ÎPS Teodosie, mărturisire cutremurătoare la înmormântarea mamei fraţilor Mazăre. Ce l-a rugat Gabriela Mazăre să facă pentru fiii ei

ÎPS Teodosie, mărturisire cutremurătoare la înmormântarea mamei fraţilor Mazăre. Ce l-a rugat Gabriela Mazăre să facă pentru fiii ei
ÎPS Teodosie / Sursă Foto: Alexandru Dobre - Mediafax Foto
Publicat: 16/05/2022, 19:30
Actualizat: 16/05/2022, 19:56

Slujba de înmormântare a Gabrielei Mazăre a fost oficiată de arhiepiscopul Tomisului. Radu şi Alexandru Mazăre au venit din închisoare pentru a-şi conduce mama pe ultimul drum. Mihai Mazăre a vorbit despre reîntâlnirea cu fraţii lui.

Radu şi Alexandru Mazăre au fost aduşi cu aceeaşi dubă de la penitenciarele Rahova şi Jilava și au fost aşteptaţi în faţa bisericii de Mihai, fratele lor.

Gabriela Mazăre s-a stins din viață pe 13 mai, la doar trei zile după ce şi-a văzut al doilea fiu condamnat la închisoare. Slujba înmormântării a fost oficiată la o biserică din Mamaia Sat chiar de către ÎPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisului.

Alexandru Mazăre, adus din penitenciar pentru a participa la înmormântarea mamei sale

Arhiereul a spus despre mama celor doi condamnaţi că „i-a susţinut în tot felul, şi ca mamă şi cu rugăciuni înaintea lui Dumnezeu”, relatează Antena 3.

Întrebat dacă era apropiat de Gabriela Mazăre, ÎPS Teodosie a declarat că „m-a rugat (mama fraţilor Mazăre n.red.) să-i pun pe copiii ei la rugăciune, ca să aibă mai multă căldură în suflet şi să-i ajute mai mult pe oameni”, potrivit Adevărul.

Mihai Mazăre, fratele lui Radu şi Alexandru a spus jurnaliştilor că i-a îmbrățișat pe amândoi când s-au întâlnit cu ocazia extrem de tristă.

„Toţi trei în aceeaşi încăpere nu am mai fost de când s-a căsătorit Radu, în penitenciar, în urmă cu trei ani. Atunci eram şi cu mama în aceeaşi încăpere”, a mai spus Mihai Mazăre.

Alexandru şi Radu Mazăre se vor întoarce în penitenciare. Nu au cerut o învoire pentru 24 de ore deoarece Alexandru nu avea acest drept fiind în perioada de carantină, iar Radu a vrut să vină şi să se întoarcă alături de fratele său.

„Ei au mai stat împreună pentru că Alexandru a fost chiar cu o săptămână înainte în vizită la Radu, a avut vizita de deţinut şi a fost acolo. Au mai stat împreună, dar nu în ipostaza asta nouă”, a explicat Mihai Mazăre.

Radu Mazăre se află de trei ani la Penitenciarul Rahova. Fostul primar al Constanţei ispăşeşte o pedeapsă de nouă ani de închisoare.

Alexandru Mazăre, fratele său, a fost şi el încarcerat, în urmă cu câteva zile, tot într-un dosar de corupţie.

Gabriela Mazăre a murit la Spitalul Judeţean Constanţa, iar cauza oficială a decesului este insuficienţă respiratorie acută pe fondul unor probleme cardiace, dar şi a unei infecţii. Gabriela Mazăre avea 81 ani.