Invazie de alge pe litoral. Cum arată acum plaja din Costinești

Invazie de alge pe litoral. Cum arată acum plaja din Costinești
Sursa: Captură Youtube
Publicat: 26/08/2022, 19:44

Turiștii care se înghesuiau zilele trecute să prindă un loc cât mai aproape de plajă, acum s-au retras cu 4 sau 5 metri în spate din cauza invaziei de alge în stare de descompunere. Potrivit specialiștilor, algele au ajuns pe plajă din cauza vântului puternic din ultimele două zile.

Turiștii care se află zilele acestea pe litoral sunt dezamăgiți de condițiile găsite. Reprezentanții Apelor Române spun că știu de această situație neplăcută, însă nu pot interveni în timpul zilei pentru că ar deranja turiștii și chiar le-ar pune viața în pericol, pentru că astfel de intervenții se fac cu utilaje de mari dimensiuni. Cel mai probabil, această acțiune va avea loc în această noapte, asta dacă condițiile meteorologice vor fi prielnice și vântul va scădea în intensitate, relatează digi24.ro.

Și în minivacanță de Sfânta Maria,  cantitatea de alege strânsă la mal a creat disconfort turiștilor.

„În minivacanța de Sfânta Maria ne-am confruntat cu o înflorire a algelor pe întreg litoralul românesc în urma furtunilor care au dislocat masele de alge de pe adâncul mării și le-au adus la mal. În aceste zile au fost strânse aproape 3.000 de tone de alge. Aceeași cantitate a fost adunată în cursul lunii iulie 2022”, au transmis reprezentanții Apelor Române Dobrogea-Litora la acel moment.

Potrivit acestora, Sistemul de Gospodărire a Apelor Constanța intervine doar noaptea.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase