Insula Jersey îngheață active în valoare de 5,4 miliarde de lire sterline deținute de Roman Abramovici

Insula Jersey îngheață active în valoare de 5,4 miliarde de lire sterline deținute de Roman Abramovici
Roman Abramovici / Sursa Foto: Profimedia
Publicat: 13/04/2022, 19:19

Insula Jersey a înghețat active în valoare de peste 5,4 miliarde de lire sterline deținute de oligarhul rus sancționat și proprietarul clubului Chelsea FC, Roman Abramovici, relatează The Guardian.

Curtea Regală din Jersey a anunțat miercuri că a impus „un ordin oficial de înghețare” a „activelor evaluate la peste 7 miliarde de dolari americani, suspectate a avea legătură cu dl Abramovici și care sunt fie situate în Jersey, fie deținute de entități constituite în Jersey”.

Guvernul din Jersey, o dependență autonomă a Coroanei britanice favorizată de bogații lumii pentru taxele foarte mici și reputația sa de „seif” pentru miliardari informează că poliția locală a percheziționat mai multe proprietăți legate de Abramovici.

„Mandatele de percheziție au fost executate de către poliția statelor din Jersey marți, 12 aprilie 2022, la sedii din Jersey suspectate a fi legate de activitățile de afaceri ale lui Roman Abramovici”, a precizat Departamentul ofițerilor de drept al insulei într-un comunicat.

The Guardian a dezvăluit săptămâna trecută că un superyacht de 50 de metri legat de Abramovici a fost transferat către o companie din Jersey în ziua invaziei lui Putin în Ucraina.

Iahtul, Aquamarine, este al cincilea vas care a fost legat de Abramovici. La 24 februarie, proprietatea iahtului a trecut de la o companie controlată anterior de Abramovici la un asociat apropiat al acestuia, omul de afaceri rus David Davidovich.

Davidovich a declarat că este proprietarul Aquamarine, precum și al companiei MHC Jersey Jersey Ltd, care este înregistrată ca proprietar al iahtului în baza de date maritimă MarineTraffic.

Abramovici a fost supus sancțiunilor britanice la 10 martie, după ce miniștrii l-au acuzat că are „legături clare” cu regimul lui Putin și că face parte dintr-un grup de oameni de afaceri ruși bogați care au „sânge pe mâini”.

Miliardarul este unul dintre cei mai activi oligarhi ruși implicați în negocierile pentru pace dintre Ucraina și Rusia.

Alexandru Tosa
Student al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, Alexandru Toșa a debutat în presă în 2020. Începând din mai 2021 face parte din echipa GÂNDUL, unde tratează subiecte politice, atât la citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase