Imagini incredibile în Motru. 15.000 de oameni stau în frig, în timp ce un preot a venit să sfințească locul avariei

Imagini incredibile în Motru. 15.000 de oameni stau în frig, în timp ce un preot a venit să sfințească locul avariei
Imagini incredibile în Motru. 15.000 de oameni stau în frig, în timp ce un preot a venit să sfințească locul avariei / Foto: Antena3 / Pixabay-ilustrativ
Publicat: 03/01/2022, 13:08

Motru, oraș cu 20.000 de locuitori, nu are apă caldă și căldură de trei zile, din cauza unei avarii majore la rețeaua de termoficare. Disperarea a atins cote maxime și s-a ajuns la situația în care un preot a sfințit locul producerii avariei.

De trei zile, locuitorii municipiului Motru din județul Gorj tremură de frig în case.

De Revelion, oamenii au stat cu haine groase pe ei, după ce avaria gravă la rețeaua de termoficare a dus la oprirea apei calde și a căldurii.

Conducerea societății de termoficare, UATA, a adus chiar și un … preot care să sfințească locul unde s-a produs avaria de proporții.

Din nefericire, rezolvarea se lasă așteptată, în timp ce 15.000 de oameni tremură de frig.

Edilul din Motru, Cosmin Morega, a solicitat urgent Inspectoratului Școlar Județean Gorj suspendarea cursurilor sau trecerea în online, nu din cauza COVID, ci a lipsei căldurii în școli.

Edilul susține că preotul respectiv nu a fost chemat însă nici de cetățeni și nici de autoritatea locală.

„Nu știu cum a ajuns la această unitate. Nu știu cum a venit. Ar trebui să îl întrebați pe dumnealui. Eu pot să spun că la ora aceasta am fost desemnat de către Comitetul Situațiilor de Urgență să preiau coordonarea activității de la UATAA, în vederea pornirii centralei. Sunt în camera de comandă cu angajații, cu inginerii, cu specialiștii acestei societăți. În continuare, dumnealor fac eforturi pentru a depista defectul și a pune în funcțiune instalația, să poată furniza agent termic și apă caldă.

Eu cred că a fost o problemă la partea de păcură, mai de proastă calitate, care a generat mai multe defecțiuni în lanț: pompe, motoare arse, anumite dopuri formate pe instalaţia care distribuie păcura. Şi, toate acestea în lanţ au făcut un dezechilibru şi în toate aceste zile s-a căutat o rezolvare.

Morega: „În acest moment nu există căldură şi apă caldă”

Nu există de pe data de 30 (n.r. decembrie 2021). De la orele 18:30 a fost oprită centrala. În toată această perioadă s-au făcut mai multe manevre de repornire de către angajaţii acestei societăţi (…) Nici până acum nu s-a rezolvat această problemă.

În clase este frig, iar elevii sunt obligaţi să facă şcoală online.

Am luat decizia împreună cu Inspectoratul Şcolar Judeţean, la nivelul judeţului Gorj, tocmai în ideea de a nu ţine copiii în frig şi a evita îmbolnăvirea acestora, ca astăzi să fie online toţi elevii, în funcţie de evoluţia situaţiei de la UATAA, să putem anunţa în timp util dacă mâine vor fi în online sau vor intra în program normal, faţă în faţă.”, a precizat primarul din Motru, luni, în exclusivitate la Antena 3.

Mihai Georgescu
Mihai a urmat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității București între anii 2009-2012, după un an petrecut la SNSPA. A lucrat la numeroase publicații, dar și în agenții de presă românești și din Europa. Scrie la citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase