Italia anunță că nu se va opune sancțiunilor privind energia rusă, dar vrea un plafon UE pentru prețul gazelor naturale

Italia anunță că nu se va opune sancțiunilor privind energia rusă, dar vrea un plafon UE pentru prețul gazelor naturale
SURSA FOTO: dw.com
Publicat: 13/04/2022, 18:59

Italia își va continua eforturile de a-și reduce dependența de petrolul și gazele rusești ca răspuns la invazia din Ucraina, în ciuda îngrijorărilor legate de creșterea costurilor combustibilului, a declarat ministrul italian de externe Luigi Di Maio pentru CNN.

„Costul energiei este prima noastră grijă în acest moment”, dar Italia „nu se va opune la aceste sancțiuni care afectează energia”, a declarat miercuri Di Maio.

„Există întreprinderi, de exemplu, care plătesc cu 400% mai mult pentru energia electrică. În acest moment, trebuie să oprim această speculație care se întâmplă prin plafonarea prețurilor la energie”, a declarat Di Maio la CNN.

„Încercăm să obținem acest lucru prin intermediul UE și, dacă putem face acest lucru prin intermediul bursei europene de energie, vom putea cel puțin să stabilizăm creșterea prețurilor pentru familii. Cu siguranță vom prezenta acest lucru înainte de următorul Consiliu European”.

Comentariile lui Di Maio vin după ce premierul italian Mario Draghi a anunțat luni că a fost încheiat un acord inițial pentru creșterea importurilor de energie din Algeria, după o întâlnire cu președintele țării, Abdelmadjid Tebboune, în Algeria.