Ludovic Orban, mesaj de 1 Decembrie: „Ziua Naţională, chiar dacă o sărbătorim atipic din cauza restricţiilor impuse de pandemie, rămâne la fel de importantă pentru noi”

Ludovic Orban, mesaj de 1 Decembrie: „Ziua Naţională, chiar dacă o sărbătorim atipic din cauza restricţiilor impuse de pandemie, rămâne la fel de importantă pentru noi
Ceremonia oficială organizată cu ocazia Zilei Naționale a României
Publicat: 01/12/2020, 09:34
Actualizat: 01/12/2020, 12:18

Premierul Ludovic Orban afirmă, în mesajul transmis de 1 Decembrie românilor, că  marcarea Zilei Naționale, fără evenimente tradiționale  este un bun prilej „să reflectăm asupra exemplelor de unitate din istoria noastră” .

Ludovic Orban  îndeamnă să privim contextul actual „ca pe un nou moment crucial al destinului nostru, pe care îl putem depăşi cu bine dând dovadă de coeziune şi maturitate socială”.

Prim-ministrul: „Să privim, acest context ca pe un nou moment crucial al destinului nostru, pe care îl putem depăşi cu bine”

„Ziua Naţională a României, chiar dacă o sărbătorim atipic anul acesta din cauza restricţiilor impuse de pandemie, rămâne la fel de importantă pentru noi, prin rolul pe care Marea Unire de la 1 Decembrie 1918 l-a avut pentru desăvârşirea statului naţional. Au trecut 102 ani de atunci, timp în care au fost şi perioade de grea încercare, pe care românii le-au depăşit uniţi în atingerea unor idealuri sau depăşirea unor situaţii de criză.

Astăzi, când ne vedem nevoiţi, din cauza pandemiei, să marcăm Ziua Naţională fără parade, defilări şi alte evenimente intrate în tradiţie, este un bun prilej să reflectăm, poate mai mult decât am făcut-o în anii trecuţi, asupra exemplelor de unitate din istoria noastră.

Ne emoţionează semnificaţia acestei zile, în care sunt adunate toate sacrificiile românilor pentru afirmarea naţională şi stăruinţa unui popor de a deveni o naţiune de sine stătătoare, independentă, aducând toate teritoriile româneşti în interiorul aceloraşi graniţe.

Să privim, însă, acest context ca pe un nou moment crucial al destinului nostru, pe care îl putem depăşi cu bine dând dovadă de coeziune şi maturitate socială. Doar prin eforturile noastre unite putem salva vieţi şi învinge virusul, doar prin convergenţa tuturor energiilor din societate putem reveni cât mai curând la normalitate, pentru ca apoi să deschidem o nouă cale către modernizarea României.

La mulţi ani, România!

La mulţi ani, dragi români, iar următoarea Zi Naţională a României să ne găsească pe toţi cu bine şi să o sărbătorim din nou aşa cum se cuvine!”