Mai mulți cetățeni străini, între care doi copii de 2 și 6 ani, au fost salvați din Dunăre. Poliția de Frontieră: „Se aflau în pericol de înec”

Mai mulți cetățeni străini, între care doi copii de 2 și 6 ani, au fost salvați din Dunăre. Poliția de Frontieră: „Se aflau în pericol de înec”
FOTO: Poliția de Frontieră
Publicat: 09/05/2021, 14:38
Actualizat: 09/05/2021, 14:38

Un număr de 13 persoane, 11 adulți și 2 copii, din Afganistan, Iran și Siria, au fost salvați din apele Dunării, sâmbătă dimineață, de către polițiștii de frontieră. Cetățenii străini au vrut să traverseze fluviul cu ajutorul unei ambarcaţiuni pneumatice pentru a intra ilegal în România din Serbia, dar au fost depistați de agenții din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Porțile de Fier II, judeţul Mehedinţi, potrivit unui comunicat al instituției.

Astfel, în jurul orei 05.30, o patrulă din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Porțile de Fier II – județul Mehedinți a observat pe direcția km. flv. 893, sâmbătă, o ambarcațiune gonflabilă cu 13 persoane, care se îndrepta din Serbia spre malul românesc al Dunării. Echipajul naval de pe una din ambarcațiunile Poliției de Frontieră a intervenit pentru a intercepta barca.

„Din cauza condițiilor meteo nefavorabile (cod galben de vânt puternic, valuri mari) cei treisprezece cetățeni afro-asiatici se aflau în pericol de înec. Din acel moment polițiștii de frontieră au demarat o acțiune de salvare a persoanelor, acestea fiind aduse în siguranță la mal. Întrucât una dintre persoane acuza o stare de rău, a fost solicitat serviciul de ambulanță, aceasta fiind transportată la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale, în prezent starea ei fiind stabilă”, au anunță, duminică, reprezentanții Poliției de Frontieră.

În urma verificărilor specifice, polițiștii au stabilit că este vorba de 13 cetățeni originari din Afganistan, Iran și Siria, între care 11 adulți, cu vârste cuprinse între 18 şi 40 de ani, şi doi copii, cu vârste de 2 şi 6 ani, care au părăsit teritoriul Serbiei, încercând să treacă fraudulos în România peste fluviul Dunărea, cu ajutorul unei ambarcațiuni gonflabile.

Polițiștii de frontieră fac cercetări în acest caz, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale care se impun.

Tot în acest weekend, doi migranți au fost călcați de un tractor, în timp ce se odihneau într-un lan de rapiță din județul Timiș

Un incident mai puțin obișnuit, dar și foarte grav, s-a petrecut – tot în acest weekend – și în județul Timiș. Doi migranți, cetățeni afgani, au fost călcați cu tractorul în timp ce dormeau într-un câmp de rapiță!

Polițiștii sosiți la fața locului au chemat ambulanțele SMURD, iar migranții au fost transportați de urgență la Spitalul Județean Timișoara.

Din câte se pare, cei doi migranți au trecut ilegal frontiera în România. La un moment dat, fiind obosiți, s-au culcat într-un câmp cultivat cu rapiță, în localitatea Gătaia.

Nici măcar zgomotul produs dimineața de tractorul care venise la arat pământul nu i-a trezit din somn. Fără să-i observe, tractoristul a trecut cu utilajul peste ei!


Citește și:

Cetățeni din UE, care au intrat în Marea Britanie fără viză sau statut de ședere, ținuți în centre de detenţie. Ce trebuie să știe românii


Dragoș Tănase
Dragoș Tănase are o experiență de aproape 20 de ani în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Chirie de 30 de bani pe zi în locul din România cu priveliște de vis!...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Ce a pățit o româncă, după ce a cumpărat o caserolă cu aripioare de pui...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
EXCLUSIV: 50 de lei o porție de hamsie la malul mării! Ce prețuri au restaurantele...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Devine ILEGAL în România. Legea e adoptată. Se aplică din 28 aprilie pentru toată lumea
Codul Rutier. Situația în care și pasagerii riscă dosar penal
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Regele Charles al III-lea este „mai bolnav decât lasă să se vadă”