Locomotiva trenului Iaşi-Bacău a luat foc în Gara Sârca, din județul Iași. Circulația feroviară a fost întreruptă zeci de minute (FOTO)

Locomotiva trenului Iaşi-Bacău a luat foc în Gara Sârca, din județul Iași. Circulația feroviară a fost întreruptă zeci de minute (FOTO)
FOTO - ARHIVĂ: Ziarul de Iași (ziaruldeiasi.ro)
Publicat: 18/08/2021, 20:59
Actualizat: 18/08/2021, 21:09

Locomotiva trenului Iaşi-Bacău a luat foc miercuri după-amiază, în Gara Sârca, comuna Bălţaţi, din judeţul Iaşi. Circulaţia feroviară a fost întreruptă, timp de o jumătate de oră, pentru decuplarea acesteia, au informat reprezentanţii Inspectoratului Situaţii de Urgenţă (ISU) Iaşi, citați de Ziarul de Iași.

„La ora 15,45 ISUJ Iaşi a fost alertat despre producerea unui incendiu de locomotivă la trenul 5004 Iaşi – Bacău, în Gara Sârca, comuna Bălţaţi, judeţul Iaşi. De urgenţă au fost direcţionate pentru stingerea incendiului două autospeciale de stingere cu un ofiţer şi nouă subofiţeri. Circulaţia feroviară a fost întreruptă 30 de minute pentru decuplarea locomotivei incendiate de la garnitura de tren şi răcirea zonei de ardere. Trenul a continuat deplasarea cu o singură locomotivă. Nu au fost victime”, a precizat Georgică Onofreiasa, purtător de cuvânt în cadrul ISU Iași.

Potrivit sursei citate, cauza probabilă de producere a incendiului a fost efectul termic al curentului electric.

FOTO – Ziarul de Iași (ziaruldeiasi.ro)


CITEȘTE ȘI: Incendiu lângă Gara Basarab, la un vagon de tren dezafectat din zona Calea Giulești (FOTO-VIDEO)


Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase