Încă un turist s-a înecat, la Costinești. Bărbatul nu a putut fi resuscitat

Încă un turist s-a înecat, la Costinești. Bărbatul nu a putut fi resuscitat
FOTO - caracter ilustrativ: smurd.ro
Publicat: 09/08/2022, 08:48

Un bărbat în vârstă de 25 de ani a-a înecat, marți dimineață, la Costineşti. El a fost scos inconştient din mare, iar manevrele de resuscitare nu au avut niciun rezultat.

Un bărbat a fost scos din mare de către turişti, marţi dimineaţă, la Costineşti, după cum a anunțat Inspectorul pentru Situaţii de Urgenţă Dobrogea, care a trimis un echipaj Smurd B şi o ambulanţă a Serviciului Judeţean.

Bărbatul era inconştient, iar cadrele medicale au început manevrele de resuscitare. În ciuda eforturilor paramedicilor, bărbatul nu a mai putut fi salvat. Victima avea 25 de ani şi era din judeţul Suceava.

Decesul vine după ce, luni, trei bărbați s-au înecat în mare, unul în Saturn și doi în Eforie Nord.

Ce indică steagurile de pe plajă

Turiștii trebuie să fie atenți la indicațiile salvamarilor și să nu se aventureze în marea agitată. Astfel, Primăria Constanța a amintit recent care e semnificaţia culorilor steagurilor de avertizare de la malul mării, pentru siguranța turiștilor:

„Atunci când vrem să intrăm în apă, trebuie neapărat să ţinem cont de steagurile arborate în punctele de salvamar”, anunţă Primăria Constanţa.

Astfel, steagul roşu cu galben înseamnă că plaja este supravegheată de salvamari.

  • STEAGUL ROŞU – scăldatul este interzis
  • STEAGUL GALBEN – înotul nu este recomandat decât înotătorilor profesionişti
  • STEAGUL ALB/NEGRU (în carouri) – înotul este interzis, în zonă e permis doar accesul ambarcaţiunilor.

Pe tot parcursul sezonului estival, peste 100 de salvamari şi personal de prim ajutor lucrează la capacitate maximă şi veghează plajele din Constanţa şi Mamaia între orele 8:30 – 19:30.

Madalina Prundea
Absolventă a Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, Departamentul de Limbi Moderne Aplicate din cadrul Facultății de Litere, Mădălina Prundea a debutat în presa regională, la „Evenimentul Zilei de Transilvania”, la finalul anului citeste mai mult