Incendiu puternic la sediul unei firme din Olt! 30 de pompieri au intervenit timp de cinci ore

Incendiu puternic la sediul unei firme din Olt! 30 de pompieri au intervenit timp de cinci ore
Incendiu puternic la sediul unei firme din Olt! 30 de pompieri au intervenit timp de cinci ore / Sursa foto: ISU Olt
Publicat: 07/12/2020, 15:16
Actualizat: 07/12/2020, 15:19

Un incendiu puternic a izbucnit, luni dimineaţa, la o clădire cu funcţiune mixtă, de sediu de firmă şi de spaţii de locuit, din comuna Rotunda, Olt. Pentru stingerea flăcărilor, au intervenit peste 30 de pompieri timp de cinci ore, potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de urgenţă (ISU) Olt, Alin Băsăşteanu.

Pentru stingerea incendiului au intervenit, progresiv, peste 30 de pompieri din Slatina şi Caracal cu cinci autospeciale de stingere, două autospeciale pentru intervenţie la înălţime şi un echipaj SMURD.

Incendiu puternic la sediul unei firme din Olt! 30 de pompieri au intervenit timp de cinci ore

,,La sosirea primelor echipaje, incendiul se manifesta la acoperişul clădirii, cu flacără şi degajări mari de fum, cu posibilitate de propagare la întreaga construcţie. De asemenea, în apropierea clădirii se aflau două rezervoare de gaz petrolier lichefiat, fiind asigurat un dispozitiv pentru protecţia acestora”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Olt, Alin Băsăşteanu.

Acoperişul clădirii a fost distrus, în urma incendiului, pe o suprafaţă de aproximativ 750 de metri pătraţi, fiind deteriorate şi diferite obiecte şi echipamente din imobil.

,,Misiunea echipajelor de intervenţie a fost îngreunată de vântul puternic, dar şi de materialele combustibile aflate în podul clădirii, care au favorizat dezvoltarea rapidă a incendiului”, a mai precizat Alin Băsăşteanu.

Potrivit sursei citate, incendiul ar fi izbucnit din cauza materialelor combustibile amplasate în apropierea coşului de fum.

Zeci de porci și iepuri au murit, duminică, într-un incendiu produs la o fermă din comuna Bughea de Jos, județul Argeș

Mai multe animale au fost salvate, dar 25 de porci și 10 iepuri au fost surprinși în interior și au ars de vii. Ca pagube materiale, au fost distruse aproximativ 10 tone de plante furajere și circa cinci tone de cereale, potrivit reprezentanților Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Argeș.

Este vorba de o fermă mixtă, acestea fiind evacuate până la sosirea echipajelor de intervenție și pe parcursul desfășurării forțelor în teren”, transmite ISU Argeș, care urmează să afle cauza incendiului, în urma unei anchete.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase