Ireal câți lei a primit un bucureștean, pentru 4 zile muncite într-un restaurant din MAMAIA: „I-am cerut la început un avans”

Ireal câți lei a primit un bucureștean, pentru 4 zile muncite într-un restaurant din MAMAIA: „I-am cerut la început un avans
Sursa foto: Facebook
Publicat: 27/06/2023, 08:51

În fiecare an, în sezonul estival, mulți tineri ajung pe litoral să muncească, atrași de salariile destul de bune.

Este și cazul unui tânăr din București, care s-a gândit să facă un ban în plus la Mamaia, lucrând într-un restaurant. Doar că, din păcate pentru el, nu a dat de un patron tocmai foarte corect. El a ajuns să plece, după doar câteva zile, fără bani de drum și chiar înjosit de patron.

Tânărul spune că ar fi fost chiar amenințat atunci când și-a cerut banii pe zilele lucrate.

„Pe 15 iunie am găsit un anunț pe OLX pentru un job. Am sunat acolo, le-am spus ce știu să fac, mi-au spus că vor găsi ceva pentru mine. A doua zi am ajuns acolo, pe 16 iunie. Ei au 3 restaurante, unul la Eforie, unul în Mamaia Nord și unul în zona Satului de Vacanță. Restaurantul din Eforie se numea Terasa Haiducilor, iar cele din Mamaia se numesc Preparate Haiducești la jar. Pe mine m-a dus în Mamaia Nord prima dată, am muncit de când am ajuns, de la 12 la 12 noaptea.

Apoi, m-a dus în Mamaia Sat, acolo unde aveau cazare, o cameră de 10 mp, fără hârtie igienică la baie, erau numai melci peste tot. A doua zi m-au mutat în altă cameră, pentru că trebuia să vină altcineva. După două ore mă sună că trebuie să mă mut în camera de sus, în mansardă. Aveam doar o chiuvetă, și când am întrebat de duș, mi-au zis să vorbesc cu colegii să văd cum mă spăl. A doua zi, eram pe terasă și mă cheamă doi clienți, mi-au arătat că berea ce o serveau era expirată de la începutul lunii iunie. Seara, după ce s-a închis terasa, personalul a început să rupă cu unghia eticheta unde scria data de expirare la toate berile”, spune tânărul, citat de replicaonline.ro.

Sursa foto: Facebook
Sursa foto: Facebook

„Liber ai doar atunci când dormi”

Bucureșteanul mai spune că, pe lângă faptul că se vindea marfă expirată la terase, patronul nu ar fi respectat nici înțelegerile verbale făcute cu angajații.

„În a 3-a zi, mi s-au adus 3 străini și mi-au zis să îi pun la muncă. I-am luat cu mine și ne-am apucat de debarasat mesele, am muncit 16 ore. Ei la început mi-au spus că o să-mi dea salariu de 4.000 de lei, și o zi pe lună liberă. Angajații mi-au transmis că liberul e doar atunci când dormi. Luni, pe 19 iunie, patronul îl sună pe unul dintre angajați să îi spună să-mi fac bagajul. Eu am crezut că iar mă mută. Peste ceva timp vine un om, de-al patronului, care mă întreabă ce mai stau acolo, că șefu’ nu mai are nevoie de mine. L-am sunat pe șefu’, îmi tot dădea ocupat, apoi a răspuns. L-am întrebat de ce m-a dat afară, și el mi-a zis că am stat degeaba. I-am cerut să ne uităm pe camere, m-a întrebat cine sunt eu să îi cer camerele. A zis că-mi face contract din prima zi de muncă… nu mi-a făcut contract”, mai povestește acesta.

Tânărul a acceptat să plece, dar când a venit vorba de bani, au intervenit alte probleme și cu toate că trebuia să plece cu o anumită sumă, acesta a părăsit locul de muncă la limită cu banii pentru transportul până la București.

„El avea să-mi dea 400 de lei pentru 4 zile muncite. I-am cerut la început un avans de 75 de lei, m-am rugat mult de el să-mi dea banii ăștia, și mai rămăsese să-mi dea 325 de lei. Mi-a dat doar 120 de lei, i-am zis să-mi dea și restul de bani, mi-a zis că dacă nu plec mai repede nu o să iasă bine. Nu aveam bani suficienți să merg până acasă, găsisem un ridesharing, dar la 15 km de mine, am luat-o pe jos, că nu mai îmi rămâneau bani pentru transport. Am mers 7 km pe jos, eram cu 2 ghiozdane, nemâncat, nu mai puteam… ei au promis 2 mese pe zi, mâncam doar ouă prăjite. Eu postasem pe o rețea de socializare dacă are cineva drum către București, și m-a sunat un băiat, care a venit și m-a luat după ce am mers bucata aia de drum pe jos, spre norocul meu, el fusese client cu o zi înainte la terasă, m-a recunoscut și a zis să mă ajute” a încheiat tânărul din București.

Citește și:

Au făcut calculul complet! Câți bai au cheltuit doi bucureșteni pentru două nopți în Mamaia

Prețurile au luat-o razna! Câți lei costă un pahar de bere în Mamaia, acum, în iunie 2023

Prețurile la cazare pe litoralul românesc cresc cu circa 30% de la 1 iulie. Cât va costa, în medie, un sejur în plin sezon

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
"Nu există așa ceva". Reacția unui bărbat din Cehia la o terasă din România unde...
Roxana i-a șocat pe toți de 1 mai! A ajuns să fie cea mai tunată,...
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Primele rezultate în cazul fetiței de 4 ani care a murit după ce a mâncat...
Stațiunea montană din România care este unică în toată Europa. Puțini turiști de la noi...
Declarații scandaloase ale unei vedete. Cum face sex la 85 de ani: „Încă pot să-mi...
Craterul din Slănic se mărește: a înghițit un stâlp și a dus la noi evacuări....
Biletul de adio al fetei de 13 ani care s-a aruncat de la etaj, pentru...
România, lovită de fenomene meteo extreme! Vijeliile care au devastat vestul și centrul Europei urmează...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
Rusia a recucerit oraşul Robotyne, principala aşezare eliberată de Ucraina în 2023
Marele GENIU al muzicii, îngropat FĂRĂ INIMĂ! S-a aflat abia acum
Lege pentru șoferii care merg cu viteză pe autostradă. Polițiștii din România sunt obligați
Prințul Harry, un nou gest sfidător. Ce scuză bizară a oferit după
Ce a putut să găsească o tânără într-un burger de pui cumpărat de la un...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Sebastian, provocat de băieți să o sărute pe Roberta. Cum au reacționat concurenții din casă....
"Nu a murit nimeni, a murit artistul Alex Mica în sufletele voastre". Cântărețul care a...
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Guglielmo Marconi, inventatorul telegrafiei fără fir. Părintele radioului modern