Lucian Bode, anunț important despre purtarea măștii de protecție. Se va întâmpla de la 1 iunie

Lucian Bode, anunț important despre purtarea măștii de protecție. Se va întâmpla de la 1 iunie
Lucian Bode, anunț important despre purtarea măștii de protecție. Se va întâmpla de la 1 iunie! / Sursa FOTO: facebook.com/lucianbode.ro
Publicat: 07/05/2021, 11:08
Actualizat: 07/05/2021, 16:42

Autoritățile pregătesc o serie de măsuri de relaxare. În acest sens, după ce premierul Florin Cîțu a anunțat că la plajă vom putea sta fără mască de protecție, și ministrul de Interne vine cu noutăți. Lucian Bode afirmă că se poartă discuții despre a nu mai avea fața acoperită în centrele de fitness şi la bazinele de înot. Măsura ar urma să fie adoptată de la 1 iunie.

În același timp, ministrul Afacerilor Interne precizează că, aşa cum restricţiile au fost introduse gradual, tot la fel vor apărea şi măsurile de relaxare. Iar la nivel decizional se discută despre renunțarea la masca de protecție fiindcă numărul de cazuri pozitive de Covid-19 a scăzut la 1300 în ultimele 24 de ore; în același timp, numărul de persoane vaccinate a ajuns la 2,2 milioane.

Vineri dimineață, Lucian Bode a declarat că propunerile înaintate Comitetului interministerial au legătură cu evenimentele artistice planificate în această vară și obligativitatea purtării măștii de protecție.

România nu mai are nicio localitate carantinată

MAI a trimis propuneri, fiecare minister parte a acestui comitet trimite propunerile cu 48 de ore înainte pentru a fi analizate. Propunerile noastre sunt legate de portul măştii, sunt legate de evenimente, de numărul de persoane care pot participa, de condiţiile în care pot participa”, a precizat Bode.

În prezent, România nu mai are nicio localitate carantinată, anunță ministrul de Interne. Numărul de cazuri de Covid-19 a scăzut la 1.300 în ultimele 24 de ore.

„Sunt încrezător, uitând-mă pe cifre. Nu mai avem nicio localitate carantinată în România, numărul de cazuri a scăzut la 1300 în ultimele 24 de ore. Numărul de persoane vaccinate a depăşit 100.000 ieri, am ajuns undeva la 2,2 milioane de persoane vaccinate la nivel naţional. Sunt încrezător că toate aceste elemente vor conduce la aceste măsuri despre care tot vorbim de ceva vreme şi care să fie aplicate începând cu 1 iunie, gradual. Restricţiile au fost introduse gradual şi măsurile de relaxare vor veni tot gradual”, a mai precizat Lucian Bode.

Întrebat ce conţin propunerile avansate de MAI, ministrul Lucian Bode a răspuns: „Renunţarea la mască pe plajă, renunţarea la mască în vârful muntelui, dar aici trebuie să nuanţăm –  este vorba despre staţiunile montane, despre staţiunile de pe litoral. Vom vedea formula finală. Să renunţăm la portul măştii la centrele de fitness, de exemplu, la bazinele de înot”.

Vom discuta procentul de cât la sută din capacitatea restaurantelor, de exemplu, poate să fie ocupată dacă toţi angajaţii sunt vaccinaţi şi dacă toate persoanele care intră în respectivul restaurant sunt vaccinate. Acestea sunt elemente pe care le discutăm cu ceilalţi parteneri” – Lucian Bode

Când se pot organiza nunți

În ceea ce privește organizarea nunților, autoritățile încă nu au stabilit ceva anume în acest sens. Lucian Bode afirmă că de la 1 iunie se va analiza posibilitatea permiterii unor astfel de evenimente. „Şi acest aspect va fi luat în discuţie începând cu 1 iunie. Deocamdată, aceste evenimente private nu sunt permise. Sunt permise într-un număr restrâns cununiile religioase şi civile şi cu siguranţă şi acest eveniment frumos din viaţa fiecărui om va fi permis începând cu 1 iunie, în anumite condiţii”, a menţionat Lucian Bode.

Comitetul interministerial pentru revenirea la normalitate se reunește vineri, 7 mai. Premierul Florin Cîţu a anunţat că, printre altele, vor avea loc discuţii despre renunţarea la mască pe plajă și organizarea de petreceri private cu persoane vaccinate.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Ana Porgras, descalificată de la Survivor All Stars. Imaginile încă nu au fost difuzate de...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Familia Regală a Marii Britanii, lovită de o nouă tragedie. A fost găsit mort, în...
Cum arată Adi Minune după OPERAȚIA de micșorare a stomacului. E transformat total
Craterul din Slănic Prahova s-a mărit cu 20 cm. Oamenii trăiesc cu groază, nu ştiu...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Ultimele informații despre starea de sănătate a Regelui Charles. Palatul Buckingham se așteaptă la ce...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Ungaria a dat ordin. Șoferii români care au interzis peste graniță. Se aplică din 1...
Burna Boy, pe scena Untold 2024. Artistul a câștigat și un premiu Grammy
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Lovitură CRUNTĂ pentru Ion Iliescu! Breaking news
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Cum au decis Oana Moșneagu și Vlad Gherman să petreacă petrecerea burlacilor, resprectiv petrecerea burlăcițelor
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
(P) Cum Poți Utiliza Camera de Inspecție în Viața de Zi cu Zi?