul și până la ultimul, ce înseamnă cu adevărat tenacitatea și dorința de a lua un punct și de a mai rămâne înca o zi în competiție, de a te lupta, oricât de greu ar fi”, a declarat Dan Pavel pentru life.ro.

Alexandru Tosa
Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, Alexandru Toșa a debutat în presă în 2020. Începând mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O tânără din Marea Britanie a venit să petreacă pe litoral, la Constanța, și spune...
Pensia uriașă pe care o are Iohannis! A răbufnit și a aruncat pe „masă” o...
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Un fost ministru a fost filmat omorându-și în bătaie soția, într-un restaurant. Imaginile au stârnit...
Ce s-a putut observa de 1 mai în blestematul loc de la 2 Mai, unde...
Ai cumpărat mici de mangaliță din supermarketurile Lidl? Ce ingrediente conțin, de fapt
Un tânăr din Suceava a omorât un om cu maşina, apoi a fugit. Poliţia l-a...
Adevărul despre starea gravă a lui Florin Piersic! Breaking news!
Câți mici a cumpărat un român de 1 Mai! Oamenilor nu le-a venit să creadă:...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
Rusia a recucerit oraşul Robotyne, principala aşezare eliberată de Ucraina în 2023
RISC MAJOR în spațiul cosmic! Un cercetător avertizează că „suntem LA LIMITĂ”
Lege pentru cei care au telefoane mobile. Persoanele care ar putea avea interzis să aibă...
Pensiile care ar putea fi dublate. Românii vizați
Cum arăta Gabriela Lucuțar, Regina Întunericului de la Chefi la cuțite, înainte de intervențiile estetice....
Ce plantă poate preveni cancerul? Are proprietăți miraculoase: elimină pietrele de la rinichi și tratează...
Florin Piersic, ajuns de urgență pe masa de operație! Care este starea de sănătate a...
"A făcut o mare greșeală că a renunțat la profesia de actor". Carmen Tănase, declarații...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Ce mai înseamnă Paștele pentru români și cum vor petrece cei mai mulți sărbătorile pascale?