În ciuda războiului din Ucraina, turiștii români își fac rezervări pe litoralul Mării Negre și stațiuni, pentru Paște și 1 Mai. Cât costă un sejur în România și Bulgaria

În ciuda războiului din Ucraina, turiștii români își fac rezervări pe litoralul Mării Negre și stațiuni, pentru Paște și 1 Mai. Cât costă un sejur în România și Bulgaria
Sursă FOTO: Codrin Prisecaru - Mediafax Foto (caracter ilustrativ)
Publicat: 16/03/2022, 12:27

Odată cu ridicarea tuturor restricțiilor din starea de alertă ca urmare a pandemiei de COVID-19, românii se pare să sunt optimiști și își fac în continuare planuri de vacanță, pe litoralurile românesc și bulgăresc ale Mării Negre, în ciuda războiului de la est, arată consultanții unuia dintre cei mai mari touroperatori autohtoni.

Planurile de vacanță ale turiștilor români nu au fost afectate semnificativ de conflictul din Ucraina, anunță consultanții unuia dintre cei mai importanți touroperatori din țară, care au remarcat o afluență a rezervărilor pentru Paște Tarifele pornesc de la 87 de euro de persoană pentru litoralul bulgăresc și de la 203 lei de persoană pentru litoralul românesc, iar la capitolul stațiuni, cele mai solicitate din România sunt Sinaia, Predeal, Poiana Brașov, Bușteni, Azuga și Bran.

Astfel, rezervările tip early booking pentru la vară pe litoralul Mării Negre, atât pentru România, cât și pentru Bulgaria, decurg normal, și, de asemenea, sunt turiști care își rezervă, în special pentru litoralul bulgăresc, pentru perioada Sfintelor Sărbători de Paște, iar pentru litoralul românesc, în special pentru 1 Mai.

Potrivit consultaților, în pofida situației tensionate de la granița de est a României și a îngrijorării care este de înțeles, turiștii profită de faptul că au fost eliminate toate restricțiile determinate de pandemia de COVID-19 și de așa-zisa revenire la normalitate.

„Mai mult ca oricând, românii doresc să călătorească și să se bucure de viață, de timpul lor liber. Ne-am implicat în sprijinul refugiaților ucraineni, punându-ne la dispoziție, gratuit, flota de autocare. Vecinii noștri sunt aici bineveniți și în siguranță. Iar românii, la rândul lor, se simt în siguranță în propria țară și în Bulgaria și își rezervă pachete turistice în continuare pentru stațiunile de la Marea Neagră, pornind de la Mamaia Nord până la Sunny Beach”, subliniază Lucian Bădîrcea, CEO IRI Travel.

Cele mai bune oferte de pe litoralul bulgăresc

Potrivit touroperatoului, tarifele deja negociate pentru sezonul estival 2022  rămân neschimbate, dar cele mai avantajoase oferte sunt cele tip early booking, în special cele promovate până la data de 31 martie.

De Paște, favoritele turiștilor sunt stațiunile de pe litoralul bulgăresc, iar pentru România, stațiunile balneare și montane.

Ofertele de Paște pentru litoralul Bulgariei, în general în perioada 22-25 aprilie, pornesc de la 87 de euro de persoană.

Astfel, pentru trei nopți la un hotel de 4 stele cu servicii all inclusive din Albena tarifele încep de la 134 de euro de persoană, iar pentru un hotel de 5 stele, de la 187 de euro de persoană, cu toate mesele incluse.

Totuși, de exemplu în Kavarna există vile de 3 stele unde un turist poate plăti și 54 de euro pentru trei nopți, fără servicii de masă.

Pentru Nisipurile de Aur, pentru 3 nopți la hoteluri all inclusive de 4 stele, ofertele încep de la 107 euro de persoană, pentru Sunny Beach, de la 149 de euro de persoană, pentru Nessebar, de la 73 de euro de persoană iar pentru Ozbor, de la 203 euro de persoană.

În cazul în care este nevoie, touroperatorul asigură transport cu autocarul către litoralul bulgăresc, costul fiind de 50 de euro de persoană (dus – întors) pentru stațiunile din nord (Balcic, Albena, Kranevo, Nisipurile de Aur, Sf. Constantin și Elena, Varna), respectiv de 60 de euro (dus – întors) pentru stațiunile din sud (Obzor, Sunny Beach, Nessebar).

Prețurile din stațiunile românești

Pentru aceeași perioadă – 22 – 25 aprilie – oofertele de Paște pentru litoralul românesc pornesc de la 203 de lei (aproximativ 40 euro) de persoană.

În acest interval, sunt deschise hoteluri în Mamaia, Eforie Nord, Jupiter, Neptun, Olimp, Mangalia și Vama Veche.

Conform touroperatorului, un sejur de 3 nopți la o vilă de 3 stele din Eforie Nord, fără servicii de masă, costă 406 lei camera dublă, iar pentru un hotel de 4 stele din Mamaia, cu mic dejun inclus, tarifele pornesc de la 838 camera pentru minisejurul de Paște.

La un hotel de 3 stele din Neptun, o cameră dublă pentru 3 nopți costă 1782 de lei, însă cu toate mesele incluse și cu cină festivă.

La capitolul stațiuni montane, cele mai solicitate sunt Sinaia, Predeal, Poiana Brașov, Bușteni, Azuga și Bran.

În Sinaia sau Predeal, 3 nopți de cazare pentru o cameră dublă, cu mic dejun și prânz festiv, pornesc de la 1401 lei. La un hotel de 4 stele din Poiana Brașov, o cameră costă, la 3 stele, 2199 de lei cu mic dejun și cină festivă incluse.

Madalina Prundea
Absolventă a Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, Departamentul de Limbi Moderne Aplicate din cadrul Facultății de Litere, Mădălina Prundea a debutat în presa regională, la „Evenimentul Zilei de Transilvania”, la finalul anuluiciteste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase