Zeci de porci și iepuri au murit într-un incendiu produs la o fermă din județul Argeș (VIDEO)

Publicat: 06/12/2020, 19:43
Actualizat: 08/12/2020, 01:47

Zeci de porci și iepuri au murit, duminică, într-un incendiu produs la o fermă din comuna Bughea de Jos, județul Argeș.

Mai multe animale au fost salvate, dar 25 de porci și 10 iepuri au fost surprinși în interior și au ars de vii. Ca pagube materiale, au fost distruse aproximativ 10 tone de plante furajere și circa cinci tone de cereale, potrivit reprezentanților Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Argeș.

Este vorba de o fermă mixtă, acestea fiind evacuate până la sosirea echipajelor de intervenție și pe parcursul desfășurării forțelor în teren”, transmite ISU Argeș, care urmează să afle cauza incendiului, în urma unei anchete.

Incendiu uriaș la o pensiune din Moieciu de Sus. Flăcările s-au extins la alte două clădiri

Un incendiu puternic a izbucnit, sâmbătă, 28 noiembrie, la o clădire unde erau cazate persoane, în staţiunea Moieciu de Sus, judeţul Braşov, iar flăcările s-au extins la alte două clădiri. Persoanele din interior, inclusiv turiști, s-au autoevacuat.

Potrivit ISU Braşov, pompierii au acţionat cu mai multe autospeciale pentru a stinge incendiul, iar în sprijin au venit şi echipaje de la SVSU Bran, Râşnov şi Cristian.

Incendiul s-a extins la alte două locuinţe aflate în vecinătate.

Bărbat din Vâlcea, mort într-un incendiu produs de un scurtcircuit la instalaţia electrică

Un bărbat de 72 de ani din oraşul Brezoi, judeţul Vâlcea, a fost găsit mort în propria locuinţă, în urma unui incendiu izbucnit din cauza unei instalaţii de încălzire improvizate.

Potrivit ISU Vâlcea, pentru stingerea incendiului au fost mobilizate două autospeciale de stingere cu apă şi spumă.

După stingerea flăcărilor, pompierii au găsit în casă un bărbat de 72 de ani, decedat.

Reprezentanţii ISU Vîlcea susţin că incendiul s-a manifestat mocnit, fiind observat foarte târziu de vecini. Recent, potrivit spuselor vecinilor şi ale surorii acestuia, bărbatul suferise o comoţie cerebrală şi avea o mobilitate foarte scăzută.

Dragoș Tănase
Dragoș Tănase are o experiență de aproape 20 de ani în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul 2001, iar în 2002 se angaja deja la portalul Apropo.ro, care aparținea Agenției de știri Mediafax,citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase